Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
10.01.2016 08:57 | Prominenti | Domáci Prominenti

Ples v opere odštartoval sezónu: Najnovším trendom je niečo poriadne odvážne!

Pôjdete túto sezónu na ples? Potom určite tuho premýšľate, aké šaty si obliecť. Ktoré farby alebo strihy momentálne letia? Pomôžeme vám zorientovať sa. 

Módni návrhári Jana Jurčenko (42),Boris Hanečka (32) a RóbertVrzala (28) napríklad zastávajú názor, že trendy neexistujú. Dôležité je, aby plesová róba, ktorú si vyberiete, lahodila vašej postave. Inšpirujte sa.

Jana Hospodárová (39), moderátorka

Otvoriť galériu

Plesy sú veľmi príjemné a zároveň dôstojné udalosti. Veľmi úprimne však priznávam, že na ne chodím z 90 % pracovne. Počas sezóny zvyknem moderovať niekoľko plesov a aj tento rok sa na ne teším. Páči sa mi sledovať manželské či iné páry, ako sa počas celej noci bavia a nájdu si na seba čas. Tak to má byť. Zo štyroch, na ktoré sa počas aktuálnej sezóny dostanem, vypichnem koničkársky ples. Budem ho moderovať s Johnym Tribulom, ktorý tiež miluje kone a popritom je veľmi vtipný a príjemný spoločník. Šaty si väčšinou požičiavam, pretože by mi zbytočne viseli v skrini, a aspoň môžem byť zakaždým iná. (smiech)

 

Boris Hanečka (32), módny návrhár

Čo vás pri tvorbe plesových šiat inšpiruje?

Každé plesové šaty sú úplne iným príbehom, lebo pri každých je na začiatku ich nositeľka. Niekedy mi nechá voľnú ruku, inokedy má jasnú predstavu, z ktorej však aj tak môže nakoniec vzniknúť niečo úplne iné, možno aj lepšie. (smiech)

Čím sa podľa vás líšite od ostatných návrhárov?

Každý návrhár má iný spôsob práce a inú tvorbu, ja si rád potrpím na detail, teším sa z komunikácie s klientom, počas ktorej sa snažím pochopiť jeho chute. S tými pracujem, pretváram ich a ponúkam na ne môj názor. Nemala by pri tom všetkom chýbať ľahkosť a hravosť, určite to pre klientku nemá byť niečo útrpné, ale tá najpríjemnejšia časť dňa.

Aké sú plesové trendy tohto roka? Čo rozhodne áno a čo, naopak, nie?

Vždy keď dostanem takúto otázku, vravím, že v súčasnosti už nič také ako trendy neexistuje. Pri plesových šatách to platí o to viac, že je pri nich vždy prvoradá dáma, ktorá ich bude mať na sebe. Podľa toho treba prihliadať na farebnosť, strih šiat, siluetu. Plesové šaty môžu byť častoomnoho nemilosrdnejšie ako každodenná garderóba, pretože môžu poukázať na nedostatky nositeľky, ak sa zvolia nesprávne. Tá by sa v nich určite mala cítiť dobre, a nie ako torta ani ako nahá v saténovej kombinétke. Práve preto sú trendy pri tomto type odevu v úzadí. V trende je však vždy čipka, výšivka, veľa kvalitnej ručnej práce s dôrazom na detail.

Otvoriť galériu
Jana Hospodárová a Boris Hanečka
Zdroj: Andrea Jacenková, Nový Čas víkend

Ktorú dámu obliekate najradšej?

Múzy sú zradné v tom, že nechodia osamote. Tu sú moje múzy pod písmenom „L“:

Lucia H. – lebo je éterickým, ale zároveň veľmi zábavným stvorením.

Lucia W. – lebo kúsky, ktoré pre ňu pripravím, dokáže vždy skvele nakombinovať aj s tými od iných dizajnérov – a výsledok je skvelý.

Lucie B. – lebo je to profesio­nálka, ktorá si vždy potrpí na kvalitu.

Aké farby plesových šiat letia tento rok?

Farby opäť veľmi súvisia s dámou, ktorá ich má na sebe. Pre tento rok by som vypichol kombináciu zelenej a modrej, ferrari červenú, slonovú kosť či champagne.

Z akého materiálu sú vyrobené šaty, ktoré má na sebe Janka?

Šaty sú vyrobené z tylu podšitého materiálom telovej farby – opäť tylom, ktorý zintenzívňuje pocit, že pod vrstvami látky presvitá pokožka. Doplnené sú zelenomodrými flitrami.

