Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
24.01.2016 15:02 | Prominenti | Domáci Prominenti

Seriál Naši sa hemží obscénnymi narážkami: Čo na to hlavná hviezda?

Orgazmus, anál, klitoris... Takýmito výrazmi odštartoval nový jojkársky seriál Naši, ktorý si hneď na prvý raz pozrelo vyše 600-tisíc divákov.

Mamu troch synov a zároveň manželku hereckého kolegu Mariána Miezgu (41) v ňom hrá Lujza Garajová Schrameková (32). Tú sme donedávna vídali ako „správňačku“ Mery v Divokých koňoch. Čo hovorí na svoju novú rolu v seriáli, kde sa to hemží sexuálnymi narážkami?

Čo ste urobili ako prvé, keď ste sa dozvedeli, že vám v Jojke po Divokých koňoch dali ďalšiu seriálovú postavu?

Zatelefonovala som manželovi a mame, či dva mesiace bezo mňa zvládnu naše malé deti - Viktorka (6) a Grétku (2). A zvládli to bravúrne.

 

Pôvodne ste však v Našich nemali hrať vy, ale Helena Krajčiová. Prečo?

Helenka už nakrútila aj pilotný diel, ale myslím si, že to nakoniec odriekla pre zaneprázdnenosť a svoje dieťatko. Ale nech sa stalo čokoľvek, ja som veľmi rada, že to nakoniec nezobrala. (Smiech)

Otvoriť galériu

Čo vás na seriáli Naši zaujalo?

Humor, pretože vtipné situácie v ňom prináša úplne obyčajný život. Dostala som dosť veľkú príležitosť, keďže tam hráme len dvaja dospelí a traja šikovní chalani. Som vďačná, že mi zverili takú zodpovednosť, pretože režisér Peter Begányi išiel tak trošku aj do rizika, keďže tých skúseností pred televíznou kamerou ešte nemám veľa. Z koniarky Mary zrazu urobil mamu kočku, ktorá sa o seba stará, chodí v ružových šatách, nosí prívesky a náušnice.

Ste v súkromí sebavedomá, ako bola Mery v Divokých koňoch?

Pred troma rokmi som bola určite menej sebavedomá herečka ako teraz, pretože mám za sebou robotu, z ktorej mám dobrý pocit. V súkromí som trochu taktnejšia ako Mery a trošku viac si dávam pozor, čo komu poviem a či ho to nezraní. Ale v puberte a na konzervatóriu som bola poriadna držka a k triednej učiteľke možno až hnusná.

Tak prezraďte, čo s vami vtedy porobili hormóny?

Naši mali výhodu, že som odišla na stredoškolský internát do Bratislavy, a tak si moju živelnosť a drzosť užili vychovávateľky v internáte. Domov som chodievala na víkend a väčšinou som zmizla do mesta. Nepamätám sa, že by sa niečo búrlivé dialo. Obaja moji rodičia sú z divadelného prostredia, otec je fotograf, mama herečka, takže ani oni niekedy nevedeli, kedy som prišla domov, keďže boli na predstavení. Ale neboli autoritatívni, čo sa týka výchovy, takže kamarátsky prístup a ich veľký nadhľad všetko zmiernili.

Ale asi vám otec alebo mama nepodávali kondómy ako vy svojmu seriálovému synovi Tomášovi, keď išiel na žúr...

Tak toto teda nie. Myslím, že v seriáli Naši sme predstihli dobu. Prvá časť mala veľkú sledovanosť a nečakali sme, že to bude mať až taký ohlas. No má to aj svoje riziko, lebo seriál je veľmi otvorený a ruší tabu mnohých rodín, ktoré nie sú vyrovnané s otázkou, ako sa s deťmi baviť. Stále ešte u nás panuje nános autoritatívnej výchovy, kde otec zavelí a mama ticho varí. Takže táto seriálová rodina búra stereotypy.

Otvoriť galériu

Pozreli ste si seriál v televízii?

Pozerala som ho aj so svojím šesťročným synom, ktorý je prvák, a nemám pocit, že tam odznelo niečo, čo by nemal vedieť. Veci, ktoré sa týkali sexu, ho ešte nezaujímali, a keďže im nerozumel, nemusí z nich mať ani obavu. Jediné, čo som postrehla, že si požičal pri písaní domácej úlohy hlášku, ktorú použil jeden z mojich seriálových synov: „Nemá to celé zmysel.“ Upozornila som ho, aby seriál domov neťahal, lebo mu ho zakážem pozerať.

V prvej časti padli výrazy, ktoré sa týkajú sexu a intímneho života muža a ženy. Ste rodič, ktorý je zástancom takejto otvorenej diskusie s deťmi?

