Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Zuzana opísala výčíňanie synovcov Pavla Pašku: Po perverzných návrhoch prišla bitka!

Synovci vplyvného Pavla Pašku si poriadne zavarili! Branislav, Martin a Marián Paškovci, ktorí sú synovcami podpredsedu strany Smer a bývalého predsedu parlamentu, čelia závažným obvineniam polície. 

V centre Košíc sa v nedeľu nadránom pustili do bitky s Jánom (24), ktorý pred nimi chránil svoju priateľku Zuzanu (21). Svoje od nich schytala nielen ona, ale aj jej príbuzný. Aj keď má každá strana vlastnú verziu konfliktu, trojlístok Paškovcov skončil v cele predbežného zadržania. Zuzana (21) s priateľom Jánom (24) museli ísť do nemocnice, kde ošetrili aj jej strýka s manželkou.

Návrat domov po oslavách narodenín sa skončil v nedeľu nadránom bitkou pred pizzeriou v centre Košíc. Zuzana (21) s Jánom (24) sa spolu so svojím strýkom a jeho manželkou zberali domov z oslavy tetiných narodenín. Ešte sa chceli najesť a odviezť taxíkom. „Vyšla som von, kým priateľ ešte dojedal. Ako som tam stála, tak ma dvaja z nich začali hodnotiť a pýtali sa, ako by sme to robili,“ opísala začiatok incidentu s bratmi Paškovcami Zuzana.

Otvoriť galériu

Nechutné návrhy

Dvaja bratia od nej po chvíli odišli, no v nechutných návrhoch pokračoval tretí - Branislav. Dievčine to bolo nepríjemné a práve vychádzal von jej priateľ Ján. „Prišiel a chcel ho odstrčiť, no ten spadol. Prišli jeho dvaja bratia a kopali hlava-nehlava do priateľa. Neskôr prišiel môj strýko a začali biť aj jeho. Priateľa kopali a strýko sa snažil štvornožky odísť, aj tak ho bili. Našťastie išla okolo policajná hliadka,“ uviedla Zuzana, ktorá s otrasom mozgu a pomliaždeninami skončila v nemocnici.

 

Chránil priateľku

Priateľ Ján tiež skončil v nemocnici. Mal krv v moči a modriny po celom tele. „Videl som pána pri priateľke, ešte som si myslel, že stretla nejakého kolegu. Keď som bol dva až tri metre od nich, tak na mňa zavolala, aby som jej pomohol. Ja som toho muža chytil za rameno a spadli sme. V sekunde pribehli bratia a bili ma až do príchodu hliadky,“ povedal Ján, ktorý po ošetrení podal na polícii trestné oznámenie, a dodal: „Ak bránili brata, ako je možné, že brat ležal na zemi a oni do mňa stále kopali a napadli aj priateľku?“ Ján prišiel na políciu asi tri hodiny po incidente a všetkých troch bratov uvidel v cele predbežného zadržania. „Nevedel som, o koho ide. Ja som iba bránil priateľku!“ dodal Ján.

Otvoriť galériu
Pavol Paška.
Zdroj: Robo Hakl

Obrana Paškovcov

Trestné oznámenie zvažujú podať aj bratia Paškovci, ktorí v tú noc oslavovali narodeniny najstaršieho z nich - Branislava. „Po oslave, keď sme čakali na taxík, bol brat bezdôvodne od chrbta napadnutý mladým chlapcom. Obaja spadli na zem. Bránili sme brata, za tým si stojím, to je úplne prirodzená vec. Strhla sa trma-vrma, lietali tam nejaké facky, údery, celé to trvalo iba chvíľu, prišla polícia a bol koniec,“ uviedol Martin Paška a dodal:

„Útočníka vôbec nepoznáme a vysvetliť si nevieme ani motív jeho konania. Večer sme prešli niekoľko podnikov, všade sme sa správali slušne, čo vám môže potvrdiť miliarda ľudí, ktorí nás stretli.“ Martin Paška tvrdí, že jeho i bratov celý incident na ulici veľmi mrzí. „Bola to súkromná oslava, nebol som za mesto ani Bytový podnik, nikoho som nereprezentoval,“ zdôrazňuje M. Paška. „Chceme, aby to polícia vyšetrila, my nemáme čo skrývať. Trestné oznámenie sme nepodali, ale uvažujeme o tom. Ja a starší brat máme mierne zranenia.“

Otvoriť galériu
Priebeh incidentu.
Zdroj: infografika NČ

Polícia skúma videozáznam

Prípadom sa zaoberá aj polícia. „Za účelom objektívneho prešetrenia celého prípadu sme zabezpečili aj videozáznam z celého incidentu. Vzhľadom na to, že v jednej zo skupín vystupuje aj policajt služby dopravnej polície, o udalosti bola vyrozumená aj inšpekcia ministra vnútra,“ informovala Nový Čas hovorkyňa košickej polície Jana Mésarová.

