Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
07.01.2016 00:00 | Oprášené drámy

Záhada na cintoríne v Trnave: Kto vykradol hrobku mŕtveho Jozefa?

Po pohrebe Jozefa († 45) sa na cintoríre v Trnave začali diať čudné veci. Z hrobky najskôr niekto ukradol peniaze, potom "zmizol" a záhadne sa našiel klobúk mŕtveho.

Dva dni po pohrebe Jozefa († 45), ktorý bol pred dvomi desaťročiami na cintoríne v Trnave, našli príbuzní pootvorenú hrobku. Zakrátko zistili, že v truhle chýbajú všetky veci a z vrecka pochovaného zmizli aj peniaze! Aby mal mŕtvy čím zaplatiť prievozníkovi na druhom svete, dostal podľa rómskej tradície približne 10-tisíc korún  (vyše 300 eur).  Na potúženie mu do truhly priložili dve fľašky koňaku. Jozefa pochovali aj so soškou Ježiša a na obranu pred pekelnými silami mu do truhly dali nožík. A keby sa na druhom svete stretol so zomretými príbuznými, dostal karty na krátenie chvíľ večného života.

Otvoriť galériu

Jozef mal so svojou ženou dve deti. Keď sa mu zapáčila iná, odsťahoval sa na opačný koniec Trnavy. Jeho milenka sa dostala do basy za krádeže a Jozef sa vrátil k svojej žene. To už však mal rakovinu pľúc a zakrátko zomrel. Pochovali ho do hrobky. "Dva dni po pohrebe sme našli vence porozhadzované a kamenná platňa hrobky bola odsunutá. Z vrecka Jozefovho obleku chýbali peniaze a z truhly všetky veci. V hrobke sa nenašiel ani Jozef klobúk. Keď sme krádež zistili, hrobár zalial okraj platne maltou," rozprávala vdova krátko po začatí vyšetrovania nezvyčajného prípadu. 

Záhada aj okolo klobúka a budíka

Čudesnosti pokračovali. O ďalšie dva dni bola platňa na hrobke opäť posunutá a príbuzní vo vnútri našli Jozefov klobúk. "Sme si istí, že pri prvom prezeraní hrobky v nej klobúk nebol" dodala vdova, ktorá nechápala, kto a prečo nedá mŕtvemu pokoj. V deň Jozefovej smrti sa budík zastavil päť minút po pol štvrtej, Presne v tom čase Jozef v nemocnici zomrel...

 

Ťažkú kamennú platňu na Jozefom hrobe by sotva odsunul jeden človek. Na trnavskom cintoríne je cez deň v blízkosti hrobky stále veľa ľudí. Rómovia, ktorí veria v posmrtný život svojich zosnulých príbuzných, by sa sotva nebáli vojsť do hrobky zosnulého človeka v noci. Zlodejov a hanobiteľov hrobu hľadali aj policajti. Márne.

V jednej z trnavských krčiem sa reportéra Nového Času, ktorý písal o čudnej krádeži na cintoríne, starý Róm opýtal, či vie, že na pohrebe baby čarovali... "Čože my vieme o živote tam..." dodal starec a významne zodvihol prst.     

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

(ilustračné foto)
Čo sa deje? Zásah stoviek stovky policajtov: Na nohách je celé Nemecko!
Polícia obvinila dvoch mužov, ktorí sprejovaním poškodili budovu v Bratislave.
Foto
Polícia v Bratislave dolapila dvoch mladíkov: Sprejovaním poškodili bytový dom!
Policajti  hliadkujú neďaleko Eiffelovej veže v Paríži.
Francúzi kvôli OH sťahujú migrantov z táborov: Zdvihne vás zo stoličky, čo robí polícia
Na snímke uprostred predseda Progresívneho Slovenska Michal Šimečka na tlačovej konferencii počas volebnej noci v centrále hnutia.
PS má vyzývu Druckera a vládu: Dôvodom je reedukačné centrum v Bystričanoch
George tušil, že výprava nepôjde úplne hladko.
Foto
Horolezec († 38) zmizol v roku 1924: Tušil, že zomrie? Záhadný list manželke ODHALENÝ
(ilustračné foto)
Foto
Momenty hrôzy za Holíčom: Muž mieril na autá zbraňou! Vydesení cestujúci zalarmovali políciu
Na snímke poslankyňa parlamentu SR Jana Bittó Cigániková (SaS).
SaS kritizuje návrh k vyplateniu príspevkov organizáciám v zdravotníctve: Hovorí o vyhodených peniazoch
Zasadnutie Európskeho parlamentu v Štrasburgu
Asistent europoslanca má byť špión: Európsky parlament učinil závažný krok
(ilustračné foto)
Prípad ako z akčného filmu: Polícia rieši nebezpečné prenasledovanie! Uf, z toho až mrazí
Foto
Mladá volejbalistka († 21) spáchala samovraždu: So záchranármi vypila čaj a potom skočila
Štefan Harabin, Tibor Gašpar.
Nezhodne sa koalícia na nominácii Harabina do Súdnej rady SR? Tibor Gašpar má obavy
Hands holding mobile phone on blurred background
Foto
Ľudia šírili HOAX: Nenormálne, aká lož koluje na internete