Áno, s týmto sa stotožňujem. Určite by som bola rada, keby sa aj v školách venovali sexuálnej výchove viac ako doteraz. Myslím si, že ohrozené nie sú deti, ktoré o sexe vedia, ale tie, ktoré o tom vedia veľmi málo. Študovala som so­ciálnu pedagogiku a toto bola téma, ktorá ma zaujímala. Práve nevedomosť môže deti dostať do nebezpečných situácií. Takže ja osobne tabu a strach dospelých baviť sa s deťmi otvorene o týchto veciach nechápem. Nakoniec, dnes v čase internetu môže dieťaťu tieto veci pustiť kamarát na záchode už v ZŠ, z čoho môže byť zmätené, navyše, keď sa bojí na to spýtať učiteľa alebo rodiča.

Aké reakcie počúvate na margo seriálu od ľudí?

Kamarátka, ktorá má dieťa vo veku môjho syna, mi vravela, že jej sa to už zdalo príliš a že sa cítila trápne, keď sa tam spomenulo niečo intímnejšie. Ale to závisí od výchovy. V podstate je super, ak rodiča v takomto prípade supluje seriál. Nie som si istá, či je vhodný pre deti od šesť do desať rokov. Mám však sesternicu, ktorá má jedenásť rokov, a určité veci, ktoré zazneli v seriáli, nie sú pre ňu nové. Dnes aj o sexe majú deti veľa informácií. Nechápem, prečo je tabu sex a prečo nie je tabu vidieť popoludní vraždu v krimiseriáli. To mi prekáža a nechcem, aby to moje dieťa v televízii videlo, ale neprekáža mi, ak sa bude baviť o sexualite. Pripadá mi to menej škodlivé. Čítala som na sociálnej sieti vyjadrenie divákov a jedna dievčina písala, že seriál je veľmi dobrý, vtipný, jediné, čo na ňom bolo trápne, že ho sledovala s rodičmi. Možno, že práve seriál roztopí ľady v rodinách.

Ako to berú vaši seriáloví synovia? Nehanbia sa trochu?

Témy, ktoré sme tam rozoberali, ich do rozpakov nedostávali, pretože reálne sú starší ako v seriáli. Max, ktorý hrá najmladšieho Samka, má reálne 11 rokov a naozaj vedel o všetkom, ba ešte oveľa viac. My sme sa dokonca báli pýtať, či tomu rozumejú, aby sme sa pred nimi nestrápnili. Dávid (13) hrá Olivera a je ôsmak, Gregor (16) zasa Tomáša a ten je už stredoškolák. Oliver sa nepýtal otca, čo je orgazmus, preto, že to nevedel, ale preto, aby ho dostal do rozpakov.

Aká je ich mama Lujza podľa vás?

Je rozkošné, ako chce byť pokroková, aj to, ako jej je to trápne, keď podáva Tomášovi kondómy, ale chce niečomu predísť. Aj Tomáš tú trápnosť zahral perfektne a pointa toho celého je, že ho nakoniec potešilo, že ušetril tri eurá. A Majo Miezga, ktorý je profík, mi pomohol zbaviť sa vlastných rozpakov. On do toho vhupne, ide sa nakrúcať a na reči o trápnosti, či ma drží okolo pásu a bozkáva, nie je čas.

Otvoriť galériu

Spomínali ste, že po konzervatóriu ste ešte študovali sociálnu pedagogiku. Kvôli čomu?

Hrala som v Radošinskom naivnom divadle a nemala som ešte deti. Dopoludnia som mala voľné, tak som sa dala na denné štúdium. Nakoniec som tam zotrvala tri roky a bakalárske štátnice som už robila tehotná. Bavilo ma to a zdalo sa mi zaujímavé študovať pedagogiku so­ciálne a emocionálne narušených detí. Rodičia si kedysi chceli adoptovať dieťa a ja som im to ako pubertiačka nedovolila, čo mi bolo neskôr ľúto. Ale zato manželov bratranec má deti v pestúnskej starostlivosti a je to zážitok, ako s manželkouzvládajú šesť detí. Život sa dá naozaj prežiť rôzne.

Kde ste sa spoznali s manželom, keďže je z Detvy a vy ste žili v Nitre?

V podnájme v Bratislave, kde sme bývali spolu s ďalšími spoločnými kamarátmi, a pracuje v IT sfére, čomu ja vôbec nerozumiem. (Smiech)

Okrem divadla v Štúdiu L+S s Milanom Lasicom robíte aj stand-up Silné reči, kde často hovoríte o manželovi a nelichotíte mu. Ako to vníma?

Nie je to len o ňom, je tam veľa fikcie a čerpám aj z iných mužských vzorov. Z tých si robím žarty, nie zo svojho muža. Manžel je pre mňa veľkou oporou a podporou.

Zrejme to nebude typ muža, ako bol Šušorený v seriáli Divoké kone. Chceli by ste vôbec takého Šuša?

