Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
21.11.2015 12:55 | Správy | Politika

Expredseda SNS Ján Slota: Prvý rozhovor po prevalení aféry!

Takmer týždeň mali policajti v rukách trestné oznámenie na bývalého predsedu SNS Jána Slotu (62).

Nešlo pritom o žiadnu drobnosť, ale o údajné sexuálne zneužitie dvoch dievčat (15, 16)! Národniar o existencii trestných oznámení netušil. Kópiu mu priniesla ukázať redaktorka Nového Času priamo do jeho kancelárie v Žiline. Hoci sme o trestných oznámeniach vedeli v redakcii už niekoľko dní, prípad sme nemedializovali, pretože nám chýbalo relevantné vyjadrenie od Slotu. Ako bývalý predseda SNS reagoval? Prinášame vám časť rozhovoru.

 

Pán Slota, môžete sa vyjadriť k trestnému oznámeniu?

Ja zatiaľ žiadne vyjadrenie nebudem dávať, ja najskôr musím s tým policajtom sa rozprávať. Veď to je vyložene lož. Podľa všetkého je za tým tá moja žena. V pondelok mám mať rozvod a takto je to načasované, toto je už tretia vec... Ja nehovorím, že ju nepoznám... ale (smeje sa) to je sila.

Možno by bolo lepšie, keby namiesto vás dal vyjadrenie právnik.

Viete čo, môžem si to odfotiť? Tak ja si to prečítam ešte raz. Stretneme sa k tomu poobede radšej? Veď toto sú také nezmysly, že to je donebavolajúce. Prečo prišla až teraz s tým? To je choré na hlavu. To je absurdné.

Môžete dať aspoň jednu vetu na vyjadrenie? Aspoň v  spolupráci s  právnikom, aspoň že do momentu obvinenia zatriaľ nebudete žiadne vyjadrenia poskytovať. Skrátka niečo povedať.

Okej. V konečnom dôsledku musím sa kontaktovať na políciu. Lebo je zaujímavé, že ja sa to dozviem od novinárky. (smiech)

Nemyslíte si, že vás polícia mala kontaktovať v takej závažnej veci hneď na druhý deň?

Ja som v živote drogu nevidel, nie že by som ešte niekomu drogu dával. Mali mi zavolať. Za tri dni ma polícia nekontaktovala, ja neviem, je pravda, že v  utorok bol sviatok, ale... veď tri dni: pondelok, utorok, streda už prešla...

Dáte nám k tomu vyjadrenie?

Ja si to na polícii preverím. Veď ja som sa dozvedel od vás niečo, čo je totálny nezmysel, ja si to musím overiť, či toto vôbec nie je aj podvrh od novín, veď... mne polícia nič nedala...ja nemám vôbec nič, len od vás túto informáciu. Je to vyložené totálne klamstvo, po dvoch mesiacoch ísť na políciu. Viete čo je podstatné? Veď ony chodia po krčmách.

Ja som sedel v jednej krčme,a mi z peňaženky ukradli 800 eur a tam je pes zakopaný. A jedna z nich to povedala mne, a dokonca kvôli tomu, ja som šiel na wecko, mi vytiahla tá 800 eur a ona tam sedela tá druhá a jej sa to hnusilo, jej dala 300 eur aby mlčala. A ona nemlčala, vrátila mi tristo eur a povedala mi všetko. Toto je tiež za tým. Určite zavolám medzi druhou treťou kvôli vyjadreniu.

Prípad dostane nová prokuratúra

Policajti mali v rukách trestné oznámenie na bývalého predsedu SNS Jána Slotu (62) od soboty. Išlo o podozrenie zo sexuálneho zneužitia školáčok (15, 16)! Napriek závažnosti a citlivosti prípadu muži zákona do včerajška Slotu nepredvolali. Veci sa pohli, keď sa o prípad začal pred troma dňami zaujímať Nový Čas a v najbližších hodinách by malo byť začaté trestné stíhanie vo veci. Prípad síce zostáva v rukách žilinských policajtov, dozorovať ho však zrejme bude prokuratúra z iného kraja. Jedným z dôvodov by mohol byť možný vplyv bývalého šéfa SNS v Žiline, kde bol primátor. Slota akékoľvek obvinenia popiera.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto)
Slováci, pripravte sa na ODSTÁVKU elektriny: Bez prúdu bude vyše 2000 domácností a firiem
Ilustračné foto
S teplom sa rozlúčte: Čaká nás iné trápenie! Čo predpovedajú meteorológovia?
Ilustračné foto
Tragédia v českom útulku: Ženu dohrýzol pes! Bojovala o život, vážnym zraneniam podľahla
Viete, kto je toto dievčatko?
Foto
FOTOHÁDANKA: Viete, kto je toto malé dievčatko s veľkými očami? Už od 6 rokov aktívne spieva!
(ilustračné foto)
Kupujete si lieky do zásoby? Úsmev vás prejde: AHA, čo riskujte!
Bojový dron
Situácia je vážna: Ukrajinská armáda hovorí o ťažkých bojoch! Kyjev sa spolieha len na jediné
 Štefan Slameník.
Foto
Štefana už 9 dní nik nevidel: Stalo sa niečo na železničnej stanici? Posledná STOPA!
(ilustračné foto)
Jazyk mladých: Pri týchto slovách sa rodičia len chytajú za hlavu! Rozumiete tínedžerom?
ilustračné foto
Napätie medzi krajinami narastá: KĽDR uskutočnila šialený krok! Príde reakcia?
(ilustračné foto)
Polícia preveruje bombovú hrozbu na súdoch: Veľká komplikácia!
Športový moderátor Dušan Gabáni
Foto
Prehovoril tréner, ktorý oživoval Gabániho: TOTO mu zachránilo život!
So Scarlett už počas študentských čias tvorili pár.
Foto
Sväťo Malachovský zverejnil nezvyčajný ODKAZ: Šifrované vyznanie lásky pre Scarlett?!