Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
18.01.2016 14:00 | Správy | Domáce správy
Video

Dagmar († 45) zastrelil expriateľ Štefan († 37) pred očami dcéry: Opísala detaily chladnokrvnej popravy!

Šokujúce detaily chladnokrvnej vraždy! Dagmar († 45) na schodoch bytovky v Starom Meste zastrelil jej expriateľ Štefan († 37), ktorý do nej vypálil tri rany.

Potom si sám strelil do hlavy. Všetko sa odohralo pred očami jej dcéry Terezy (27), ktorej mama naposledy vydýchla v náručí. Mladá žena našla v sebe silu prehovoriť o tom, čo sa v osudný piatkový večer stalo. Prezradila, že ako prvý jej na pomoc dobehol známy herec Braňo Deák (33), ktorý potom navigoval políciu na miesto činu. Dráma sa odohrala v piatok večer na Bartókovej ulici v bratislavskom Starom Meste. Matke dvoch detí sa stal osudným vzťah so Štefanom, ktorý bol od nej mladší o osem rokov. Podľa rodiny však nešlo o vážny vzťah, iba sa priatelili.

Vraha prosila o milosť

Z rozprávania Terezy, ktorá videla smrť mamy na vlastné oči, mrazí. „Radšej mohla žiť moja mamička, ja by som sa obetovala,“ povedala nám zdrvená mladá žena deň po krvavej tragédii, ktorú bude mať pred očami do konca života. Ešte si poriadne nestihla uvedomiť, aké mala šťastie, že vrah nenamieril zbraň aj na ňu. „Chystali sme sa s mamkou za bratom do Skalice. Pozrela sa na mňa a so strachom mi povedala, že sa veľmi bojí, čo ten človek chystá,“ spomína s trasúcim hlasom na sekundy pred Štefanovým besnením.

Otvoriť galériu
Ten sa pred dom, kde bývali, doviezol v bielom taxíku. Zazreli ho, ako z neho vystúpil zahalený kapucňou a zamieril k nim. „Videla som, ako so zbraňou v ruke uteká priamo k nám. Nič nepovedal, už z diaľky mamku strelil do hlavy. Ona len stihla zakričať: Prosím, nerob to, mám malého syna! Potom spadla na zem, kde ju ešte strelil do hrude a do brucha,“ opisuje so slzami v očiach. Vzápätí Štefan obrátil zbraň proti sebe a strelil si do spánkov. Vystrašená Tereza sa sklonila k matke a objímala ju až do jej posledného výdychu.

 

Pomohol jej Braňo Deák

Otvoriť galériu
Keď pochopila, že mamu objíma naposledy, zavolala políciu a potom otcovi, ktorý žije vo Švajčiarsku. Medzitým sa v šoku snažila zastaviť okoloidúce autá. Ani jedno jej však nezastavilo. Prvý, kto za ňou pribehol, upokojoval ju a komunikoval s policajným dispečingom, kým objímala mamino nehybné telo, bol známy herec Branislav Deák. Z bytu vybehol, keď začul na ulici streľbu. Deák sa k veci odmietol vyjadriť. „Prepáčte, nič nebudem hovoriť,“ povedal.

Otvoriť galériu
„Keď prišla polícia, hneď ma vzali preč. Sedem hodín ma vypočúvali, pýtali sa stále na to isté. Po prvom výsluchu ma previezli kamsi inde a zase pokračovali. Asi čakali, že sa pomýlim, moje výpovede však boli do bodky rovnaké,“ spomína na najhoršiu noc svojho života Tereza. Podľa jej slov na výsluch zobrali aj taxikára, ktorý Štefana priviezol, a keď začul streľbu, ušiel preč.

Preverujú postup polície

Exmanžel zavraždenej Dagmar tvrdí, že sa Štefana dlhodobo bála, lebo sa jej vyhrážal smrťou a prenasledoval ju. Viackrát sa obrátila na políciu s prosbou o ochranu. „Za vraždu mojej bývalej ženy viním políciu, ktorá jej odmietla dať pomoc a ignorovala to. Načo sú nám takí neschopní policajti, ktorí nás nedokážu ochrániť po niekoľkých upozorneniach a fyzických útokoch, čo jej menovaný psychopat za posledné mesiace vykonal, až si nakoniec obstaral zbraň a zavraždil ju!“ napísal exmanžel Róbert (46) na sociálnej sieti.

