Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
12.11.2015 18:52 | Šport | Futbal

Kozák má pred zápasom ešte pár otáznikov, jedno však vie isto: Žiadny priateľák, hráme na ostro!

Slovenskí futbalisti sa v piatok 13. novembra prvýkrát predstavia v reprezentačnom zápase na novom Štadióne Antona Malatinského - City Arene v Trnave, keď nastúpia proti Švajčiarsku.

Tréner Ján Kozák sa na štvrtkovej oficiálnej tlačovej konferencii pred zápasom ešte nepodelil s médiami o základnú zostavu, keďže v nej stále má niekoľko otáznikov.
"Základnú zostavu by som ešte nezverejňoval, lebo ešte nie som stopercentne rozhodnutý na niektoré posty. Chcem ale použiť veľký počet hráčov a chcem dať šancu viacerým z nich. Chcem vidieť, ako budú reagovať na ťažkých súperov," povedal 61-ročný kouč SR.

Piatkový súboj je už pre oba tímy prípravou na budúcoročné EURO vo Francúzsku, Slováci sa hotujú pokrstiť moderný štadión výhrou. Nová aréna sa slovenskému tímu aj podľa Kozáka páči: "Je pekný, som rád, že na Slovensku máme takýto štadión, ktorý plní prísne kritériá. Páči sa nám. Bolo by pekné, ak by sa nám tu v tomto prostredí podarilo zvíťaziť."

Slovensko sa hotuje pristúpiť k súboji, na ktorý by malo byť vypredané, s úplnou vážnosťou, hoci je "iba" priateľský". "Ja priateľské zápasy v danej situácii neuznávam, hráme proti veľmi silným súperom a chceme s nimi odohrať dobré zápasy a dobre sa pripraviť na majstrovstvá Európy. Nasadenie a prístup musia byť ako v ostrom kvalifikačnom zápase," jasne deklaroval Kozák.

 

Zdravotný stav tímu je uspokojivý, problémy mal len kapitán Žiliny Viktor Pečovský, ktorý už ale s tímom trénoval. "Viktor už včera skúšal trénovať a cíti sa dobre. Je to ale svalové zranenie, to býva klamlivé, a preto pravdepodobne bude hrať až v druhom zápase s Islandom. Ostatní hráči sú zdravotne v poriadku," objasnil tréner.

Duel v Trnave povedie hlavný rozhodca Čech Miroslav Zelinka, asistovať mu budú krajania Ondřej Pelikán a Jan Paták. Náhradným arbitrom bude Zbyněk Proske. Súboj má výkop o 20.45 a v priamom prenose ho bude vysielať TV DAJTO. Fanúšikovia, ktorí povzbudzovali národný tím pri postupovom triumfe 4:2 v Luxembursku, dostanú od zväzu darček v podobe voľnej vstupenky. Ceny lístkov na oba duely sa pohybujú od 10 do 18 eur.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Peter Pellegrini
Prieskum ukázal kto je najdôveryhodnejším politikom: Je ním náš nový prezident?
Šatan mal zaujímavú spoločnosť: Aha, ako fandil Danko so svojou misskou!
Požiar nákupného centra vo Varšave.
Panika u susedov: Plamene pohltili nákupné centrum! Nové informácie
Známe tváre nám ukázali svoje milované mamy a prezradili, čo si na nich najviac vážia.
Foto
Známe tváre odhalili vzácne spomienky: Prečo zbožňujeme naše milované mamičky!
ilustračné foto
HOROR v Rusku! Po ukrajinskom zásahu nastalo peklo, hlásia obete
Dievčatko zmizlo pred 17 rokmi.
Foto
Rodičia nezvestnej Maddie zdieľali nový ODKAZ! Slová, ktoré vám zlomia srdce
(Ilustračné foto)
Váš Tip
Študenti z Oravy natočili reportážne video o zemiakoch: Sily si zmerajú s víťaznými príspevkami zo 43 krajín!
Slovensko - Kazachstan ONLINE: Sledujte zápas MS v hokeji
Generálny tajomník OSN António Guterres odpovedá na otázky novinárov počas príchodu na dvojdňový summit EÚ v Bruseli vo štvrtok 21. marca 2024
Koniec vojny medzi Izraelom a Hamasom: Toto žiada Guterres
Medveď hnedý (ilustračné foto)
Viete, čo robiť, keď stretnete medveďa? Tieto veci by ste si mali všímať
Bývalá svetová jednotka zvádza ťažký boj: Mám rakovinu, môže za to tenis!
Jasmina priznala, že k hokeju trošku privoňal aj jej syn Sanel.
Foto
Hokeju a našim chlapcom fandí aj Jasmina, no jedno ju mrzí: TRPKÝ odkaz Slovákom!