Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
07.01.2016 12:40 | Správy | Zahraničné správy
FotoVideo

Je to tu! Kramný je VINNÝ: Od sudkyne si vypočul zdrvujúci verdikt! Koľko rokov mu naparila?

Po takmer dvoch rokoch vo väzbe to prišlo. Petr Kramný, obžalovaný z vraždy manželky a dcéry na dovolenke v Egypte, si vo štvrtok vypočul rozsudok.

Sudkyňa prečítala rozsudok v mene Českej republiky. Petr Kramný je vinný a dostal 28-ročný trest. "Obžalovaný sa ponecháva vo väzbe. Posadte sa a vypočujte si uznesenie. Žiadosť o prepustenie na slobodu sa zamieta," prehlásila sudkyňa. Monikinmu otcovi a dvom jej bratom bude musieť zaplatiť niekoľko miliónov českých korún. 

 

"Nenašiel odvahu zabiť sám seba, začal vymýšľať príbeh. Odsudzuje sa na 28 rokov väzenia so zvýšenou ostrahou. Erichovi Nicejovi zaplatí 4 milióny a 18 tisíc, Radmilovi 2 milióny a 270 tisíc, Martinovi 2 milióny a 200 tisíc," cituje sudkyňu český Blesk. Sudkyňa napokon odôvodnila verdikt súdu. "Aj keď tu absentujú priame dôkazy o tom, že obžalovaný manželku usmrtil, a jeho vina je podložená niekoľkými nepriamymi dôkazmi, nič to nemení na názore súdu," uviedla Gilová. Napokon dodala, že toto nie je ani prvý ani posledný prípad, kedy súd niekoho odsúdil na základe nepriamych dôkazov.

Podľa sudkyne Renaty Gilovej bol Petrovi Kramnému dokázaný aj motív, a to skutočnosť, že sa mu manželka postupne odcudzila. "To uňho vyvolávalo pocit ukrivdenia a obavy z opustenia. To nechcel dopustiť a tieto obavy ho viedli k úvahám o radikálnom vyriešení situácie. To zahŕňalo aj úvahy o vlastnej samovražde, ku ktorej sa však neodhodlal. Nato si vykonštruoval príbeh o ich možnej otrave, čomu potom prispôsobil svoje ďalšie konanie," vyhlásila sudkyňa.

Peter Kramný je vinný z dvojnásobnej vraždy, ako uviedla sudkyňa.
Podľa Gilovej ťažiskové sú znalecké posudky, predovšetkým lekárske a z odboru elektrotechniky. Trestnú činnosť obžalovanému dokázali, ale jeho obhajobu vyvrátil aj celý rad ďalších dôkazov, uviedla sudkyňa.

 

Otvoriť galériu
 Obhajkyňa pozostalých Klára Long Slámová na pojednávanie kvôli materským povinnostiam neprišla. Nedostavil sa ani otec mŕtvej Moniky. Ako píše Blesk, Kramný vošiel do preplnenej súdnej siene s upraveným účesom a usmieval sa na svoju obhajkyňu, keď si však vypočul rozsudok, pozeral na sudkyňu úplne bez výrazu. Obhajkyňa pozostalých Klára Long Slámová sa k rozsudku vyjadrila prostredníctvom Facebooku. "Spadla klec," napísala na sociálnu sieť. 

 

Čo sa stalo?

 

 

 

Kramného manželka Monika a dcéra Klárka zomreli v júli 2013 v Egypte. Tamojšia polícia nikoho neobvinila, Kramný po troch mesiacoch od činu mohol krajinu opustiť. Podľa egyptských úrad Češky zomreli na následky dehydratácie, prípadne otravy. Žiadny jed ale tamojší experti nenašli. Kramný bol obvinený z dvojnásobnej vraždy predvlani vo februári. Súd ho následne poslal do väzby, v ktorej už je teda takmer dva roky. Na pojednávaniach sa často skloňovali problémy a nevera v jeho manželstve s Monikou.

 

Kramný vinu od začiatku odmieta. "Som nevinný človek, ktorý sa chce dozvedieť, čo spôsobilo smrť manželky a dcéry," povedal na súde vo svojej záverečnej reči. Elektrický prúd ako príčinu smrti označil za nezmysel. Na smrti spôsobenej elektrinou je postavená obžaloba. Ostravskí súdni lekári na telách Moniky († 36) a Klárky († 8) našli stopy po zásahu prúdom. Potvrdil to aj revízny znalecký posudok.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Momenty zo 7. kola Let's Dance.
Foto
Dychberúce momenty v Let's Dance: BOZK, ktorý nikto nečakal! Na Tine mohli všetci oči nechať
2024. Tie isté šaty si po 13 rokoch obliekla na premiéru filmu svojho syna.
Foto
Hollywoodskej sexici ťahá na 60: Objavila prameň mladosti? Pri týchto FOTO nenájdete rozdiel!
Na Instagrame ju sleduje 243-tisíc používateľov.
Foto
Dcéra futbalovej legendy sa poriadne odviazala: Na videu jej takmer vypadli prsia!
Železničná trať Žilina
Foto
Dokončenie nového železničného uzla potrebuje viac času aj peňazí: Dôvodov je viacero
Lukáš Hrádecký pochádza zo Slovenska, no reprezentuje Fínsko.
Foto
Nový megahit internetu: Brankár Leverkusenu počas osláv nadával po slovensky!
Ilustračné foto
Najviac transfúzií krvi potrebujú títo pacienti: Majú nemocnice tejto vzácnej tekutiny dostatok?
Záchranári zasahujú po útoku ruskej armády v meste Odesa na juhu Ukrajiny.
Eurokomisia odklepla miliardy na obnovu Ukrajiny: Toto všetko bude plán pokrývať
Dievčatko prehltlo gombíkovú batériu
Foto
Maličkosť, ktorú má doma každý, spôsobila dievčatku agóniu: Varovanie pre všetkých rodičov
Každý deň je pre rodinu Howard ako dar.
Chlapčekovi sa za jednu noc obrátil život naruby: Každý ďalší záchvat môže byť jeho posledným
Raketa je vypálená z raketového systému ruskej armády na ukrajinské pozície na neznámom mieste.
Ukrajina hlási vážnu stratu: Pri Bachmute padol významný človek
Petr Fiala na palube letu do USA.
Český premiér na návšteve USA: Najprv v sídle CIA, potom ho čaká ešte dôležitejšie stretnutie
Jade je dcérou Franka Leboeufa, ktorý je legendou futbalovej Chelsea.
Foto
Dcéra futbalovej legendy sa poriadne odviazala: Na videu jej takmer vypadli prsia!