Otvoriť galériu
Zúfalá Dagmar si v snahe uchrániť si holý život a životy svojich milovaných detí najala dokonca súkromnú ochranku, ktorá niekoľkokrát Štefana spacifikovala. „Keď raz prišli do Skalice, na Dagmar vyskočil spoza kríkov, no ochrankár ho kopol a ušiel preč,“ povedal Dagmarin exmanžel. Na otázku Nového Času, či polícia eviduje Dagmarine hlásenia, sme dostali strohú odpoveď. „Všetky informácie sa momentálne preverujú,“ uviedla policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová. Postup polície sa však preveruje. „V prípade začal operatívnu kontrolu aj odbor kontroly sekcie kontroly a inšpekčnej služby MV SR. Počkáme si na jej závery a potom budeme k tomu vedieť zaujať stanovisko,“ uviedol hovorca ministerstva vnútra Ivan Netík.

Naplánovaná vražda?

Štefan prenasledoval Dagmar každý deň, podľa dcéry Terezy mal chladnokrvný čin naplánovaný. „Dokonca si myslím, že mal aj komplica. Taxík zastal pred schodmi pár sekúnd po tom, ako sme vyšli z vchodu. Musel v ňom opodiaľ čakať na signál niekoho, kto nás videl vychádzať,“ povedala. Pred týždňom Dagmar exmanžela požiadala, aby sa v prípade, že jej Štefan ublíži, postaral o ich syna Sebas­tiánka (13). Róbert sa preto vracia zo Švajčiarska žiť na Slovensko.

Dcéra opísala hodiny pred vraždou

Otvoriť galériu
Štvrtok

Večer Štefan telefonuje Dagmar, pričom dcéra Tereza počula jej reakciu: „Daj mi pokoj, už ma viac neobťažuj, nechaj ma žiť!“ kričala do telefónu Dagmar.

Piatok

10.15 hod. Dagmar s dcérou idú zo Skalice do Bratislavy. Syna nechala v Skalici.

11.10 hod. Pri vjazde do metropoly jej príde od Štefana esemeska: „Ty si myslíš, že ja neviem, že si práve prišla do Bratislavy? Veď Tonko vás videl.“

11.30 hod. Dagmar s dcérou prichádzajú do prenajatého bytu na Bartókovej ulici.

11.30 až 17.00 hod. Štefan jej neustále telefonuje. Dagmar má minimálne 30 neprijatých hovorov. Telefón nezdvihne.

17.05 hod. Štefan sa už neozýva, matke s dcérou je to podozrivé.

17.45 hod. „On sa neozýva. Veľmi sa bojím, čo ten človek chystá,“ povie zúfalá Dagmar dcére, keď odchádzajú z bytu do Skalice. Ešte zatelefonuje synovi a povie mu, že o chvíľu budú spolu.

17.50 hod. Dagmar s Terezou vychádzajú z vchodu bytovky. Pred schodmi zastaví taxík, z ktorého vystúpi Štefan. Beží k ženám a Dagmar zastrelí tromi ranami. Potom obráti zbraň proti sebe.

Polícia by mala konať, kým nie je neskoro

Ivo Samson, bezpečnostný analytik

„Toto je prípad vnútornej bezpečnosti. Ak ide o vyhrážanie obmedzením osobnej slobody človeka, polícia by mala preventívne konať a zistiť, či sa takéto obvinenie zakladá na pravde. Prihliada sa však na to, že každý človek je nevinný do chvíle, kým ho neusvedčia. A na to, aby polícia človeka usvedčila, potrebuje rukolapné dôkazy. Žiaľ, často sa stáva, že kým si ich polícia zaobstará, násilník stihne obťažovanej osobe ublížiť, nebodaj ju zabije.“

Ženy polícia neochránila

Márne hľadala pomoc

Miroslavu († 43) zavraždil pred domom v Starej Turej (okr. Nové Mesto nad Váhom) jej manžel Tibor († 45). Zúfalá žena niekoľko hodín pred vraždou hľadala pomoc na polícii. Oznámila im mužove vyhrážky samovraždou, ale aj to, že kričal, že ju zastrelí. Policajt oznámenie prijal s tým, že si Tibora predvolajú o niekoľko dní.

