Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
07.01.2016 12:40 | Správy | Zahraničné správy
FotoVideo

Je to tu! Kramný je VINNÝ: Od sudkyne si vypočul zdrvujúci verdikt! Koľko rokov mu naparila?

Po takmer dvoch rokoch vo väzbe to prišlo. Petr Kramný, obžalovaný z vraždy manželky a dcéry na dovolenke v Egypte, si vo štvrtok vypočul rozsudok.

Sudkyňa prečítala rozsudok v mene Českej republiky. Petr Kramný je vinný a dostal 28-ročný trest. "Obžalovaný sa ponecháva vo väzbe. Posadte sa a vypočujte si uznesenie. Žiadosť o prepustenie na slobodu sa zamieta," prehlásila sudkyňa. Monikinmu otcovi a dvom jej bratom bude musieť zaplatiť niekoľko miliónov českých korún. 

 

"Nenašiel odvahu zabiť sám seba, začal vymýšľať príbeh. Odsudzuje sa na 28 rokov väzenia so zvýšenou ostrahou. Erichovi Nicejovi zaplatí 4 milióny a 18 tisíc, Radmilovi 2 milióny a 270 tisíc, Martinovi 2 milióny a 200 tisíc," cituje sudkyňu český Blesk. Sudkyňa napokon odôvodnila verdikt súdu. "Aj keď tu absentujú priame dôkazy o tom, že obžalovaný manželku usmrtil, a jeho vina je podložená niekoľkými nepriamymi dôkazmi, nič to nemení na názore súdu," uviedla Gilová. Napokon dodala, že toto nie je ani prvý ani posledný prípad, kedy súd niekoho odsúdil na základe nepriamych dôkazov.

Podľa sudkyne Renaty Gilovej bol Petrovi Kramnému dokázaný aj motív, a to skutočnosť, že sa mu manželka postupne odcudzila. "To uňho vyvolávalo pocit ukrivdenia a obavy z opustenia. To nechcel dopustiť a tieto obavy ho viedli k úvahám o radikálnom vyriešení situácie. To zahŕňalo aj úvahy o vlastnej samovražde, ku ktorej sa však neodhodlal. Nato si vykonštruoval príbeh o ich možnej otrave, čomu potom prispôsobil svoje ďalšie konanie," vyhlásila sudkyňa.

Peter Kramný je vinný z dvojnásobnej vraždy, ako uviedla sudkyňa.
Podľa Gilovej ťažiskové sú znalecké posudky, predovšetkým lekárske a z odboru elektrotechniky. Trestnú činnosť obžalovanému dokázali, ale jeho obhajobu vyvrátil aj celý rad ďalších dôkazov, uviedla sudkyňa.

 

Otvoriť galériu
 Obhajkyňa pozostalých Klára Long Slámová na pojednávanie kvôli materským povinnostiam neprišla. Nedostavil sa ani otec mŕtvej Moniky. Ako píše Blesk, Kramný vošiel do preplnenej súdnej siene s upraveným účesom a usmieval sa na svoju obhajkyňu, keď si však vypočul rozsudok, pozeral na sudkyňu úplne bez výrazu. Obhajkyňa pozostalých Klára Long Slámová sa k rozsudku vyjadrila prostredníctvom Facebooku. "Spadla klec," napísala na sociálnu sieť. 

 

Čo sa stalo?

 

 

 

Kramného manželka Monika a dcéra Klárka zomreli v júli 2013 v Egypte. Tamojšia polícia nikoho neobvinila, Kramný po troch mesiacoch od činu mohol krajinu opustiť. Podľa egyptských úrad Češky zomreli na následky dehydratácie, prípadne otravy. Žiadny jed ale tamojší experti nenašli. Kramný bol obvinený z dvojnásobnej vraždy predvlani vo februári. Súd ho následne poslal do väzby, v ktorej už je teda takmer dva roky. Na pojednávaniach sa často skloňovali problémy a nevera v jeho manželstve s Monikou.

 

Kramný vinu od začiatku odmieta. "Som nevinný človek, ktorý sa chce dozvedieť, čo spôsobilo smrť manželky a dcéry," povedal na súde vo svojej záverečnej reči. Elektrický prúd ako príčinu smrti označil za nezmysel. Na smrti spôsobenej elektrinou je postavená obžaloba. Ostravskí súdni lekári na telách Moniky († 36) a Klárky († 8) našli stopy po zásahu prúdom. Potvrdil to aj revízny znalecký posudok.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Podtatranské múzeum v Poprade.
Váš Tip
Skvelé správy z Podtatranského múzea v Poprade: Podarilo sa im zreštaurovať TIETO dve vzácne diela z 18. storočia!
Útočník Stéphane Da Costa, ktorý pôsobí v KHL by mal štartovať na MS v Česku za Francúzsko.
Hráč z KHL ide na MS do Čiech: Čo hovoria na to Slováci!
Akcia Teplárne rozhorčila exministra Milana Krajniaka.
Foto
Akcia Teplárne rozhorčila exministra Milana Krajniaka: Vallo, prečo ste toto povolili v kostole?!
Kysučan Tomáš opísal boj o život s rozzúrenou medvedicou.
Foto
Brutálny útok medvedice! Kysučan Tomáš opísal desivé minúty: Čo mu zachránilo život?
Dcéra mala s otcom vrúcny vzťah
Foto
Dcéra Laufera († 84): Prečo k otcovi nikoho nepustila?! Kým ležal v umelom spánku, mala ho izolovať
Premiér Robert Fico je s jej prácou spokojný.
Foto
Šimkovičová na chvoste rebríčka: Ako Fico obhajuje nedôveryhodnú ministerku? Politológ to povedal jasne
Štefan Harabin 11,73 %
Niektorých sudcov oblial studený pot: Chystá Harabin veľký návrat?
Vyššie snežilo, dole svietilo slnko na rozkvitnuté stromy a obďaleč bola hmla.
Foto
Nenormálne, čo sa dialo pod Tatrami: Príroda sa zbláznila! Čo bude nasledovať?
Raquel v kostýme jaskynnej ženy v snímke Milión rokov pred Kristom očarila Hollywood.
Foto
Dražba šiat hollywoodskej sexbomby († 82): Odpadnete, akú sumu za ne dali!
Ruský prezident Vladimir Putin.
Rusko varuje pred konfliktom svetového formátu: Reč padla opäť na jadrové zbrane
Slovenský hokejista Tomáš Tatar plánuje štartovať na májových MS.
Foto
Príde Tomáš Tatar na MS? Je oficiálne rozhodnuté!
Z nemocnice v Chán Júnis exhumovali už asi 200 tiel.
Úrady v Gaze odkrývajú zverstvá vojny: Z nemocnice exhumovali viac ako 200 tiel, bolestivé detaily