Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
19.11.2015 12:24 | Správy | Krimi | Domáce krimi

Hrozba terorizmu aj na Slovensku? Polícia zadržala viacerých podozrivých cudzincov!

Bezpečnostné opatrenia prijaté po teroristických útokoch v Paríži priniesli prvé výsledky v podobe zadržania niekoľkých osôb.
Po stredajšom rokovaní vlády to uviedol minister vnútra Robert Kaliňák. „Má to už svoje výsledky. Došlo k zadržaniu niekoľkých osôb,“ povedal Kaliňák. „Pre bezpečnosť Slovenska bol tento zákrok dôležitý,“ uviedol. Počet zadržaných osôb i ďalšie podrobnosti Kaliňák odmietol spresniť s odôvodnením, že ide o citlivé informácie. Osoby sú podľa neho ešte stále zadržané. „Ešte sú, aj budú. Viacej by som už nepovedal v tejto chvíli,“ doplnil.

Podľa informácií Čas.sk jedného z podozrivých mužov zo Saudskej Arábie policajti zatkli v Košiciach, druhého z Alžírska na Spiši. 

TASR uviedla, že na Slovensku bolo od piatkových teroristických útokov v Paríži, kedy Slovensko zaviedlo prísny bezpečnostný režim, zadržaných okolo 20 ľudí, u ktorých sa preukázali nelegálne pobyty. Na štvrtkovehj tlačovej besede to uviedol minister vnútra Robert Kaliňák. Vo väčšine prípadov išlo podľa neho o nelegálnych migrantov, ktorí už boli vyhostení mimo územia Slovenskej republiky. V štyroch prípadoch však podľa ministra išlo o iné okolnosti.

V prvom prípade išlo o Alžírčana, ktorý je podozrivý z fingovného sobáša s občiankou Slovenska a žil v obci Smižany (okres Spišská Nová Ves). V tejto súvislosti polícia preverovala aj operatívne informácie o príchode istej zásielky z Francúzska, malo ísť však o písomné doklady. Muž mal prísť na Slovensko zo západnej Európy.

V ďalšom prípade ide o občana Saudskej Arábie, ktorý mal síce na Slovensku legálny pobyt, ale v poslednom období sa ho snažil predlžovať podľa Kaliňáka rôznymi účelovými prostriedkami. „Identifikovali sme zmeny v jeho správaní, ktoré vykazovali dopad aj na jeho psychický stav. Začal dávať dokopy, aj odskúšal určité lietajúce prostriedky väčšieho rozmeru, došlo k jeho zadržaniu,“ skonštatoval minister. Ako informuje portál Aktuality.sk, Kaliňák uviedol, že podozrivý muž zo Saudskej Arábie si vyrobil podomácky drony, teda bezpilotné lietajúce stroje, ktoré začal testovať. "Predstieral, že chodí na rôzne kurzy, že spolupracuje s moslimskou komunitou na Slovensku. Jeho okolie zaznamenalo u tejto osoby zmeny správania a psychického stavu. Začal dávať dokopy a skúšal drony a potom došlo k jeho zadržaniu," povedal Kalińák na tlačovej konferencii. 

 

Polícia zadržala aj dve osoby pri odchode zo Slovenska, ktorých totožnosť zatiaľ zisťuje. „Prichádzali z Francúzska, kde použili falošné doklady, ktoré boli vedené ako odcudzené,“ uviedol Kaliňák. Podľa ministra mali pri sebe aj väčšie množstvo finančných prostriedkov. Polícia žiadnej z týchto štyroch osôb doposiaľ nevzniesla obvinenie.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Z nemocnice v Chán Júnis exhumovali už asi 200 tiel.
Útok na Tel Aviv riadenými strelami: Aha, kto sa priznal k úderu
Ján († 17) sa mal na internáte predávkovať.
Foto
Ján († 17) sa mal predávkovať na internáte: Vzala mu život extáza? Znepokojivé slová odborníka
Miroslav, syn zavraždeného Petra Novotného, prišiel na pojednávanie Mikuláša Černáka.
Foto
Černák zoči-voči Miroslavovi, ktorému zavraždil otca: Súhlasil by s prepustením mafiánskeho bossa? Aha, čo povedal
Erik Tomáš chce mladým ľuďom uľahčiť hľadanie práce.
Rezort práce rozbehol projekt Právo na prvé zamestnanie: Zvýši sa záujem firiem o absolventov?
Herec plánuje svojich fanúšikov potešiť vlastnou značkou rumu.
Foto
Veľké PLÁNY Johnnyho Deppa: Ohlásil vlastný rum a... NÁVRAT ako Jack Sparrow?!
Pred svadbou s Karolom III. pracovala Diana ako opatrovateľka detí
Foto
Dopomohla si princezná Diana († 36) PODVODOM?! Neuveríte, o čom mala klamať
Ares s jeho mamou.
Foto
V košickej zoo majú nový prírastok: Mláďatko Ares odsunul plameniaky na druhú koľaj! Sledujte tie FOTO
Vila bola objavená v oblasti Somma Vesuviana.
Foto
Archeológovia ostali v nemom úžase: Našli miesto, kde zomrel cisár Augustus?!
Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan.
Turecko stoplo všetky obchody s Izraelom: Na Erdogana sa valí kritika, uf! Toto muselo bolieť
edzinárodná konferencia "20 rokov členstva SR v EÚ - výzvy a príležitosti"
Foto
20 rokov v EÚ: Slovensko navštívila rakúska ministerka, máme toho spolu veľa spoločného
Ruský prezident Vladimir Putin.
NATO bije na poplach: Rusi dávajú úder za úderom, problémy hlási aj Česko
Nórsky kráľ Harald V.
Nórsky kráľ prvýkrát po operácii na verejnosti: Ako sa má? Zaklincoval to pár slovami