Zastrelená samopalom

Zuzanu († 55) si na prechádzke so psíkom v bratislavskom Ružinove vystriehol jej exmanžel Milan († 57) a zastrelil ju samopalom. O hodinu neskôr namieril zbraň proti sebe. Nešťastná žena sa niekoľkokrát obrátila na políciu. Sťažovala sa, že ju exmanžel prenasleduje a vyhráža sa jej zabitím.

Zavraždil dcérku

V Handlovej Peter Sarközy († 43) zastrelil dcérku Martinku († 5), postrelil družku Martinu (36) a nakoniec zastrelil aj seba. Podľa príbuzných mal ženu týrať a viackrát sa vyhrážať, že ich postrieľa.

Poprava v aute

V Bratislave na Bradlianskej ulici Vlastimil († 42) prišiel k Škode Rapid, v ktorej bola Renáta H. († 26) z okr. Nové Zámky, a spôsobil jej početné strelné poranenia trupu. Mladá žena ťažkým zraneniam na mieste podľahla. Vlastimil sa potom vrátil do svojho auta, ktoré stálo približne o 100 metrov ďalej, a vpálil si guľku do hlavy.Partnerské vraždy a samovraždy

Po hádke na ulici

Pavol († 56) v Pezinku pištoľou zastrelil o desať rokov mladšiu Martu († 46) a potom obrátil zbraň proti sebe. Druh a družka sa pred incidentom mali pohádať na ulici. 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Spevák Paľo Habera ohlásil turné.
Habera sa navliekol do legendárnych kraťasov: Ľudia šalejú! To musíte vidieť
Namiesto veľkolepej svadby musela Ashlee svoju lásku odprevadiť na druhý svet.
Muž († 42) požiadal priateľku o ruku a potom... Tragédia, ktorá jej doteraz nedá spávať
Male hand holding large, sharp, shiny kitchen knife. Isolated on dark background. Photo is taken with dslr camera indoors.
Pri útoku nožom na škole sa zranili traja ľudia: Hrozivé, kto za činom stojí
Alcoholism or Alcoholic concept : Close up young Asian guy feeling depressed drinking alcohol alone in pub or bar because life problem or stress.
Ako spoznáte ALKOHOLIKA? 7 znakov, ktoré si všimnete, aj keď v ruke nemá pohárik
(ilustračné foto).
Paríž sa pred olympiádou chystá na obrovské manévre: Takéto niečo sme ešte nemali!
Pri izraelskom zásahu v nemocnici Šifá zahynul vysokopostavený vodca Hamasu.
Izrael nemieni ustúpiť: Vojenský útok na mesto Rafah plánujú naďalej
Gólman Spišiakov Marcel Melicherčík sa teší na sériu s Košicami.
Prečo v Nitre nechytal Melicherčík? Spišiaci i samotný brankár odpovedajú vyhýbavo
Minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR Richard Takáč (Smer-SD).
Uľahčenie práce či odbúravanie byrokratickej náročnosti: Minister poľnohospodárstva privítal novelu zákona
Hersh Goldberg-Polin sa objavil na videu Hamasu.
Hamas zverejnil video s rukojemníkom: Hrozivé slová 6 mesiacov po únose
Dentist working in dental clinic with patient in the chair.
Bojíte sa zubára ako čerta? Všetko začína už doma: Dodržiavajte tieto rady a budete mať pokoj
Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová a starosta obce Zborov Ján Šurkala.
Čaputová na východe navštívila aj Starú Ľubovňu: Odovzdanie významného ocenenia a ... Čo všetko tam stihla?
Na prelomenie zákona potrebujú aj hlasy opozície.
V parlamente nastala minúta ticha: Uctili si tak obrovskú tragédiu spred 109 rokov