Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
24.11.2015 21:31 | Šport | Hokej

Posledná tretina ako zo sna: Slovan natiahol víťaznú sériu a po dlhej dobe sa ocitol "nad čiarou"!

Hokejisti Slovana Bratislava zdolali v utorkovom domácom zápase KHL priameho konkurenta v boji o postup do play off Dinamo Minsk 4:1.

Sériu víťazstiev tak natiahli na päť stretnutí a po dlhšom čase sa ocitli nad postupovou čiarou.vSkóre duelu otvoril v závere prvej tretiny navrátilec do zostavy "belasých" Rok Tičar, ktorý skóroval zo samostatného úniku. Tím z bieloruskej metropoly kontroval v 39. minúte gólom Matta Ellisona, no v tretej časti domáci predsa len strhli víťazstvo na svoju. Najprv obranca Cam Barker zaskočil Jeffa Glassa nahodením od modrej čiary a triumf spečatili gólmi do prázdnej bránky Michel Miklík a Lukáš Kašpar.

Zverenci trénera Miloša Říha majú teraz štyri dni voľno a potom ich čaká štvorzápasový trip, ktorý otvoria v nedeľu 29. novembra o 12.30 SEČ na ľade Jugry Chanty-Mansijsk.

Slovan Bratislava - Dinamo Minsk 4:1 (1:0, 0:1, 3:0)

Góly: 19. Tičar, 52. Barker (Paré), 59. Miklík, 60. Kašpar - 39. Ellison (Vesce, Bailen). Rozhodovali: Oskirko, Ravodin - Aľošin, Ivanov, vylúčení: 2:4, presilovky a oslabenia: 0:0, zmeny: Slovan od 21. min. bez Starostu, 9332 divákov.
Slovan Bratislava: Garnett – Višňovský, Starosta, Barker, Švarný, Valach, Mihálik, Kozák – Jeglič, Tičar, Nagy – Paré, Surový, Bartovič – Miklík, Viedenský, Kašpar – Skokan, Lušňák, Skalický
Dinamo Minsk: Glass - Šinkevič, Bailen, Krajíček, Lisovec, Gunderson, Filičkin - Cheechoo, Ellison, Vesce - Stepanov, Szczechura, Materuchin - Komarov, Drozd, Meleško - Michaľov, Koľcov, Pavlovič

 

Priebeh zápasu:

V prvej tretine bol mierne aktívnejším tímom Slovan, ktorý dobrým napádaním získaval v strednom pásme puky a podnikal nebezpečné výpady do súperovho pásma. Najprv preveril Glassovu lapačku Surový, v 3. minúte to skúšal bekhendom Kašpar a o dve minúty neskôr si nakorčuľoval oblúkom pred bránku hostí Švarný, ktorého pokus v poslednej chvíli zrazila obrana Dinama. Hráči bieloruského tímu však tiež vedeli pohroziť. Brankár Slovana Garnett mal v úvode dva dôležité zákroky, v 7. min. vytasil pravý betón proti strele Komarova z medzikružia a o dve minúty neskôr zasa ramenom vykryl pokus Ellisona. Výbornú možnosť na otvorenie skóre mal v 13. min. domáci útočník Bartovič, ktorý sa dostal do samostatného úniku, súper mu zmaril zakončenie podrazením, no rozhodcova píšťalka zostala nemá. V závere tretiny sa predsa len podarilo prelomiť bezgólový stav, najprv Garnett skvele zasiahol proti Pavlovičovi a vzápätí na druhej strane Tičar pri hre 4 na 4 vypichol puk Ellisonovi a svoj nájazd zakončil vydareným forhendovým blafákom - 1:0.

V druhom dejstve už "belasí" pokračovali bez Starostu, ktorého vyradilo zranenie. I keď Slovan bol mierne strelecky aktívnejší, celkovo sa hra vyrovnala. Tímy ešte menej otvárali obranu a šancí na oboch stranách ubudlo. Na domácej strane zaujala strela Viedenského, s ktorou si Glass poradil, V 27. min. zasa Garnett zlikvidoval pokus Szczechuru. V 32. minúte Viedenského teč Višňovskej strely iba tesne minul bránku. Skvelú formu potvrdzoval Garnett, ktorý nedovolil skórovať Vescemu. Slovan mal potom možnosť poistiť si vedenie, keď si prvýkrát zahral v zápase presilovku, súpera v nej zamkol pred jeho bránkou, ale hráči Dinama tlaku odolali. A tak udreli hostia, v 39. minúte sa dvojici Paré - Valach nepodarilo vyhodiť puk z obranného pásma, zámorskí hráči v prvej formácii hostí to využili, rýchlo zakombinovali a do odkrytej bránky zakončil nekrytý Ellison - 1:1.

Slovan hral v úvode tretej tretiny dvakrát presilovku, vytvoril si chvíľami až drvivý tlak, ale šance Švarného i Surového sa gólom neskončili. Glass inkasoval až v 52. minúte, keď ho prekvapilo nahodenie Barkera od modrej čiary. Brankár Dinama zrejme letiaci puk nevidel, výborne mu clonil vo výhľade Surový. Hostia po tomto momente zvýšili svoju útočnú snahu, no Říhovi zverenci zhustili priestor pred Garnettom a nepúšťali ich do koncovky. V závere to skúsili hostia v power play bez brankára, ale ani tento ťah im nevyšiel. Naopak Miklík a Kašpar gólmi do prázdnej bránky spečatili víťazstvo Slovana na konečných 4:1.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Ana chcela ujsť pred trápením a odísť zo sveta dôstojne.
Ana († 47) bojovala za eutanáziu a vyhrala: Únik z nekončiaceho PEKLA
Ranná zrážka električky s chodkyňou.
Foto
Vážna nehoda v Bratislave: Električka vrazila do chodkyne! Skončila v nemocnici
(ilustračné foto)
Magický ZÁBER, aký sa podarí raz za život: AHA, čo bolo vo vlne vedľa surfistky
Matka s 9-ročnou dcérou na kolobežke spôsobili nehodu.
Foto
Totálna nezodpovednosť matky: S dcérkou skončili v nemocnici! Zovrie vám krv v žilách, čo s ňou robila na ceste
Fedor Flašík * 14. 1. 1958 † 22. 4. 2024.
Foto
Flašík († 66) stvoril Fica aj Mečiara: Mal ešte veľa plánov! Čo prezradil Kollár?
Miroslav Šatan, prezident SZĽH.
Šatan potvrdil päť posíl z NHL, v hre ešte ďalšie mená: Kedy sa pripoja k tímu?
Súdny proces s exšéfom Najvyššieho súdu Štefanom Harabinom.
Súdna rada sa vyjadrila o možnom návrate Harabina: Takto sa k tomu postavili členovia
Lykožrút trápi oblasť už dlhší čas.
Aktualizované
Živelná pohroma na Slovensku sa rozširuje: Mimoriadnu situáciu vyhlásili v ďalších okresoch
75. výročie Hudby Ministerstva vnútra SR v SND.
Foto
ODMENA za podporu prezidentského kandidáta? Majk Spirit šokuje: Mohol som si PEKNE privyrobiť!
Ramzan Kadyrov
Šokujúce odhalenia z elitnej kliniky v Moskve: Významný politik má byť nevyliečiteľne chorý
Aktualizované
Kysučan Tomáš zažil hrozivý útok medvedice: V okrese vyhlásili mimoriadnu situáciu!
Mikuláš Černák (57) bol v 90. rokoch obávaným bossom.
Foto
Návrat bossa do Telgártu?! Černáka môže súd prepustiť na slobodu: Reakcie miestnych vás prekvapia