Policajná inšpekcia konala veľmi rýchlo a súrodenci Paškovci sú už obvinení z ublíženia na zdraví formou spolupáchateľstva a výtržníctva. Pokúšali sme sa skontaktovať aj s bývalým predsedom parlamentu Pavlom Paškom. Chceli sme sa ho opýtať, čo hovorí na nočné vyčíňanie svojich synovcov. Do uzávierky nám však nezdvihol telefón.

Priebeh incidentu podľa svedkov

1. Zuzana čaká na priateľa Jána pred pizzeriou. Oslovia ju Martin a Marián Paškovci s vulgárnymi ná­vrhmi. Po chvíli prichádza Branislav Paška a dvaja bratia odchádzajú.

2. Zuzane je rozhovor s Branislavom nepríjemný, volá na pomoc priateľa Jána, ktorý práve vychádza z pizzerie.

3. Ján chytá Branislava za rameno, obaja padajú na zem. Martin a Marián Paškovci pribiehajú Branislavovi na pomoc. Zuzana pri obrane priateľa dostáva facku. Branislav sa do bitky nezapája, zviecha sa zo zeme.

4. Jánovi chce pomôcť strýko, no podobne ako on skončí na zemi, kde ho Paškovci kopú. Dobitý strýko sa snaží štvornožky odísť, no neumožnia mu to.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


passenger ferry on the Mediterranean Sea
Vážna nehoda v milovanej turistickej destinácii: 30 ľudí je ranených!
Lela Ceterová chce vraj už skoncovať s plastikami.
VYTOČENÁ Lela Vémola: Deň na ho*no a ešte ma zastavia policajti! Sťažuje sa, že za TOTO dostala pokutu
20th June 2020: Rear view of two male Police Scotland officers on duty in Edinburgh, during a Black Lives Matter demonstration in St Andrew Square, during the Coronavirus pandemic. One officer is wearing protective rubber gloves. Both officers are wearing high visibility jackets with their police uniforms, with the police logo on the back. They are standing looking down the street, keeping surveillance of the crowds. They have handheld radios attached to their jackets to communicate with colleagues.
Manžel expremiérky sa zmieta v problémoch: Polícia ho obvinila zo sprenevery
Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov
Lavrov si servítku pred ústa neberie: Jasné oznámenie od Ruska! KOMU ho adresovali?
Že mu nebolo hanby spraviť niečo také (ilustračné foto)
Polícia zastavila dvoch mužov: Ani vo sne by im nenapadlo, čo u nich objavia!
 Herečka Jiřina Bohdalová.
Herečka Bohdalová v 92 rokoch sekla so závislosťou: Nezlákal ju ani exprezident!
(ilustračné foto).
Zlé správy! Ceny benzínov opäť narástli, stúpla aj nafta: O koľko?
Tisícky služobne mladých lekárov štrajkujú v Južnej Kórei.
Zavrú štrajkujúcim lekárom ústa? Vláda sa rozhodla pre finálne kroky: Protestujúci reagujú!
Požiar zničil 9 obydlí a o strechu nad hlavou prišlo takmer 50 ľudí.
Foto
Požiar v Stropkove pripravil o strechu nad hlavou desiatky ľudí: Polícia začala trestné stíhanie
Na snímke predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD)
Aktualizované
Fico má veľký plán: Priláka k nám Čínu? Premiér im chce predložiť túto ponuku
(ilustračné foto)
Boje s povstalcami môžu mať vážnu dohru! Zopakujú sa predchádzajúce ukrutnosti?
(ilustračné foto)
Kežmarčan jazdil s autom zo strany na stranu: Keď ho policajti zastavili, nestačili sa čudovať