Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
25.11.2015 16:01 | Šport | Hokej

Vo Svetovej lige legiend česko-slovenské derby: V Jihlave veľké hokejové mená

Slovenský výber hokejových veteránov čaká v nedeľu 29. novembra o 16.30 h v Jihlave prestížny duel Svetovej ligy legiend (World Legends Hockey League - pozn.) proti domácemu Česku.

Zápas bude zároveň nultým ročníkom Svetového pohára legiend. Trénermi slovenského tímu budú Jozef Golonka a Dárius Rusnák, ktorí povedú mužstvo preplnené bývalými vynikajúcimi hráčmi. Solídne zaplnené by mali byť aj tribúny Horáckého Zimného štadióna, organizátori očakávajú návštevu okolo 3500 divákov.

Káder SR tvoria brankári Rastislav Rovnianek s Pavlom Hronským a hráči Ladislav Čierny, Róbert Pukalovič, Ľubomír Sekeráš, Bystrík Ščepko, Ján Varholík, Roman Veber, Ľubomír Pokovič, Zdeno Cíger, Ivo Ďurkovič (zároveň je lekár - pozn.), Michal Hreus, Branislav Jánoš, Richard Kapuš, Igor Liba, Vincent Lukáč, Žigmund Pálffy, Jozef Pethö, Dušan Pohorelec, Marián Uharček a Ján Zlocha.

Tréner slovenského tímu Dárius Rusnák priznal, že nominácia sa rodila ťažko: "V našej databáze sme si vyhľadali všetkých hráčov, ktorí by eventuálne pripadali do úvahy a zároveň spĺňali vekovú podmienku, aby mali nad 45 rokov. Veľa z tých, ktorých sme oslovili, však už ani netrénuje, preto bol výber veľmi limitovaný. Navyše nám ruská strana neakceptovala osem hráčov, pretože tí neodohrali ani jedno podujatie pod záštitou IIHF, takže sme museli improvizovať. Vieme, že nás čaká náročný súper. Česi majú v nominácii bývalých vynikajúcich hokejistov. Ja však verím, že naši chlapci zo seba vydajú všetko a zvládnu to."

 

Český tím povedie tréner Jan Havel, ktorý nominoval brankárov Marcela Kučeru s Dušanom Salfickým a z hráčov Milana Chalupu, Františka Kaberleho, Martina Maškarinca, Jaroslava Nedvěda, Josefa Řezníčka, Bedřicha Ščerbana, Jiřího Vykoukala, Otakara Janeckého, Petra Kořínka, Tomáša Kucharčíka, Davida Moravca, Pavla Pateru, Jana Peterka, Petra Rosola, Radka Ťoupala, Viktora Ujčíka, Oldřicha Válka a Richarda Žemličku.

"Rusi prikladajú tomuto turnaju veľký význam, aj preto sa vyskytli nejaké problémy s nomináciou nielen na našej strane, ale aj u Čechov. Slovenský zväz ľadového hokeja podporil našu účasť na podujatí finančne aj osobnou pomocou. Tešíme sa do Jihlavy, najmä na to, že sa stretneme s hráčmi, s ktorými sme sa nevideli hádam desať alebo pätnásť rokov," povedal na tlačovej konferencii generálny manažér slovenského tímu Róbert Pukalovič, ktorý sa v nedeľu predstaví na ľade aj ako obranca. Zápas sa hrá na 3x15 minút.

Víťaz česko-slovenského derby sa kvalifikuje na záverečný turnaj Final Four do Moskvy, ktorý sa uskutoční koncom januára 2016. Jeho istými účastníkmi už sú Fíni a domáci Rusi, ktorí vyradili Švédsko, resp. Nemecko. Kvarteto účastníkov Final Four doplní jeden zo zdolaných tímov. Tréneri môžu do mužstva zaradiť spolu osemnásť korčuliarov a dvoch brankárov, ktorí musia byť narodení v roku 1971 alebo skôr. Kvarteto hráčov môže byť aj mladšie, no musia mať aspoň 40 rokov a preukázateľne nehrať hokej na súťažnej úrovni.

Nápad vytvoriť medzinárodnú veteránsku ligu sa zrodil pred tromi rokmi počas 40. výročia série pamätných zápasov sovietskych hokejistov s Kanadou. Myšlienku, ktorej nositeľom je bývalý dlhoročný kapitán "zbornej" Vjačeslav Fetisov, podporili počas MS 2014 v Prahe a Ostrave prezident Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) René Fasel ako aj vedúci predstavitelia národných hokejových zväzov. Na konci premiérového ročníka sa rozhodne, či bude turnaj pokračovať aj v ďalších rokoch.



Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ
Dominika Cibulková s mamou Katarínou.
Cibulkovej mama Katarína si rada zájde do dcérinho šatníka: TOTO si požičiava najviac!