Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
17.12.2015 16:11 | Správy | Zahraničné správy

Mýty a fakty o McDonald´s! Ste pripravení dozvedieť sa pravdu?

O zložení a surovinách McDonald´s odznelo už mnoho informácií. Miešajú sa overené fakty s rôznymi mýtami. McDonald´s zdôrazňuje, že kvalita a čerstvosť sú kľúčové.

O úspechu firmy rozhoduje najskôr kvalita a hneď za ňou férový prístup k zákazníkovi,“ hovorí si Tomasz Rogacz, generálny riaditeľ McDonald´s ČR a SR. Poukazuje pritom na myšlienku, na ktorej bol pojem McDonald´s postavený – ponúknuť zákazníkovi občerstvenie v najvyššej kvalite a zároveň v krátkom čase. Využíva pritom najmä lokálne zdroje, čím podporuje rozvoj trhu a podnikania v regióne. „Aby sme dosiahli požadovanú kvalitu, musíme nájsť obchodného partnera, ktorý je schopný splniť naše náročné kritéria a môžeme sa naňho spoľahnúť. O to viac nás teší, že takýchto partnerov sme našli aj na Slovensku,“ tvrdí Tomasz Rogacz. Máloktorý zákazník tak vie, že zmrzlina či mliečny shake sú pripravené výhradne zo slovenského mlieka od dodávateľa Farma Majcichov. Ovocie a zeleninu pre McDonald´s ošetrujú v slovenskej spoločnosti SLOVATYS a hlavnú surovinu – syr oštiepok v jesennej limitovanej narodeninovej ponuke Maestro Oštiepok dodávala slovenská spoločnosť Liptov z Liptovského Mikuláša.

 

Prečítajte si, čo jeme vMcDonald´s

Hovädzie mäso

Ak si dáte sendvič s hovädzím mäsom, vždy máte istotu, že dostanete stopercentné mäso bez kosti či separátu. Ide výhradne o mäso z prednej štvrte kravy, pritom sa dá dohľadať presný pôvod mäsa až na konkrétnu farmu a zviera. V súčasnej dobe McDonald´s využíva hovädzie mäso z chovov z Česka, Litvy a Poľska. Všetky farmy dodržiavajú prísne zásady Animal Welfare. Kvalita mäsa je prísne strážená, pretože to jediné, čím je „vylepšené“ je korenie a soľ po ogrilovaní.

Otvoriť galériu
McDonald´s
Zdroj: McDonald´s

Hydina a vajíčka

Do kuracích produktov je spracúvané iba prsné alebo stehenné mäso bez kože. Vykostené mäso sa nahrubo pomelie, marinuje, tepelne upraví a obalí v Tempura cestíčku na princípe trojobalu. Následne sa predsmaží a zamrazí. Takto putuje priamo do reštaurácií. Značná pozornosť sa venuje i zloženiu a kvalite krmiva, v ktorom zákazník nenájde antibiotiká, rastové hormóny ani iné zakázané látky.

 

Rovnaký princíp založený na kvalite a bezpečnosti je uplatnený aj pri chove a kŕmení sliepok, ktoré znášajú čerstvé vajíčka. Sliepky pochádzajú výhradne z Českej republiky a sú chované na podstielke. Takže všetky vajíčkové produkty sú pripravované z poctivých čerstvých vajec. 

Otvoriť galériu
McDonald´s
Zdroj: McDonald´s

Zemiaky

McDonald´s používa výhradne zemiaky vybraných odrôd Russet Burbank a Innovator. Zemiakové hranolčeky z týchto zemiakov sú krásne dlhé. Krehkosť im následne dodáva krájanie natenko a starostlivé fritovanie v zmesi repkového a slnečnicového oleja. Ten sa vyznačuje nízkym obsahom transnenasýtených mastných kyselín. Olej je samozrejme pravidelne kontrolovaný a menený. Hranolčeky zároveň podliehajú prísnemu časovému limitu. Pokiaľ sa nepredajú do 7 minút od vytiahnutia z fritézy, sú nekompromisne kompostované.

