Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
24.11.2015 00:00 | PR články

Nákup nových okuliarov nie je žiadna veda

Veľa ľudí oddiaľuje nákup okuliarov až do doby, kým sa im niečo stane s existujúcimi okuliarmi. Dôvody môžu byť rôzne.

Niekto sa bojí, že celý proces nákupu trvá príliš dlho, niekto nevie, aký rám si vybrať a niekoho trápi, že nové okuliare budú stáť majland. A miekto jednoducho nevie, kam sa má pre nové okuliare vybrať, aby s optikou nešliapol vedľa. Ak zájdete do skutočne kvalitnej optiky, výber nových okuliarov vám zaberie približne pol hodiny. Počas tejto doby pritom môžete absolvovať meranie zraku, vyskúšať si rámy a poradiť sa s odborníkmi, ktoré rámy sú pre vás tie najvýhodnejšie, nechať si odporučiť vhodné okuliarové sklá, a kúpiť si príslušenstvo k okuliarom.

Sloboda výberu

Ak si radi vyberáte, odporúčame zájsť do väčšej optiky, ako napríklad GrandOptical. V tej máte voľne k dispozícii stovky rámov a sami si tak môžete skúšať, čo sa vám zapáči. Môžete aj experimentovať a vyskúšať si rámy, ktoré sa vám páčia, ale ktoré ste zatiaľ nemali odvahu vyskúšať. S konečným výberom by vám ale mal poradiť skúsený personál, ktorý vám odporučí okuliare vhodné nielen podľa vašej typológie, ale tiež podľa účelu, na ktorý budete okuliare používať. Skúsený personál by vám mal vedieť poradiť aj v prípade, ak nie ste si istý a nechcete si sami vyberať. Potom sa môžete zveriť do rúk odborníkov a nechať si odporučiť tie správne okuliarové rámy práve pre vás.

Meranie zraku priamo v predajni

Ak nemáte chuť objednávať sa na očné a tráviť tam spustu času v čakárni, vyberte si takú očnú optiku, kde vám zmerajú zrak na počkanie a bez nutnosti predchádzajúceho objednania. V takých očných optikách väčšinou merajú zrak optometristi, ktorí sú špecialisti na meranie zraku podobne, ako očný lekári. V porovnaní s očným lekárom vyšetrujú optometristi iba predný segment oka, čo stačí pre určenie veľkosti dioptrií a následné odporúčanie vhodných dioptrických pomôcok (okuliare alebo šošovky) . V prípade, že majú podozrenie na ďalšie komplikácie, odporučí vám návštevu očného lekára. Obráťte sa s dôverou na optometristov v GrandOptical, ktorí majú požadované odborné vzdelanie a potrebné skúsenosti.

Jasná cena

Aby ste neboli z nákupu nových okuliarov sklamaní, vyberte si takú očnú optiku, ktorá má jasnú cenovú politiku. Napríklad sieť očnej optiky GrandOptical prišla v roku 2013 s úplne novým prístupom a odvtedy uvádza ceny svojich výrobkov tak, aby ich zákazníci ľahko videli a nemuseli lúštiť malé cenovky. Vďaka tomu je ponuka pre zákazníkov prehľadná a každý si môže vybrať cenovú kategóriu, ktorá mu najviac vyhovuje. V prípade okuliarových skiel sú pritom uvádzané ceny za pár a vrátane všetkých úprav, takže nie je potrebné obávať sa ďalších príplatkov. Čo bohužiaľ neplatí pre každú očnú optiku.

Kvalitná starostlivosť o zákazníka

Pri nákupe okuliarov dbajte nielen na ich cenu, ale aj na kvalitu a na služby, ktoré sú s ich nákupom a následným používaním spojené. Pri používaní okuliarov totiž môže dôjsť napríklad k uvoľneniu skrutiek, opotrebenie sedielok alebo iným drobným nepríjemnostiam. GrandOptical ponúka jedinečnú službu Garanciu plus, vďaka ktorej zákazníci môžu získať 75% zľavu z nákladov na opravu alebo výmenu okuliarov v prípade ich náhodného poškodenia, a v prípade kúpy nových okuliarov za stratené okuliare 50% zľavu.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračná foto)
Dostane Ukrajina potrebnú pomoc? G7 okrem vojnového konfliktu riešila aj ďalšie problémy
Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková uviedla, že Zolgensmu budú poisťovne hradiť v plnej miere
Rezort zdravotníctva hľadá nového riaditeľa nemocnice: Vyhlásili aj výberové konanie na tento post!
passenger ferry on the Mediterranean Sea
Vážna nehoda v milovanej turistickej destinácii: 30 ľudí je ranených!
Lela Ceterová chce vraj už skoncovať s plastikami.
VYTOČENÁ Lela Vémola: Deň na ho*no a ešte ma zastavia policajti! Sťažuje sa, že za TOTO dostala pokutu
20th June 2020: Rear view of two male Police Scotland officers on duty in Edinburgh, during a Black Lives Matter demonstration in St Andrew Square, during the Coronavirus pandemic. One officer is wearing protective rubber gloves. Both officers are wearing high visibility jackets with their police uniforms, with the police logo on the back. They are standing looking down the street, keeping surveillance of the crowds. They have handheld radios attached to their jackets to communicate with colleagues.
Manžel expremiérky sa zmieta v problémoch: Polícia ho obvinila zo sprenevery
Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov
Lavrov si servítku pred ústa neberie: Jasné oznámenie od Ruska! KOMU ho adresovali?
Že mu nebolo hanby spraviť niečo také (ilustračné foto)
Polícia zastavila dvoch mužov: Ani vo sne by im nenapadlo, čo u nich objavia!
 Herečka Jiřina Bohdalová.
Herečka Bohdalová v 92 rokoch sekla so závislosťou: Nezlákal ju ani exprezident!
(ilustračné foto).
Zlé správy! Ceny benzínov opäť narástli, stúpla aj nafta: O koľko?
Tisícky služobne mladých lekárov štrajkujú v Južnej Kórei.
Zavrú štrajkujúcim lekárom ústa? Vláda sa rozhodla pre finálne kroky: Protestujúci reagujú!
Požiar zničil 9 obydlí a o strechu nad hlavou prišlo takmer 50 ľudí.
Foto
Požiar v Stropkove pripravil o strechu nad hlavou desiatky ľudí: Polícia začala trestné stíhanie
Na snímke predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD)
Aktualizované
Fico má veľký plán: Priláka k nám Čínu? Premiér im chce predložiť túto ponuku