Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
26.11.2015 13:01 | Šport | Futbal
FotoVideo

Ibrahimovič oslávil návrat do Malmö: Svietiace písmeno, prenajaté námestie a gól

Zlatan Ibrahimovič (34) si návrat do rodného mesta nevedel predstaviť lepšie.

V stredajšom dueli Ligy majstrov prispel gólom k suverénnemu triumfu Paríža St. Germain na ihrisku Malmö FF 5:0 a jeho tím si tak v predstihu zabezpečil miestenku vo vyraďovačke prestížnej súťaže.

"Bolo to ako zo sna vrátiť sa sem. Navyše som strelil gól, takže som veľmi šťastný. Od začiatku som cítil, že s fanúšikmi Malmö sme na jednej vlne," povedal po stretnutí proti svojmu materskému klubu Ibrahimovič. Švédsky kanonier na začiatku druhého polčasu zvýšil už na 3:0 pre hostí a gól oslavoval viditeľne zdržanlivo. Zaplnené tribúny mu ale pripravili ovácie postojačky a mohutne skandovali jeho meno, keď päť minút pred koncom odchádzal z ihriska.

Otvoriť galériu
Ibrahimovič
Zdroj: reuters

Ibrahimovič odohral na pôde Malmö vôbec prvý súťažný duel od roku 2001, keď prestúpil do Ajaxu Amsterdam. Neskôr hral za Juventus Turín, Inter Miláno, FC Barcelona i AC Miláno a pred tromi rokmi sa presťahoval do Paríža. "Boli to dnes veľké a výnimočné momenty pre mňa i moju rodinu. Tu sa to všetko začalo a mal som ozajstný pocit, že som späť doma," dodal útočník PSG.

 

Štadión pre 24 tisíc ľudí bol v predpredaji počas polhodiny vypredaný, a tak sa Ibrahimovič rozhodol, že pre tých, na ktorých sa nedostalo, usporiada veľkú party. Na špici najvyššej budovy v meste svietilo na jeho počesť veľké neónové písmeno "Z" a na večer slávny útočník prenajal celé hlavné námestie, na ktoré nechal umiestniť obrovskú veľkoplošnú obrazovku.

Otvoriť galériu

"Hneď po žrebe mi bolo jasné, že to jednoducho musím urobiť. Nebolo to jednoduché, ale podarilo sa," tešil sa Zlatan. "Veľmi som chcel, aby zápas mohol vidieť každý, aby sme z toho urobili veľkú slávu."

Francúzsky šampión nastúpil v stredu v špeciálnej edícii dresov s nápisom na hrudi "Je suis Paris" (Ja som Paríž) v reakcii na nedávne teroristické útoky v hlavnom meste Francúzska. Hostia na ihrisku od začiatku dominovali a už po štvrťhodine hry prakticky rozhodli o svojom triumfe, keď sa najskôr ujala hlavička Adriena Rabiota a chvíľu neskôr potrestal zaváhanie domácich umiestnenou strelou po zemi Angel Di Maria. Ten po zmene strán pridal po presnom zásahu Ibrahimoviča svoj druhý gól a skóre spečatil z priameho kopu Lucas. Domáci mohli zaznamenať aspoň čestný úspech, no Markus Rosenberg za stavu 0:3 trafil z penalty iba do žrde.

PSG má tak už pred záverečným kolom postup z A-skupiny vo vrecku spolu s víťazom zoskupenia Realom Madrid. Malmö ešte bude bojovať v utorok 8. decembra na pôde španielskeho giganta aspoň o tretiu priečku a miestenku do Európskej ligy, potrebuje ale získať o bod viac ako Šachtar Doneck - ten zavíta do Paríža.

Vysolil 35 tisíc eur

Zlatan Ibrahimovič za výzdobu, prenájom námestia s občerstvením pre fanúšikov, ktorí sa nedostali na štadión vysolil z vlastného vrecka 35 tisíc eur.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Robo stratil peňaženku, v ktorej mal peniaze a prívesok.
Váš Tip
Robo stratil peňaženku, v ktorej mal vzácny prívesok: Neuveríte, ako sa k nemu dostal späť!
V telerozhlase už čoskoro neostane ani kameň na kameni.
SNS tlačí na generálneho riaditeľa RTVS: Strana požaduje vyjadrenie k obvineniam! Ako to naozaj je?
Že mu nebolo hanby spraviť niečo také (ilustračné foto)
Kriminálka rieši ohavný prípad: Muž mal zneužiť len 11-ročné dievčatá! OHAVNÉ detaily
(ilustračné foto)
Poľskí vojaci posilnia bezpečnosť: Teroristický útok v Moskve sa nesmie zopakovať!
(ilustračné foto).
Sledujte, kde sa umiestnilo Slovensko v cene benzínu! V rebríčku sme predbehli aj...
Foto
Legendy o forme Slafkovského: Ak príde na MS, tak to bude...
Woman hands checking her breast
Temné štatistiky: Čoraz viac mladých žien trpí rakovinou prsníka! Prognózy do ďalších rokov sú šokujúce
(ilustračné foto)
Cyklóna nečakane zmenila smer: O život prišlo najmenej 11 ľudí! Obrovská sila napáchala nezvratné škody
Foto
Hašek tvrdo atakuje slovenskú vládu a hráčov v KHL: Poriadna nálož!
Ilustračné foto
Poliaci si posvietili na proruskú iniciatívu: Rázne kroky! Pomoc prišla aj od našich susedov
Kate si prechádza najťažším obdobím.
Kate priznala rakovinu, teraz prišla ďalšia rana: TOTO chorej princeznej len priťaží!
Poslankyňa NR SR za stranu SaS Jana Bittó Cigániková.
Aktualizované
Opozícia sa pustila do zdravotníctva: Cigániková vyzýva na zrušenie vyhlášky! V hre sú veľké peniaze