Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
30.11.2015 18:41 | Správy | Politika

Kollár strieda strany ako milenky: S ktorou pôjde nakoniec do volieb?

Hnutie podnikateľa Borisa Kollára pôjde do budúcoročných parlamentných volieb pod názvom Sme rodina – Boris Kollár.

Vznikne premenovaním existujúcej mimoparlamentnej strany - Strana občanov Slovenska (SOS), ktorej lídrom je Peter Marček. Hnutie Sme rodina však ešte tento mesiac vzniklo premenovaním zaregistrovanej strany Náš kraj. Kollár sa ale po kritike niektorých členov pôvodnej strany rozhodol o vrátenie strany.

Títo členovia totiž kritizovali, že transformácia strany na hnutie Sme rodina sa udiala netransparentne a v rozpore so stanovami strany Náš kraj. "Zrazu vyliezajú nejakí kostlivci, z ktorých podstatná časť nemá zaplatené ani členské. Je to ale obrovské riziko, že nás môžu nejakým spôsobom zastaviť tesne pred podaním kandidátky, nejakým predbežným opatrením," vysvetlil na pondelkovom brífingu Kollár. Podľa jeho slov musí hnutie niekomu veľmi prekážať, keď sa takéto veci dejú a naopak by mu vyhovovalo, keby do volieb nekandidovalo. Predstavitelia hnutia sa však rozhodli vrátiť pôvodným členom Nášho kraja stranu späť a urobiť zmeny. "Dnes je predsedom strany späť Peter Pčolinský a ideme to späť posunúť na pána Mňahončáka, tým istým reverzným spôsobom, zvoláme snem a vrátime to," podotkol Kollár.

Podľa jeho slov sa mu ozval dávny priateľ Peter Marček, líder strany SOS, ktorá má mať v súčasnosti len jedného člena, a ponúkol mu spoluprácu. Keďže s tým obe strany súhlasili, bol zvolaný snem, na ktorom Kollára zvolili za predsedu strany a taktiež sa zmenil názov z SOS na Sme rodina - Boris Kollár. S ním pôjde hnutie do volieb. Kollár tvrdí, že po voľbách z tohto názvu jeho meno vypadne.

 

V prípade kandidátky do volieb majú podľa jeho slov problém vybrať si, pretože sa im za jeden deň prihlásilo 7000 ľudí, ktorí hnutie podporujú. "Z nich máme naozaj problém vybrať tých najaktívnejších a najsilnejších lídrov," vysvetlil Kollár. Ako ďalej uviedol, prvé dve desiatky na kandidátke budú tvoriť najbližší spolupracovníci hnutia a odborníci, ktorí budú rozpracovávať jednotlivé témy programu. "Od miesta 30 hore budeme vyberať z dobrovoľníkov, ktorí sa nám hlásia do strany a moji kolegovia preverujú ich vzdelanosť, bezúhonnosť a chceme to urobiť tak, aby tí ľudia boli z celého Slovenska," podotkol Kollár.

Hnutie má prvých deväť programových priorít. Medzi ne napríklad patria daňové prázdniny pre pracujúcich rodičov troch a viacerých nezaopatrených detí po celú dobu ich výchovy, exekučná amnestia i zrušenie doplatkov za lieky pre deti do troch rokov a pre dôchodcov. Hnutie chce taktiež zaviesť 16-percentnú daň pre podnikateľov, 33-percentnú daň pre mobilných operátorov, banky či poisťovne a 50-percentnú pre monopoly. Zároveň chce zrušiť vyššie územné celky, pretože ich v súčasnosti považuje za zbytočný medzičlánok. Chce presadiť aj zákonnú ochranu pred prepustením zo zamestnania za verejné vyslovenie názoru či zákonnú ochranu pred narúšaním dobrého susedského spolunažívania zo strany neprispôsobivých občanov. "Pripravili sme tézy, ktoré budeme rozpracovávať, ale stále sa týkajú dvoch hlavných priorít našej strany, a to ochrániť Slovensko zvonka a zvnútra," dodal Kollár.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


high winds in a dust storm at a campground destroying a tent
Pred slnečným víkendom nám zafúka vietor: Pozrite sa, akú rýchlosť dosiahne
Depressed woman sitting on a chair in dark room at home. Lonly , sad, emotion concept.
Žena si kúpila DNA test, nasledovalo hrozivé zistenie: Život sa jej rozpadol na márne kúsky
Pápež František slávi svätú omšu v Bazilike sv. Petra vo Vatikáne.
Pápež umyl nohy väzenkyniam v rímskej väznici: Niektoré to nezvládli a rozplakali sa
Sam Bankman-Fried je zakladateľom burzy kryptomien FTX.
Zakladateľa kryptoburzy poslal súd na 25 rokov do väzenia: Sedem hriechov, za ktoré musí pykať
(ilustračná fotografia).
Súd vyniesol ortieľ nad zakladateľom známej kryptoburzy: Zaskočí vás, koľko rokov strávi za mrežami
V Ríme sa vytvorila obrovská diera, ktorá pohltila autá.
Hrozivá situácia v Ríme: Na ulici sa objavila obrovská diera, pohltila niekoľko áut
Janka navštívila Sivú Bradu, vzácne miesto neďaleko Spišského Podhradia.
FotoVáš Tip
Jedno z najohrozenejších miest na Slovensku: Poznáte TENTO skrytý poklad Východu? Turistom zaplesajú srdcia!
(ilustračné foto)
Spánok je dôležitejší, ako ste si doteraz mysleli: Jeho nedostatok dokáže zapríčiniť... Pozor na vzťahy!
Na predmestí Moskvy ukončili záchranári pátranie po nezvestných vo vyhorenej a čiastočne zrútenej koncertnej budove.
Stojí za útokom v Moskve Ukrajina? Ostré vyjadrenie z Bieleho domu
Herečka Rebel Wilson
Foto
Prekvapivé priznanie známej herečky: Do svojich 35-tich rokov som bola PANNA!
Grandparents with grandchildren preparing traditional easter meals, baking cakes and sweets. Passing down family recipes, custom and stories. Concept of family easter holidays.
Koľko míňajú Slováci na veľkonočný nákup? Takýto je rozdiel medzi východom a západom!
Ministerka kultúry Martina Šimkovičová
Šimkovičová po stretnutí s maďarským veľvyslancom: Zhodli sa na súčasnom probléme národnej identity