Otvoriť galériu
McDonald´s
Zdroj: McDonald´s

Mlieko

Na výrobu zmrzliny a shakeov používa McDonald´s čerstvé mlieko pochádzajúce výhradne z chovu slovenskej spoločnosti Farma Majcichov, a. s. Chov prebieha v súlade s prísnymi kritériami Animal Welfare a Programu bezchybnosti poľnohospodárskych produktov MAAP. Od nadojenia čerstvého mlieka cez výrobu mliečnej zmesi až po rozvoz uplynie približne 24 hodín. Zmrzlina obsahuje 84 % mlieka a mliečnych zložiek vrátane pravej smotany.

Otvoriť galériu
McDonald´s
Zdroj: McDonald´s

Šaláty

Od jari až do jesene pestujú šalát podávaný v reštauráciách McDonald´s farmári z  farmy Winnicka salata. Táto farma dodáva šalát spoločnosti Eisberg, ktorá je dodávateľom McDonald´s a funguje na princípoch udržateľného poľnohospodárstva. Maximálna starostlivosť sa venuje tomu, aby pole zostalo plné živín a pestovanie nenarušilo životné prostredie. Počas zimných mesiacov odoberá McDonald´s šaláty prevažne zo Španielska, kde je priaznivejšia klíma. Šaláty sú spracované a zabalené prakticky ihneď po zbere. Dodávatelia sa starajú o ich dôkladné umytie a nakrájanie. Takto pripravené ich následne dodajú priamo do reštaurácií.

Otvoriť galériu
McDonald´s
Zdroj: McDonald´s

Káva 

V McDonald´s si môžete pochutnať aj na čerstvej mletej 100 % káve arabica z Južnej a Strednej Ameriky, ktorá je navyše hrdou držiteľkou certifikátu Rainforest Alliance. Tento certifikát okrem dôstojných životných podmienok a zodpovedajúcim príjmom pre pestovateľov kávy zaručuje tiež to, že sa McDonald´s nepodieľa na ničení dažďových pralesov, ale naopak nemalými čiastkami prispieva k ich obnove. Kávu vám vždy v reštaurácii alebo kaviarni pripravia z 8,5 gramu kávových zŕn. Zrná sú namleté priamo v kávovare, ktorý zároveň kontroluje teplotu vody, tlak a jemnosť mletia.

Otvoriť galériu
McDonald´s
Zdroj: McDonald´s

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Ilustračné foto
Držte si klobúky, na západe výrazne zafúka: Týka sa to týchto slovenských okresov
Tréner Francesco Calzona na lavičke SSC Neapol.
Neapol sa dohodol s trénerským esom: Môže Calzona baliť?
Svadba Williama a Kate z roku 2011.
Foto
TAJNÉ detaily zo svadby Williama a Kate, ktoré vám unikli: Skryté ODKAZY a... To ste určite nevedeli!
Ilustračné foto
KVÍZ Máte dobrý všeobecný prehľad? Otestujte sa! 10 otázok preverí vaše znalosti
(ilustračné foto)
Napätie na Západnom brehu Jordánu: Izraelské sily zabili Palestínčanov! Sila, čo urobili potom
Jana pustila do sveta nový album Obyčajnosti.
Foto
Jana Kirschner o nepríjemnom zážitku: Obrovská HANBA! Krik a urážky kvôli... To vážne?
Novela robí v systéme povolení akúsi hrubú čiernu čiaru
Novela stavebného zákona umožňuje amnestiu: Chcete zlegalizovať čiernu stavbu? Návod ako na to
Profesionálna MMA bojovníčka Melissa Balic.
Chlapi slintajú, ženy závidia: Na scéne nová najkrajšia MMA bojovníčka!
Roman Michelko
Michelko avizuje zmeny: Týkať sa majú tohto návrhu novely zákona! Súvisí to s umením
(ilustračná foto)
Žralok brutálne zmasakroval muža na dovolenke: Uzavreli niekoľko pláží! Mrazivý opis útoku
Tina hovorí, že priateľstvo s tanečníkom Vildom Šírom sa po šou neskončí.
Foto
Tina výrazne ZMENILA vzhľad: Po Let´s Dance je z nej iná žena! FOTO hovoria za všetko
young woman on beach with suntan lotion
Chcete mať pokožku ako čokoláda? Tieto ZLATÉ pravidlá pri opaľovaní musíte dodržať: Je to jednoduché