Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
30.11.2015 12:00 | Správy | Domáce správy
Video

Postihnuté dvojičky Paľko a Emka bojujú s ťažkým osudom: Život im môže zlepšiť špeciálny kočík

Napriek nepriazni osudu bojujú zo všetkých síl! V ťažkej životnej situácii sa ocitla Marianna Štefanovičová (32) z Nitry a jej zdravotne postihnuté dvojičky.

Šesťroční Paľko a Emka by už súrne potrebovali nový špeciálny kočík, no ich mamina nemá peniaze a štát im ho nepreplatí. Pomôcť im môžu všetci dobrí ľudia prostredníctvom Srdca pre deti - charitatívneho projektu denníka Nový Čas spravovaného Nadáciou Pontis. Marianne sa predčasne narodili tri detičky. Pri pôrode však zostali chvíľu bez kyslíka, čo sa ukázalo ako kľúčové pre ich ďalší život. Najmenšia Nelka zomrela po 10 dňoch, život Emky a Paľka tiež visel na vlásku. „Bolo to hrozné, mali poškodený mozog. Niektorí mi vraveli, aby som sa ich radšej zbavila, no to som nedokázala. Milujem ich také, aké sú, lebo sú moje,“ vraví so slzami v očiach Marianna.

Dvojičky odvtedy podrástli a potrebujú špeciálny kočík, aký nevyrábajú nikde v Európe. „Chcela som pomoc od úradu práce. Tam ma presvedčili o tom, že naše úrady takým, ako som ja a moje deti, veľmi pomáhať nechcú. Najskôr mi povedali, aby som tlačila deti vo dvoch kočíkoch, potom mi namiesto sumy na kočík pre dve deti vyrátali dotáciu na jeden kočík, ktorú vydelili dvomi, lebo mám dve deti,“ krúti hlavou ťažko skúšaná mamina.

 

Špeciálny kočík jej napokon predsa len vyrobia. Kostru dajú dokopy v USA a ostatné súčasti v Anglicku. „Celé to bude stáť okolo 6 000 €, no ja dostanem od našich úradov iba 2 365 €. Na doplatok nemám, lebo môj mesačný príjem je 400 €,“ povzdychla si Marianna. Z tohto dôvodu sa Srdce pre deti rozhodlo vyhlásiť zbierku na pomoc Emke a Paľkovi. „Všetkým, ktorí do nej prispejú, za nás troch veľmi pekne ďakujem,“ odkázala dojatá mama.

Pomôcť dvojičkám môžete aj vy, a to zaslaním darcovskej SMS (prázdnej či s akýmkoľvek textom) na číslo 871. Hodnota SMS je 5 €. Prispievať môžete do piatka 4. 12. 2015 aj online platbou prostredníctvom www.srdcepredeti.sk. Peniaze, ktoré sa vyzbierajú nad sumu 3 815 € potrebných na špeciálny kočík, Nadácia Pontis prerozdelí medzi ďalšie detské príbehy v Srdci pre deti. Pomôcť môžete aj cez generálneho partnera, operátora O2, ktorý deťom pomáha aj svojou službou Nový za starý. Ak do predajne O2 prinesiete staré mobily, za každý odovzdá operátor 1 € Srdcu pre deti a vy máte navyše možnosť získať zľavu na nový telefón.

Ako môžete pomôcť

Pomôcť dvojičkám môžete aj vy, a to zaslaním darcovskej SMS (prázdnej či s akýmkoľvek textom) na číslo 871. Hodnota SMS je 5 €. Prispievať môžete do piatka 4. 12. 2015 aj online platbou prostredníctvom www.srdcepredeti.sk. Peniaze, ktoré sa vyzbierajú nad sumu 3 815 € potrebných na špeciálny kočík, Nadácia Pontis prerozdelí medzi ďalšie detské príbehy v Srdci pre deti. Pomôcť môžete aj cez generálneho partnera, operátora O2, ktorý deťom pomáha aj svojou službou Nový za starý. Ak do predajne O2 prinesiete staré mobily, za každý odovzdá operátor 1 € Srdcu pre deti a vy máte navyše možnosť získať zľavu na nový telefón.

Otvoriť galériu
Srdce pre deti
Zdroj: anc

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Slovenský brankár Marcel Melicherčík.
Foto
Po konci finále vyplávala pravda na povrch: Prečo Spišiakom chýbala brankárska jednotka?
Woman lying in bed suffering from insomnia
TENTO nápoj pred spaním nepite! Môže vám spôsobiť problémy: Nie je to káva ani čaj
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg
Šéf NATO oznámil novinku: Nemecko a Francúzsko plánujú podpísať závažný dokument
Ilustračné foto
Jeden z najväčších výrobcov sladkostí čelí škandálu: Ako to je s pridávaním cukru naozaj?!
(ilustračné foto).
Europol rozbil veľký gang, ktorý kradol vzácne knihy: Pozrite sa, ako to mali vymyslené
Ilustračné foto
Doktor prezradil, aké to naozaj je, keď človek zomiera: Slová vojnového veterána či malého dievčatka vám stisnú srdce
David bol naštvaný na celý svet. Chcel zomrieť a zanechať čo najviac bolesti...
Trpel strelec z Prahy David († 24) duševnou poruchou? Čo vyšetrovatelia prezradili o motíve činu
Slovenský windsurfista Robert Kubín.
Fantastická správa pre Slovensko: V tomto športe budeme mať na OH zastúpenie po 16 rokoch!
Na snímke minister financií SR Ladislav Kamenický (Smer-SD) počas 3. chôdze NRSR k Programovému vyhláseniu vlády (PVV)
Rezort financií má farmárom poskytnúť návratnú finančnú výpomoc: Musia splniť podmienky
Verí, že do poroty v Let’s Dance v nedeľu zasadne.
Foto
Do porotcovského kresla Let´s Dance mieri spevácka legenda: Neuveríte, o koho ide!
Donald Trump.
Trumpovi ide o veľa: Najvyšší súd rozhoduje o jeho osude! Verdikt môže mať ďalekosiahle dôsledky
Vodička nafúkala takmer 3 promile.
Kamošky sa stretli za mrežami: Policajti takú KURIOZITU už dlho nezažili