Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
09.11.2015 15:13 | Šport | Futbal

Najpopulárnejší na sociálnych sieťach sú futbalisti: Ktorý Slovák na nich kraľuje?

Futbaloví reprezentanti SR boli najpopulárnejšími slovenskými športovcami na sociálnych sieťach už pred svojím historickým postupom na EURO 2016 do Francúzska.

Miesto medzi športovými celebritami si zásluhou zisku titulu majstra sveta poistil cyklista Peter Sagan, ale aj on v počte fanúšikov na facebooku zaostáva za Miroslavom Stochom.

Krídelník tureckého Fenerbahce, ktorý aktuálne hosťuje v Bursaspore, suverénne vedie poradie najpopulárnejších športovcov spod Tatier. Svoje "páči sa mi" mu doteraz odovzdalo 1,624.830 fanúšikov, čo je takmer trojnásobne väčší počet priaznivcov, ako má na najrozšírenejšej sociálnej sieti Sagan. Stoch získava priaznivcov nielen svojimi výkonmi na trávnikoch, ale aj zásluhou kontroverzného správania mimo ihriska.

Otvoriť galériu

Bulvárne médiá pred časom zaujímali správy o tom, ako pod vplyvom alkoholu šoféroval luxusný automobil značky Ferrari, za čo mu policajti odobrali vodičský preukaz a na určité obdobie ho vtedajší kouč národného tímu Vladimír Weiss vyradil z nominácie. Stochovo meno sa spájalo aj s vyčíňaním skupinky mladých ľudí v lietadle na linke Viedeň–Istanbul, niekoľko dní potom mal v tureckej metropole fyzicky napadnúť jedného z tamojších novinárov. Pred dvoma rokmi sa na sociálnych sieťach objavil domáci videozáznam, na ktorom si slovenský reprezentant užíval na súkromnej párty v spoločnosti atraktívnej tmavovlásky.

Otvoriť galériu

 

Druhý v poradí popularity na facebooku je spomedzi slovenských futbalistov Marek Hamšík, hviezda SSC Neapol má aj oficiálnu "fanpage", ale 369.941 "lajkov" nazbieral iný jeho profil. Slovenskí fanúšikovia si však na nej príliš "neužijú", pretože je v taliančine. Z domácich hráčov figurujúcich vo výbere trénera Jána Kozáka má najviac priaznivcov na FB Róbert Vittek. Historicky najlepšiemu strelcovi slovenskej reprezentácie ukázalo "palec hore" zatiaľ 2545 fanúšikov.
O sociálnych sieťach však platí pravidlo "dobrý sluha, zlý pán".

Otvoriť galériu

Spomedzi Kozákových zverencov s tým majú skúsenosti najmä Róbert Mak a Vladimír Weiss ml. Makovi sa v októbri 2013 ako vtedajšiemu hráčovi 1. FC Norimberg nepáčilo, že ho kouč Dieter Hecking vystriedal v polčase súboja proti Borussii Dortmund. Slovenský krídelník si potom uľavil na twitteri, keď Heckinga "počastoval" vulgárnym výrazom. Neskôr svoj post stiahol a ospravedlnil sa, ale celý incident prispel k tomu, že o niekoľko mesiacov neskôr z Norimbergu odišiel.
Väčší rozruch na Slovensku vyvolalo správanie Vladimíra Weissa mladšieho. Ten bol začiatkom roka v spoločnosti bývalého reprezentačného útočníka Filipa Šeba a ďalších priateľov účastníkom incidentu v bratislavskom podniku. Výsledkom bola hodená stolička, ktorá zasiahla hudobníka Pavla Remiáša a rozrazila mu čelo. Krídelník katarského tímu Lekhwiya sa pod vplyvom emócií na adresu napadnutého muzikanta neúctivo vyjadril na svojom twitterovom konte.

"Je mi nesmierne ľúto, že po množstve dobre vykonanej práce sa s reprezentáciou spája práve takáto kauza. Poškodzuje to imidž slovenského futbalu," reagoval na incident prezident Slovenského futbalového zväzu (SFZ) Ján Kováčik.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Emmanuel Macron
Macron má vlastnú vidinu pre európsku obranu: Jadrové zbrane môžeme použiť, keď…
Tornáda v USA za sebou zanechali spúšť.
Foto
Americká Nebraska má za sebou ťažkú noc: Tornádo napáchalo veľké škody! To však nie je všetko…
Cropped detail shot of seismometer printing line
Najviac zaľudnený ostrov na svete zasiahlo silné zemetrasenie: Hrozí príchod smrteľného tsunami?
Ilustračné foto
Neviete sa zbaviť chrápania? 4 jednoduché triky, ktoré vám pomôžu! JEDEN by ste nikdy nečakali
Military combat drone UAV
Jemenským povstalcom sa malo podariť zostreliť americký dron: Aha, čo ponúkli ako dôkaz
Attila Végh a jeho tréner Ilja Škondrič.
Tréner Végha Ilja Škondrič: TAKTO naložil jeho hejterom!
(ilustračné foto)
V Žiline sa strieľalo! Policajti nemali na výber: Dôvodom má byť správanie tínedžera
Iveta († 48) a Jozef.
Bartošovej († 48) hrob je aj po rokoch prázdny: Spor o urnu? Vdovec Rychtář prehovoril, prečo to tak je
(ilustračné foto)
Prevratný krok v liečbe Alzheimera? Vedci objavili gén, ktorý by mohol ZNÍŽIŤ riziko choroby!
Ilustračné foto
Držte si klobúky, na západe výrazne zafúka: Týka sa to týchto slovenských okresov
Ilustračné foto
NAJTEMNEJŠIE ostrovy na svete: Smrtiace kmene alebo cintorín lodí! SEM by ste rozhodne vstúpiť nechceli
(ilustračné foto)
Ako v skutočnosti funguje režim inkognito? Nie ste až tak v bezpečí, ako si myslíte!