Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
Video

Ján mal odletieť na Kubu, cestovka prestala komunikovať: Desiatky ľudí sú bez dovolenky a bez peňazí!

Namiesto vianočnej pohody stres! Prežíva ho minimálne 70 ľudí, ktorí si cez portál lacnedovolenky.sk kúpili zájazd od spoločnosti Fantravel do exotických krajín, ako sú Kuba, Dubaj či Maldivy.

Chceli tam stráviť sviatky a osláviť príchod nového roka. Ich nadšenie z nádherného pobytu však rýchlo opadlo. Fantravel s nimi nekomunikuje a do dnešného dňa nevedia, kedy a s akou aerolinkou odletia. Stres pred sviatkami na vlastnej koži prežíva aj Ján (42), ktorý s priateľmi túžil po legendárnej Kube.


Za dovolenku zaplatil Ján s priateľmi viac ako 4 000 eur. Odhaduje, že celkovo sa spoločnosť na oklamaných klientoch mohla nabaliť minimálne o 100-tisíc eur. Problémy sa začali vo chvíli, keď zistili, že na potvrdení o odlete figuruje iný dátum, aký je uvedený na zmluve. „Pôvodne sme mali letieť na Prvý sviatok vianočný, termín však posunuli na 30. decembra. S rodinou sme si preto posunuli Štedrý deň na 23. decembra,“ hovorí rozčúlene Ján a pokračuje: „Pár dní pred odletom nemáme žiadne potvrdenie o tom, že niekam cestujeme. Nikto v žiadnom hoteli o nás nevie, nevedia o nás ani letecké spoločnosti, ale všetko máme cez lacnédovolenky.sk zaplatené,“ tvrdí Ján, ktorý stále nevie, ako sa situácia vyrieši. Nový Čas kontaktoval Barboru Vachálkovú z Fantravelu, ktorá podpisovala zmluvy, aj spomínaný portál. Do uzávierky nám však neodpovedali, podľa našich informácií však portál obmedzil predaj zájazdov Fantravelu. Na sociálnej sieti Barbora s nahnevanými klientmi komunikuje.

Otvoriť galériu

„Vrátila som sa z polície. Povedali mi, že mám počkať, a radia klientom, aby hromadne podali podnet. Ja budem vypočutá. Ako zamestnanec sa báť nemusím. Aj keď som podpisovala zmluvy, tak je to jedno, pretože peniaze má Fantravel, nie ja,“ napísala. Nový Čas navštívil adresy, na ktorých má spoločnosť sídliť. Na Laurinskej ulici sme nenašli ani len schránku. V sídle na Hraničnej v bratislavskom Ružinove nám vrátnik povedal, že od piatka nikto zo zamestnancov neprišiel, objavili sa tam len nahnevaní klienti. Desiatky rozčúlených ľudí tak do dnešného dňa nevedia, kde strávia tohtoročné sviatky.

 

Známa firma

Spoločnosť Fantravel je podľa dostupných informácií pokračovateľom skrachovanej cestovky Alextour, ktorá zbankrotovala v roku 2013. Na firmu viedli viaceré trestné oznámenia. Konateľom bol Alexander Koller. Na jeho syna Szilárda Kollera bola ešte na začiatku tohto roka napísaná práve spoločnosť Fantravel. Teraz je konateľom podľa obchodného registra Nigérijčan Sylvester Osazue Odiase žijúci vo Viedni. Okrem bývalých konateľov Kollerovcov majú cestovky spoločnú aj adresu, a to Laurinskú 3/A v Bratislave. 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Čo trápi ľudí v regiónoch?
Foto
Čo NAJVIAC trápi Slovákov: Prieskum odhalil trpkú realitu! Čo by podľa odborníkov pomohlo?
Fedor Flašík * 14. 1. 1958 † 22. 4. 2024.
Foto
Podnikateľ Fedor Flašík († 66): Kde a kedy mu dajú posledné zbohom?
Platí výstraha pred horúčavami. (ilustračné foto)
Vlna horúčav vzala už 30 životov: To je extrém, teplota má vybehnúť nad 50 stupňov!
(ilustračné foto)
Fatálne mrazy u našich susedov, pestovatelia smutne reagujú: Jedným slovom, KATASTROFA!
Foto
Stihne Juraj Kucka EURO? Hráč Slovana posiela jasný odkaz
Otrasný čin sa stal ráno v Dlhej nad Váhom. Len 27-ročný muž tam po hádke zavraždil svojho dedka.
Brutálny čin v Dlhej nad Váhom: Vnuk mal zavraždiť svojho dedka († 67)!
Predseda českej vlády Petr Fiala.
Potvrdilo sa, čo sa šepkalo už dlho: Ďalší odchod z Fialovej vlády! Končí táto ministerka
The Pass at Byron Bay on a clear day with blue water
Hromadné uhynutie vznešených živočíchov: Na pláži ich uviazli stovky! Vedci sa chytajú za hlavu
Medzi Stupavou a Lozornom došlo k zrážke neosvetleného chodca a auta.
Dráma pri Stupave! Turista tancoval na ceste, takmer zaplatil životom: Zrazilo ho auto
Vinczeová a Dangl sú za každý žart.
Obľúbená zábavná relácia dostala v RTVS stopku! Prečo ju vyškrtli z programu?
(ilustračné foto).
Popredného podnikateľa odsúdili z korupcie: V podvode boli namočené aj jeho dcéry
Foto
Boxerka opisuje desivé detaily z väzenia: Najponižujúcejšie je byť nahá a predklonená!