Petra Denková (22), Miss Supranational Slovakia 2015

Otvoriť galériu
Petra Denková
Zdroj: Andrea Jacenková, Nový Čas víkend

Plesy mám veľmi rada a posledných päť rokov som bola každú sezónu aspoň na jednom. Je to skvelá príležitosť obliecť si krásne šaty, a keď máte takého dobrého a zdatného partnera v tanci ako ja, je to radosť. Tento rok som pozvaná zatiaľ ako čestný hosť na náš obecný ples, ktorý je u nás v okolí veľmi populárny, ale ešte nikdy som sa ho nezúčastnila. Na ďalšie sa zatiaľ nechystám aj z dôvodu smútku v rodine. Šaty som zatiaľ neriešila, ale ešte mi ostali jedny krásne nevyužité, ktoré som si kúpila na svetové finále Miss Supranational, tak pravdepodobne pôjdem v tých.

Jana Jurčenko (42), módna návrhárka

Čovás inšpiruje pri tvorbe plesových šiat?

To je rôzne, zakaždým je to niečo iné. Niekedy je to pocit alebo určitá situácia, inokedy film alebo melódia, čo vo mne vyvolá emóciu. Mnohokrát ma inšpiruje samotný materiál, z ktorého sú šaty zhotovené. A tiež samotná zákazníčka mi často býva inšpiráciou. A to je práve na tejto práci pekné, že je to zakaždým o niečom inom.

Čím sa podľa vás líšite od ostatných návrhárov?

To si netrúfam povedať. Verím, že každý z nás tvorí rovnako  – s láskou. Môžem sa odlišovať líniou, prvkami, detailmi, vďaka ktorým je môj rukopis čitateľný a vďaka ktorému si dámy vyberú mňa.

Aké sú plesové trendy tohto roka? Čo rozhodne áno a čo, naopak, nie?

Mám pocit, že momentálne je trendy všetko, ide len o celkové zladenie. Dôležité hlavne je, aby dáma zvolila pre seba ten najvhodnejší strih, ktorý lahodí jej postave, a farbu, ktorá jej pristane. Čipka vládne vždy v akejkoľvek forme. Trendy sú veľké róby, ale aj priliehavé línie.

Ktorú dámu obliekate najradšej?

Nemám konkrétnu osôbku, skôr by som to povedala všeobecne. Milujem obliekať veselé, sebavedomé a múdre ženy, ktoré sú plné energie a pozitívneho prístupu k životu a iným ľuďom. Milujem ten pocit, ak mi práve tieto žienky prejavia dôveru a zveria sa mi do rúk. Keď si odo mňa dajú poradiť a nechajú sa usmerniť.

Otvoriť galériu
Petra Denková a Jana Jurčenko
Zdroj: Andrea Jacenková, Nový Čas víkend

Aké farby plesových šiat letia tento rok?

Čo sa týka farieb, tam nie sú žiadne obmedzenia, moderné je všetko. Osobne sa tento rok snažím vyhýbať čiernej, ak si však, samozrejme, daná spoločenská udalosť čiernu nevyžaduje ako predpísaný dress code.

Z akého materiálu sú vyrobené šaty, ktoré má na sebe Petra?

Sú z dushesu koralovej farby, priliehavého strihu po kolená, od kolien prechádzajú k bohatému objemu s vlečkou. Zaujímavým prvkom sú jemne odstávajúce vrecká. Šaty sú doplnené zlatým opaskom a výraznými náušnicami.

Andrea Heringhová (34), modelka

Otvoriť galériu
Andrea Heringhová
Zdroj: Andrea Jacenková, Nový Čas víkend

Plesy mám veľmi rada a každoročne na ne chodievam. Nikdy sa vopred na ples nechystám, vždy všetko vyriešim na poslednú chvíľu, zo dňa na deň, a to sa týka aj šiat, takže ešte žiadne nemám pripravené. (smiech)

Róbert Vrzala (28), módny návrhár

Čo vás inšpiruje pri tvorbe plesových šiat?

Vždy je to veľmi individuálne, no základom je, pre koho sa šaty tvoria, a podľa toho postupujem pri ich navrhovaní. Prihliadam na kritériá danej klientky a snažím sa podčiarknuť jej osobnosť tak, aby v daných šatách bola sama sebou, aby sa cítila komfortne a výnimočne.

Čím sa podľa vás líšite od ostatných návrhárov?

Nepozerám na dav, nechodím po vychodených zaužívaných koľajach slovenskej módy, vyhýbam sa nalinajkovaným pravidlám a tvorím módu tak, ako ju v danom období vidím a cítim ja.

Aké sú plesové trendy tohto roka? Čo rozhodne áno a čo, naopak, nie?

