Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
05.11.2015 16:00 | Správy | Zahraničné správy

10 celebrít, ktoré priznali, že majú duševnú chorobu: Z niektorých budete prekvapení!

Je ťažké hovoriť o svojich problémoch, ale práve to môže niektorým pomôcť prelomiť ľady. Aj celebrity majú svoje problémy. Niektorí ich odhalili celému svetu, aby tak pomohli ostatným s podobnou diagnózou. 

Leonardo DiCaprio

Trpí takzvaným OCD, čo je obsendantno-kompulzívna porucha. V jednom z rozhovorov priznal, že počas nakrúcania sa musel vrátiť späť, aby sa dotkol dverí a potom to zopakoval opäť. Nevedel prečo, ale musel to urobiť. Podľa jeho slov má takéto nutkavé spravanie stále. OCD môže vyvolať nezmyselné vykonávanie určitých pohybov, ktorým sa nevieme ubrániť.

J.K. Rowling

Úžasná spisovateľka, ktorá sa preslávila knihou o Harrym Potterovi trpí depresiou. Pre telegraph.co.uk povedala, že premýšľala o samovražde, pretože mala veľkú depresiu. To jej spôsobil fakt, že bola slobodnou mamičkou. „Nikdy som sa nehanbila za to, že mám depresiu. Prešla som naozaj ťažkým obdobím,“ povedala spisovateľka.

Demi Lovato

Má takzvanú bipolárnu poruchu, ktorá spôsobuje chronické výkyvy nálad. V minulosti sa používal aj názov mániodepresívna psychóza, pretože dochádza k striedaniu mánie s depresiou. „Pamätám si, ako som sedela s mojim manažérom a rodinou a hovorili sme o tom, či mám prezradiť svoju diagnózu,“ povedala speváčka pre zahraničné médiá. Rozhodla sa, že povie o tom ľuďom, aby inšpirovala ostatných, nebáť sa a ísť na liečenie.

Elton John

Možno len málokto vie, že trpí bulímiou. Ide o poruchu prijímania potravy, pri ktorej sa človek prejedá, no následne sa snaží dostať stravu von z tela. Najčastejšie úmyselne vyvolaným zvracaním. Okrem tejto choroby bojoval aj s alkohol a drogami.

Otvoriť galériu

Jim Carrey

Výborný  nielen komediálny herec sa priznal, že trpí depresiou. Najmä kvôli jeho šialeným fimovým postavám, by ste to na neho len ťažko povedali. Pravda je ale úplne iná. Veľakrát herci, ktorí zabávajú ľudí, niekde vo vnútri trpia. Jim Carrey to verejne priznal a povedal, že z toho dôvodu sa musel na chvíľu stiahnuť do úzadia.

Brad Pitt

Najväčší fešák Hollywoodu musí mať rozprávkový život bez problémov. To si povie asi každý v súvislosti s hercom Bradom Pittom. Nie je to tak úplne, pretože trpí depresiou. „Skrýval som sa pred ľuďmi, fajčil som príliš veľa a sedel na gauči. Bol som naozaj podráždený sám zo seba,“ povedal herec pre hollywoodreporter.com. Myslel si dokonca, že život nemá už zmysel. 

Angelina Jolie

Nie len jej manžel Brad Pitt trpí depresiou, ale aj ona. Najväčšou ranou pre ňu bola smrť matky v roku 2007, kedy verejne priznala, že má duševnú poruchu. Bojovať proti nej sa rozhodla prácou a zobrala tesne potom ponuku na film Wanted.

Otvoriť galériu

Gwyneth Paltrow

Krásna herečka trpela popôrodnou depresiou. „Cítila som sa ako zombie. Nemohlo sa bábätko dostať k môjmu srdcu, nemala som žiadne emócie. Bolo to strašné,“ priznala herečka. Naopak z prvého dieťaťa mala obrovskú radosť a preto si nevedela vysvetliť svoje neskoršie negatívne pocity. 

David Beckham

Taktiež ako Leonardo DiCaprio aj futbalista trpí obsendantno-kompulzívnou poruchou. Podľa jeho slov musí byť všetko perfektné. Predtým ako si oddýchne v hotelovej izbe, musí dať všetky knihy či časopisy do zásuvky. Nuž, nemá to s ním Victoria ľahké.

Otvoriť galériu

Adam Levine

Spevákovi diagnostikovali ADHD, čo je porucha pozornosti s hyperaktivitou. Takýto ľudia sú plní fantázie, no môže im to spôsobiť veľa problémov. Poruchu spevákovi diagnostikovali ešte na strednej škole. Dodnes sa ale nedokáže poriadne sústrediť. 

Otvoriť galériu
Adam Levine
Zdroj: getty images

 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




V televízii Ta3 končí kľúčový človek.
Televíziu Ta3 opúšťa ZNÁMA tvár: Odchádza pracovať pre Ficovu vládu!
Foto
Rázne rozhodnutie Djokoviča: Hantuchovej ex dostal padáka!
Slávne posedenie v kaviarni pri štrúdli
Foto
V EÚ sme vďaka spojeniu rivalov pri káve a štrúdli! Koľko miliárd získalo Slovensko za 20 rokov členstva?
Postojíte si v kolónach (ilustračné foto).
V tomto úseku na D2 rátajte s obmedzením: Bude prejazdný len jeden jazdný pruh
Close op of the steering wheel and shatterd windshield of a wrecked vehicle.  Cross processing.
Čierna štatistika zo Žilinského kraja: Smutné, koľko ľudí zomrelo na cestách tento rok
nemocnica Trenčín
Fakultná nemocnica v Trenčíne má nového šéfa: Na post bol jediný uchádzač
Zmeny odchodov do dôchodku sa týkajú ľudí narodených od roku 1967.
Váš Tip
V Banskej Bystrici vytvoria raj pre seniorov: Čo ich čaká v novom oddychovom priestore?
Na poslednej ceste Lillu († 17) odprevadili v bielej truhle, za ktorou kráčala užialená mama Judita.
Foto
Posledná rozlúčka talentovanej futbalistky († 17) plná sĺz: Dojemné, ako si ju mesto uctilo
Policajti sa s tak opitou vodičkou už dlho nestretli.
Rekordérka v Piešťanoch: Útla Ľubomíra nafúkala skoro ŠTYRI promile! Z VÝHOVORKY odpadnete
Foto
Ružomberok triumfoval v pohári aj vďaka krásnej fyzioterapeutke: Nagyová zdolala Jurišičovú
(ilustračné foto)
Loď začala horieť, kapitán UŠIEL medzi prvými, zomrelo 34 ľudí: Aha, čo s ním spravia
Foto
Šatan oznámil skvelú správu: Slovensko posilní duo zo zámoria!