Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
01.12.2015 21:55 | Správy | Politika

Smer predstavil svoju kandidátku do volieb: Pašku nahradil Kaliňák

Stranu Smer-SD povedie do budúcoročných parlamentných volieb jej predseda a premiér Robert Fico, minister vnútra Robert Kaliňák a šéf parlamentu Peter Pellegrini. 

Kaliňák na druhej priečke zoznamu kandidátov nahradí bývalého predsedu parlamentu Pavla Pašku, ktorý v ňom tentoraz chýba. Oznámil to dnes po rokovaní predsedníctva strany Fico. Štvrtý bude minister financií Peter Kažimír, za ktorým nasledujú minister kultúry Marek Maďarič, minister životného prostredia Peter Žiga a šéf slovenskej diplomacie Miroslav Lajčák, ktorý nie je členom strany.

Ďalšími v poradí sú košický primátor Richard Raši, minister dopravy Ján Počiatek a minister práce Ján Richter. Jedenáste miesto obsadil poslanec Juraj Blanár, nasledujú minister obrany Martin Glváč, poslanec Jaroslav Baška, podpredsedníčka parlamentu Jana Laššáková a na 15. mieste podpredseda vlády pre investície Ľubomír Vážny. Šestnástym v zozname je minister pôdohospodárstva Ľubomír Jahnátek, nasledujúcu priečku obsadil šéf Prešovského samosprávneho kraja Peter Chudík. Ďalej kandidujú poslanci Tibor Glenda, Stanislav Kubánek, Vladimír Faič, Dušan Čaplovič, Ján Podmanický, štátny tajomník rezortu dopravy Viktor Stromček a poslanec Robert Madej.

Z 25. miesta kandiduje Erik Tomáš, bývalý redaktor Markízy a súčasný riaditeľ komunikačného odboru úradu vlády. Nasledujú podpredseda parlamentu Miroslav Číž, vedúci úradu vlády Igor Federič, poslanec Igor Choma. Na 29. mieste je Denisa Stachová, ktorá pripravovala reformu ESO. Prvú tridsiatku uzatvára Dušan Galis. Na ďalších miestach sa objavujú ďalší poslanci Smeru-SD a štátni tajomníci. Na listine sa objaví aj niekdajší poslanec Ján Kvorka, ktorý bol obžalovaný zo zločinu obmedzovania osobnej slobody a prečinu ublíženia na zdraví. Súd ho spod obžaloby oslobodil.

 

Na kandidačnej listine sa objaví aj Andrej Kolesík a Otto Brixi. Anton Martvoň, ktorý úzko spolupracoval na viacerých zákonoch s Brixim, na listine chýba. Nekandiduje ani Renáta Zmajkovičová, Mojmír Mamojka či exministerka práce Viera Tomanová. Chýbajú taktiež ministri školstva, spravodlivosti, hospodárstva a zdravotníctva Juraj Draxler, Tomáš Borec, Vazil Hudák a Viliam Čislák (všetci nominanti Smeru-SD). "Sú to ľudia, ktorí prišli z nestraníckeho prostredia a chcú si to zachovať. Ale veľmi radi s nimi budeme spolupracovať," povedal Fico.

Premiér je presvedčený, že poslanecký klub, ktorý po voľbách vznikne, bude maximálne stabilný. "V národnej rade bude zabezpečovať politickú stabilitu. A pokiaľ dostaneme dôveru a budeme môcť byť súčasťou vlády, budeme zárukou toho, že vláda bude mať podporu v národnej rade," uviedol Fico. Smer-SD pristupuje podľa jeho slov k voľbám s rešpektom a s veľkou energiou. "Smer-SD tvorí pilier politickej stability na Slovensku a rovnako bez preháňania môžem skonštatovať, že odovzdávame Slovensko v lepšom stave, ako sme ho prevzali v apríli 2012," zdôraznil Fico.

Parlamentné voľby budú na Slovensku 5. marca 2016. Politické strany majú predložiť svoje kandidačné listiny do 6. decembra. Oficiálna volebná kampaň už beží, strany na ňu môžu minúť najviac tri milióny eur. Voliť bude môcť viac ako 4,4 milióna občanov SR.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Americká vlajka a čínska vlajka (ilustračná fotografia).
Veľký krok medzi USA a Čínou: Stalo sa to po vyše roku! Ako dopadol rozhovor ministrov?
Speváčka a vášnivá astrologička Marcela Laiferová
Úprimná rada astrologičky Marcely Laiferovej: Chcete byť ŠŤASTNÍ? Viem, ako na to
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Zelenskyj pristúpil k razantnému kroku: Vyvolal vlnu rozhorčenia! Čaká Ukrajinu ďalšia mobilizácia?
Aktualizované
Je rozhodnuté: Mazáka odvolali z funkcie predsedu Súdnej rady SR
Národná rada Slovenskej republiky.
Poslanci zvolili nového člena Súdnej rady SR: Stal sa ním tento muž
Siamské dvojičky Daisy a Violet Hiltonové.
Krutý osud siamských dvojičiek: Violet žila s mŕtvou sestrou niekoľko dní! Matka ich predala a... Trpké detaily ich života
Osemdesiat hasičov a dobrovoľníkov zasahovali na zámku.
FotoVáš Tip
Poplach v centre Zvolena: Na zámku zasahovalo osemdesiat hasičov a dobrovoľníkov!
Janko dal zbohom svojej legendárnej ofine.
Foto
Vypadnutie Jána Tribulu z Let’s Dance: Redaktor prišiel o ofinu aj o všetky nervy!
Predseda Súdnej rady SR Ján Mazák
Súdna rada rokuje o odvolaní Mazáka: Ten zo zasadnutia odišiel, čo je za tým?
Ruský prezident Vladimir Putin.
Putin hovorí o katastrofálnych následkoch: Stretol sa s prezidentom Iránu a... Takto to dopadlo!
Ilustračné foto
Najnebezpečnejší ostrov na Zemi? Cudzincov tam čaká SMRŤ! Desivé, čo sa o ňom hovorí
42-ročná kameramanka Halyna Hutchinsová a americký herec Alec Baldwin.
Foto
Padol rozsudok v prípade zastrelenia kameramanky († 42): ZLÁ správa pre Aleca Baldwina!