Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
09.11.2015 13:01 | Prominenti | Domáci Prominenti

Exmoderátora Markízy Michala Arpáša († 65) rakovina dostala až na druhý pokus: Trápenie manželky!

Plač, smútok, ale aj veľa krásnych spomienok. Smrť exmoderátora Michala Arpáša († 65) hlboko zasiahla jeho bývalých kolegov z Markízy. 

Dobrácky šporťák podľa informácií Nového Času prehral boj s rakovinou, pričom vážne zdravotné problémy mal mať už pred niekoľkými rokmi. Slzy bolesti premohli moderátorov Jarmilu Lajčákovú Hargašovú (48), Janu Hospodárovú (39), Mariannu Ďurianovú (38) či Patrika Švajdu (43). Odchod Arpáša na druhý svet veľmi ťažko nesie najmä jeho manželka Mária a dve deti. 

Šporťák Arpáš († 65), ktorého v roku 2012 postihla mŕtvica, podľahol v sobotu inej vážnej diagnóze. „Miško mal rakovinu, skloňovalo sa slovo pankreas. On už s vážnym ochorením bojoval pred niekoľkými rokmi, vtedy zázračne vyhral, ale tentoraz, hoci tiež veľmi chcel, už svoj druhý zápas prehral,“ povedal Novému Času blízky priateľ exmoderátora. Smutná správa o jeho smrti šokovala súčasných aj bývalých markizákov.

Otvoriť galériu

Nikto nemôže uveriť, že ich bývalý kolega zo Záhorskej Bystrice navždy odišiel. „Veľmi ťažko sa mi o tom hovorí. S Mišom a Braňom Krížom sme tvorili trojicu moderátorov športu. Boli sme skvelá partia, stretávali sme sa aj v súkromí,“ plače moderátorka Jarmila Lajčáková Hargašová. „Je to veľká strata, pretože keď sa povie Michal Arpáš, tak je s tým spojená celá Markíza,“ ťažko hľadala slová redaktorka Danica Kleinová. 

Strácal sa pred očami

Najväčší smútok prežíva Arpášova manželka Mária, s ktorou mal tento vášnivý golfista dcéru. „Je nám to veľmi ľúto. Momentálne nie je možné povedať čokoľvek, prepáčte,“ povedala včera Novému Času užialená Arpášová, ktorá žije v ich dome v Limbachu pri Pezinku. Práve ona bola svojmu statočnému manželovi silnou oporou do jeho posledných chvíľ.

„Majka prežívala Miškovu chorobu ťažko. Posledné mesiace jej chradol pred očami. Veľmi schudol a v tvári zostal sivý. Snažila sa mu aj s dcérou pomôcť, ako mohla,“ dodal priateľ exmoderátora. Bývalý basketbalista a vyštudovaný psychológ bude chýbať aj svojmu synovi z prvého manželstva.

Otvoriť galériu

Najzákernejšia forma rakoviny

Štefan Trstenský, onkológ

- Na Slovensku je rakovina slinivky brušnej rozšírená. Patríme medzi krajiny s druhým najvyšším výskytom tejto choroby a úmrtnosťou v Európe. Ide o zákerné ochorenie a veľkú časť pacientov čaká smrť. Diagnostika rakoviny pankreasu je komplikovaná. Chorého človeka môže bolieť brucho, schudne, ale príčinu ťažkosti neodhalí ani rozbor krvi. Nádor v tele pacienta môže skryte a nebadane rásť roky.

Kolegovia smútia

Otvoriť galériu
Otvoriť galériu
Otvoriť galériu
Otvoriť galériu
Otvoriť galériu
Otvoriť galériu
Otvoriť galériu
Otvoriť galériu
Otvoriť galériu
Stanislav Pavlík
Zdroj: anc
Otvoriť galériu
Otvoriť galériu
Andrea Vadkerti (41): Michal zostane v mojich spomienkach vždy ako vtipný vysoký elegán. Vždy mal nadhľad - vyznal sa ľahko v ľuďoch i zapeklitých situáciách. Nech odpočíva v pokoji!
Jarmila Lajčáková Hargašová (48): Veľmi ťažko sa mi o tom hovorí. S Mišom Arpášom a Braňom Krížom sme tvorili trojicu moderátorov športu v Markíze. Boli sme skvelá partia, stretávali sme sa aj v súkromí. Na Miša si budem pamätať ako na šarmantného muža, ktorý nás zabával svojimi vtipnými bonmotmi. Ako športovec, psychológ a najstarší z partie nás vždy vedel upokojiť a rozosmiať, nech sme riešili čokoľvek. Úprimnú sústrasť celej rodine.
Jana Hospodárová (39): Michal mi svojho času veľmi ľudsky pomohol, za čo mu posielam do neba ešte raz úprimné poďakovanie. Je mi to veľmi ľúto. Všetci tam raz pôjdeme, ale on odišiel priskoro.
Martina Šimkovičová (44): Vyjadrujem úprimnú sústrasť rodine.