Môj muž Slávo (36) nie je Šušo a ja nie som Mery. On nemusí rozprávať veľa, ale to, čo povie, má zmysel, vyzná sa a vážim si ho. Vie sa veľmi dobre postarať o deti a to sa mi na ňom veľmi páči. (Smiech) Na mnohé veci máme rovnaký názor a vieme sa spolu zasmiať. Šušo síce mal dobré srdce, ale chlap, ktorý by mohol žiť so mnou, by musel byť ráznejší. Takýto lístok vo vetre, ktorý je obeťou všetkých náhod, by ma nebavil.

Nemáte pocit, že pri tom, ako ľudí zabávate pri stand-upe, až príliš odkrývate svoju dušu?

Nie, pretože stand-up nie je Lujza Garajová Schrameková, ale standuperka Lujza, postava, ktorú hrá. Takže necítim sa zraniteľná tým, že niekto na mňa vytiahne informáciu, ktorú poviem tam. Napríklad obľúbená veta standuperky Lujzy je: „Som veľmi zlá matka, preto sa doma snažím tráviť čo najmenej času.“ (Smiech)

V televíznej sketch-show Haló ste kedysi hrali Sendy Dark a radili ste ženám, ako si uloviť bohatého frajera. Prišli ste odvtedy na nejakú novú radu?

Počula som vetu, ktorá nie je z môjho života, ale Sendy Dark by ju mohla ako radu použiť: „Keď už si sa v správnej posteli nenarodila, tak si do nej aspoň ľahni.“ (Smiech)

Kontroverzné hlášky našich

Oliver: Oci, chcel som sa len spýtať, čo je to orgazmus.

Otec: Orgazmus je, keď sa dvaja ľudia majú radi, keď sa milujú. Potom majú orgazmus.

Oliver: Môže mať orgazmus len muž so ženou?

Otec: Nie, orgazmus môže mať aj muž s mužom, aj žena so ženou, dokonca aj človek sám, ale je to menšia zábava...

Oliver: Oci, môžem sa ťa niečo spýtať?

Otec: Pri raňajkách?!

Oliver: Neboj sa, nie je to nič hrozné.

Otec: Dobre, ideš. Čo chceš vedieť dnes? Čo je to sodómia, klitoris, anál...

Oliver: Nie, chcel som sa ťa spýtať, či si už dočítal šport.

Samko: Oci, čo to je ten klitoris?

 

Oliver: Oci, čo konkrétne znamená milovanie?

Otec: Keď sa dvaja ľudia, ktorí sa majú radi, chcú zblížiť na čo najhlbšej úrovni...

Oliver: Mama povedala, že to je, keď muž strčí penis do ženskej vagíny.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Health visitor at home
Zdravotná sestra popísala pozoruhodný jav tesne pred smrťou: Nikto nevie, prečo sa to deje
Princ William a jeho manželka Kate.
Foto
William a Kate zverejnili nečakanú FOTO: To musíte vidieť! Je na nej...
Marián si na obale svojho obloženého rožku všimol istú kuriozitu.
FotoVáš Tip
Marián si kúpil obložený rožok, po odbalení ho čakal šok: To myslia vážne?! Slovenský internet rozdelil na dva tábory
Politik z krajne pravicovej strany Alternatíva pre Nemecko (AfD) Björn Höcke.
Pravicový politik má vážny problém: Použil nacistický slogan?! Toto mu hrozí
Najjednoduchšia prevencia voči chorobám: Začnite od rúk! Nemocnice poskytnú užitočné rady
Vedci analyzovali mesačné kryštály z misie Apolla z roku 1972.
Je to tu! Vedci potvrdili, čo sa nachádza VO VNÚTRI mesiaca: Spadne vám sánka
ilustračné foto
Veľká zásielka pre Ukrajinu! Aha, čo im krajina odovzdala
Zuzana Čaputová počas návštevy Gymnázia Poštová a diskusie so študentkami a študentmi v Košiciach
Foto
Prezidentka úradovala v Košiciach: Takto znie Čaputovej postoj k východnému Slovensku
Dcéra mala s otcom vrúcny vzťah
Foto
Lauferova († 84) dcéra prelomila mlčanie: TAKTO to s otcom bolo naozaj! Posledné chvíle a rozlúčka
Natankujte a vyhrajte.
Slovnaft sa pripravuje na rozsiahlu odstávku: Bude to stáť poriadny balík!
(ilustračná foto)
Krajské mesto zápasí s veľkým problémom: Na sídlisku sa zosunul svah! Rátajte s obmedzeniami
Philipovi sa Harryho manželka nepozdávala už od začiatku.
Foto
Princ Philip pred Meghan už od začiatku VAROVAL! Dal jej PREZÝVKU, z ktorej musela peniť