Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
25.11.2015 22:44 | Šport | Futbal
FotoVideo

Liga majstrov: Ronaldo sa poriadne utrhol z reťaze, United musia zabrať!

Futbalisti Benficy Lisabon, Paríža Saint-Germain, Atletica Madrid a Juventusu Turín spečatili svoj postup do jarného osemfinále Ligy majstrov 2015/2016.

V dueloch A-skupiny triumfovali favoriti, keď PSG deklasoval Malmö na jeho pôde 5:0 a Real potvrdil post tabuľkového lídra víťazstvom 4:3 nad Šachtarom Doneck. Impozantným spôsobom sa o to zaslúžil Cristiano Ronaldo, ktorý dva góly dal a ďalšie dva sám vytvoril.

Otvoriť galériu

Otvoriť galériu

Duel B-skupiny medzi Manchestrom United a PSV v prvej štvrťhodine veľa atraktívneho futbalu nepreniesol. Na vypredanom Old Trafforde napriek tomu panovala emotívna atmosféra, a to najmä v 7. minúte, keď si domáci priaznivci rozsvietením svetiel v hľadisku pripomenuli desiate výročie úmrtia legendárneho Georgea Besta. "Červení diabli" postupom času zvýšili obrátky, hoci sa im nedarilo ideálne využiť svoju silnú zbraň v krídelných priestoroch. Po polhodine mohli ale gólovo udrieť, ale Schneiderlin, Rooney a dvakrát ani Martial neskórovali.

Otvoriť galériu

Aj druhý polčas patril herne United, snahe domácich chýbal len gólový efekt. Po vystriedaní sa PSV viac stiahol do defenzívy, no anglickému gigantovi akoby dochádzali nápady a kombinačne sa trápil. Až v 74. minúte prišiel skvelý pas na Younga, ktorý posunul v šestnástke na Lingarda, ale tomu strela z prvej nesadla. Zápas sa napokon skončil bez gólov, čím si Manchester výrazne skomplikoval postupové šance. Tie už nemá k dispozícii CSKA Moskva, ktoré doma podľahlo VfL Wolfsburg 0:2. Víťazstvo "vlkov" zaistil po zmene strán dvomi gólmi Andre Schürrle. Práve nemecký klub sa usadil na čele a má najlepšiu východiskovú pozíciu na postup.

 

Francúzsky šampión PSG si ho naopak v A-skupine zabezpečil už v úvodnej štvrťhodine duelu na trávniku Malmö. V 3. minúte sa ujala hlavička Adriena Rabiota a o jedenásť minút potrestal zaváhanie domácich tvrdou strelou po zemi Angel di Maria. V 50. minúte skóroval proti materskému klubu aj topkanonier Zlatan Ibrahimovič a trpký výsledok pre Švédov pečatili na 0:5 Di Maria s Lucasom. Darilo sa aj istému postupujúcemu Realu Madrid, ktorého vo Ľvove proti Šachtaru Doneck poslal do vedenia v 18. minúte hlavičkou Cristiano Ronaldo. "Biely balet" po facke v El Clasicu, v ktorom ho Barcelona deklasovala 4:0, nepôsobil v prvom dejstve úplne istým dojmom. Po zmene strán dominoval až do 77 min., z práce portugalského kanoniera vyťažil góly Modriča s Carvajalom a štvrtý pridal muž zápasu Ronaldo. V závere korigoval na 1:4 z penalty Teixeira, následne prišlo dokonca aj zníženie na rozdiel jediného gólu, ale Madridčania si triumf ustrážili a stali sa istými víťazmi skupiny pred PSG.

Otvoriť galériu

V úvodnom dueli "céčka" sa medzi FK Astana a Benficou Lisabon zrodila remíza 2:2. Kazašský šampión viedol po polhodine duelu už 2:0, no zisk bodu zariadil portugalskému majstrovi dvomi gólmi mexický kanonier Raul Jimenez. Astana stratila možnosť na účasť medzi 16-člennou elitou, no stále má šancu zabojovať o tretiu priečku zaručujúcu účasť v jarnom 32-finále Európskej ligy UEFA. Výrazne jej k tomu dopomohli futbalisti Atletica Madrid, ktorí "odstavili" z postupových línií Galatasaray a zabezpečili účasť v osemfinále sebe aj Benfice. Do vedenia ich v stredajšom dueli poslal v 13. minúte Antoine Griezmann a ten istý hráč po hodine hry aj stanovil skóre na konečných 2:0.

O niečo pokojnejšie mohol v stredu na trávniku Juventusu Turín pôsobiť Manchester City, ktorý už v minulom kole získal osemfinálovú miestenku. V prípade trojbodového úspechu sa ale mohol stať víťazom D-skupiny, a tým pádom by mal lepšiu východiskovú pozíciu na žrebe. V Turíne však narazil na finalistu vlaňajšej edície a na jediný gól Maria Mandžukiča z 18. minúty odpoveď nájsť nedokázal. O účasť vo vyraďovačke európskeho pohára číslo dva výrazne zabojovala Borussia Mönchengladbach, ktorá zdolala jeho uplynulého víťaza FC Sevilla doma 4:2.


Šachtar Doneck - Real Madrid 3:4 (0:1)
Góly: 77. a 88. Teixeira (prvý z 11 m), 83. Dentinho - 18. a 70. Ronaldo, 50. Modrič, 52. Carvajal. Rozhodoval: Nijhuis (Hol.)

Malmö FF - Paríž Saint-Germain 0:5 (0:2)
Góly: 3. Rabiot, 14. a 68. Di Maria, 50. Ibrahimovič, 82. Lucas. Rozhodoval: Collum (Škót.)

Manchester United - PSV Eindhoven 0:0
Rozhodovali: Královec - Wilczek (obaja ČR), SLYŠKO (SR)

CSKA Moskva - VfL Wolfsburg 0:2 (0:0)
Góly: 67., 88. Schürrle. Rozhodoval: Rocchi (Tal.)

Atletico Madrid - Galatasaray Istanbul 2:0 (1:0)
Góly: 13., 65. Griezmann. Rozhodoval: Rizzoli (Tal.)

FK Astana - Benfica Lisabon 2:2 (2:1)
Góly: 19. Twumasi, 31. Aničič - 40., 73. Jimenez. Rozhodoval: Buquet (Fr.)

Borussia Mönchengladbach - FC Sevilla 4:2 (1:0)
Góly: 29. a 83. Stindl, 68. Johnson, 78. Raffael - 82. Vitolo, 90.+1 Banega (z 11 m). Rozhodoval: Škomina (Slov.)

Juventus Turín - Manchester City 1:0 (1:0)
Gól: 18. Mandžukič. Rozhodoval: Brych (Nem.)

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Julija Navaľná, vdova po ruskom opozičnom politikovi Alexejovi Navaľnom, prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií 19. apríla 2024 v nemeckom Gmund am Tegernsee.
Obrovská pocta: Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií, slová do boja
Americký občan Russell Bentley bol zabitý v Moskvou okupovanom východoukrajinskom meste Doneck.
Američania smútia! Ich občan bojoval na strane proruských separatistov: V Donecku ho zabili
Close up focus on female mixed race palm hand showing stop sign, serious african american woman protesting against bullying in society, sexual or racial discrimination, denying family abuse indoors.
Tento štát chce zrušiť zákon, ktorý bráni mrzačeniu žien: Akú to bude mať dohru?
Wind Power Generator
Holanďania si posvietia na veterné turbíny: Nastavia kamery, toto chcú zistiť
Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!