Trendy sú v súčasnosti natoľko rozmanité, že ťažko povedať iba zopár z nich. Šaty by mali byť hlavne ušité na mieru dámy, mali by mať obsah, rafinovanosť a ženskosť. Nepreferujem šaty z požičovní. Každá, ktorá sa chce odlíšiť a byť na plese kráľovnou, by sa mala vyhnúť opozeranej čipke a siahnuť po niečom súčasnejšom a trendovejšom. Krásna potlač na luxusných látkach určite bude niečím výnimočným a šik.

Ktorú dámu obliekate najradšej?

Všetky moje klientky a zákazníčky mám rád rovnako, takisto, samozrejme, aj zákazníkov. Pristupujem k nim rovnako a s úctou.

Otvoriť galériu
Andrea Heringhová a Róbert Vrzala
Zdroj: Andrea Jacenková, Nový Čas víkend

Aké farby plesových šiat letia tento rok?

Som skôr za tlmené a tmavšie farby, odtiene sivej, modrej, bordovej a za čiernu. Všetky farby, ktoré vytvoria akýsi tajomný príbeh a zanechajú záhadný a luxusný dojem.

Z akého materiálu sú vyrobené šaty, ktoré má na sebe Andrea?

Môj model je pokračovaním najnovšej kolekcie jeseň/zima 2015 Vrzala exclusive. Hlavnou inšpiráciou sú aktuálne nepokoje v Európe, terorizmus, utečenecká tematika. Rád by som poukázal na tieto vážne témy, pred ktorými by sme nemali zatvárať oči a byť solidárnejší k tým, ktorí to naozaj potrebujú. Práve preto som na túto róbu použil ľahký šifón, ktorý má predstavovať krehkosť našich snov. Minimalistické tvary, kvalitné vyhotovenie, luxusné detaily dotvárajú celý model určený na plesovú sezónu. Materiál s mojou autorskou grafikou vyrobený v dielni Roberto Cavalli a vyšperkovaný živôtik so Swarovského krištálikmi v spolupráci s návrhárom Jeanom Paulom Gaultierom. Samozrejme, veľkou inšpiráciou bola aj modelka Andrea Heringhová, ktorá svojou osobnosťou a zmyselnou vizážou dokonale dotvorila celkový outfit, za čo jej ďakujem.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Tornáda v USA za sebou zanechali spúšť.
Foto
USA sa prehnalo 60 tornád: Extrémna sila, pozrite sa na tú katastrofu! Všetko zachytili na VIDEO
Kmeťo kopal v zápase aj pokutový kop, ktorý premenil a potom sa vyzliekol, ale žltú kartu nedostal.
Foto
Slovenský Maradona premenil pokutový kop a potom sa vyzliekol...
(ilustračné foto)
Vlak núdzovo zastal a odrazu vyšľahli obrovské plamene: Hlásia zranených
Kráľ Karol III.
Foto
Kráľ Karol sa vzoprel rakovine: Bez TEJTO ženy by to nezvládol, nová FOTO hovorí za všetko
Hustá pena je základ, Lucia to zvládla na jednotku.
Foto
Tromfla všetkých mužov: Najlepším výčapníkom je táto kráska! Lucia vyhrala prestížnu súťaž
Aktualizované
Obrovská rodinná dráma! Muža našli mŕtveho, žena s deťmi skončili v nemocnici
Peter Pellegrini (Hlas)
Pellegrini čelí prvej veľkej skúške: Mal by sa začať krotiť, tvrdí Hrabko
Rodičov obvinených z týrania pustili z väzby.
Foto
Šokujúci verdikt súdu: Rodičov obvinených z týrania detí pustili z väzby! Má to však háčik
Bratislava - Dúbravka 26. 4. 2024 9.21 hod. Líder SNS usilovne čistil chodníky od zeminy.
Foto
Andrej Danko zametal Dúbravku: Ukázal aj zlomený zub! Starostovi dal takýto sľub
Medzi premiérom Robertom Ficom a predsedom Najvyššieho súdu Jánom Šikutom to vrie.
Prestrelka medzi Ficom a predsedom Najvyššieho súdu: Čo si vyčítajú?
Vakcína využíva rovnakú mRNA technológiu ako vakcína proti COVID-19 od Moderny
Prevrat v liečbe RAKOVINY! Testuje sa prvá vakcína: Neuveriteľné výsledky
Veľké priehľadné okno ponúka skvelý výhľad.
Foto
Zábava a sobáše na dne mora?! Z tejto futuristickej ponorky odpadnete: FOTO musíte vidieť