Danica Kleinová (43): Budem si ho pamätať ako veľkého človeka so zmyslom pre humor. Je to veľká strata, pretože keď sa povie Michal Arpáš, tak je s tým spojená Markíza.

Patrik Švajda (43): S Michalom ma spájajú moje začiatky v Markíze. Bol to skvelý človek a veľký kamarát. Veľa som s ním zažil a veľa ma naučil. Bude mi chýbať. Manželke a deťom vyjadrujem úprimnú sústrasť.

Vilo Rozboril (48): Vzala ma správa o Mišovom odchode z tohto sveta. Boli sme kolegovia v najslávnejšom období Markízy. Presedeli sme spolu desiatky hodín pri debatách o televízii, športe... Odpočívaj v pokoji, Mišo.

Marianna Ďurianová (38): Veľmi ma to mrzí, bol to bývalý kolega, pre mňa známy človek a profesionálne kvalitný. Z tej správy som šokovaná.

Stanislav Pavlík (60): Je mi veľmi smutno. Vedel som, že je po mozgovej príhode, ale prekvapilo ma, že zomrel. Škoda takého človeka.

Jaroslav Zápala: S Michalom som sa síce v Markíze nestretol, keď som nastúpil, on tam už nerobil, ale v každom prípade je to veľmi smutná správa. Je mi to úprimne veľmi ľúto.
Peter Čambor (39): V roku 1998 som ho práve sa nahradil na mieste moderátora športu. Bol medzi nami generačný rozdiel, takže niekedy bola komunikácia ťažšia, ale vždy mal veľký zmysel pre humor. Vtedy bola stará dobrá Markíza. To sa už nevráti...

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Situácia s jedlom v Pásme Gazy je hrozivá (ilustračné foto).
Izraelský útok v Rafahu je na spadnutie: Z mesta utekajú ľudia, sú ich stovky tisíc!
(ilustračná foto)
V parlamente sa debatovalo o premnožených medveďoch: Poslanec vyzval kolegov, aby pristúpili k tomuto kroku
Slovenský brankár Marcel Melicherčík.
Foto
Po konci finále vyplávala pravda na povrch: Prečo Spišiakom chýbala brankárska jednotka?
photo depicting clinical tests sobriety state driver by a policeman
Opitá vodička sa nezdráhala sadnúť za volant: Z toho, čo spravila spolujazdkyňa, vám padne sánka
Woman lying in bed suffering from insomnia
TENTO nápoj pred spaním nepite! Môže vám spôsobiť problémy: Nie je to káva ani čaj
Prezidentka SR Zuzana Čaputová naposledy úraduje z Košíc od utorka do piatka 26. apríla 2024.
Foto
Prezidentka má na východe skutočne nabitý program: Aha, aké miesta sa jej podarilo navštíviť
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg
Šéf NATO oznámil novinku: Nemecko a Francúzsko plánujú podpísať závažný dokument
Ilustračné foto
Jeden z najväčších výrobcov sladkostí čelí škandálu: Ako to je s pridávaním cukru naozaj?!
Developing programmer Development Website design and coding technologies working in software company office
V rodovej rovnosti máme ešte stále resty: V tomto Slovensko zaostáva za priemerom
Policajti pomohli mužovi v núdzi.
Váš Tip
Mužovi z Trnavy išlo o život, nikto nevedel, kde ho hľadať: Pomoc v hodine dvanástej!
(ilustračné foto).
Europol rozbil veľký gang, ktorý kradol vzácne knihy: Pozrite sa, ako to mali vymyslené
Ilustračné foto
Doktor prezradil, aké to naozaj je, keď človek zomiera: Slová vojnového veterána či malého dievčatka vám stisnú srdce