Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
03.01.2016 06:57 | Prominenti | Domáci Prominenti
Video

Celebrity otvorene o najťažších chvíľach svojho života: Ako sme prekonali bolesť z rozvodu!

Niektorí prežili bolesť a sklamanie, iným sa uľavilo. Manželské krízy, ktoré vyústili do rozvodu, však nepoznajú víťazov ani porazených. 

Svoje o tom vedia aj slovenské celebrity. Známe tváre otvorene prezradili, ako sa vyrovnávali s krachom manželstva. Na čo sa upli, keď im bolo najhoršie? Čo im pomohlo prekonať rozvodové peklo?

Aneta Parišková (42): Verím, že čas všetko zahojí...

Otvoriť galériu
Aneta Parišková.
Zdroj: gt, ik, mp, anc

Trpkosť rozvodu zažíva už druhýkrát. Prvýkrát sa Aneta rozviedla v roku 2011 s českým podnikateľom Danielom Dočekalom (38), s ktorým má syna Danielka (7). Ten sa na ňu vykašľal krátko po pôrode a odišiel do Česka. „Manželstvo pre mňa nie je holubník ani lotéria vyjde–nevyjde. Som veriaca, vydávala som sa v kostole a na celý život. Určite to nie je hanba, ale ani niet čo oslavovať,“ povedala po rozvode zdrvená moderátorka.

Nabrala však silu a sama zvládala starostlivosť o syna aj náročnú prácu. A osud jej privial do cesty druhého osudového muža - Kanaďana Marka Sedlmaira (35), ktorému porodila synov Gabriela (3) a Nathana (2). Lenže aj toto manželstvo, od ktorého tak veľa čakala, je v troskách a na súde je rozvod. „Musím sa zmieriť s krachom svojho manželstva,“ povzdychne si Aneta. „Pre mňa sú účinnou terapiou predovšetkým deti a práca. Je mi smutno a občas si aj poplačem, ale verím, že čas trápenie zahojí. Aj keď niekedy to môže trvať aj dosť dlho.“

Petra Polnišová (39): Hlavu si vyvetrala v zahraničí

Otvoriť galériu
Petra Polnišová
Zdroj: gt, ik, mp, anc

Dnes je šťastnou mamou Simona (5) a Félixa (3), ktorých má s Francúzom Mathieuom Darrasom (35), no v minulosti si prešla aj rozvodom. V roku 2005 sa Petra vydala za architekta Jaroslava Takáča (41). Mali veľké plány, stavali dom a túžili po dieťati. Ich manželstvo však vydržalo len tri a pol roka. Dôvodom bola najmä Polnišovej zaneprázdnenosť, keďže vtedy žala úspechy v relácii S.O.S. a ponuky sa hrnuli. 

Na manžela jej zostávalo čoraz menej času, city ochladli a vyžiadalo si to nepríjemnú daň. „Práca nás obrala o spoločný život, až sme zistili, že sme v ňom ostali sami a ako dvojica sme už nedokázali fungovať. Prepásli sme akúkoľvek šancu vzťah zachrániť,“ vysvetlila po rozvode komička. „A krízu sme neriešili dieťaťom,“ dodala. Keďže situácia bola už neriešiteľná, obaja sa rozhodli ísť od seba. V roku 2008 tesne pred Vianocami sa Polnišová s Takáčom tajne rozviedli, pričom o ich kroku nevedela ani rodina.

„Povedali sme si, že buď ostaneme spolu a budeme nešťastní, alebo sa z nás stanú šťastní kamaráti,“ prezradila zabávačka a srdce si odišla liečiť do Francúzska. Dodnes však na toto obdobie nerada spomína. „Nechcem sa k týmto veciam vyjadrovať. Aj keď to bolo už dávno, nie je to príjemné pre jednu ani pre druhú stranu. Už len z úcty k bývalému partnerovi. Sú to citlivé veci...“

Danica Haláková (38) a Róbert Halák (38): Našli si nových partnerov

Otvoriť galériu

Úspešná kreatívna producentka seriálov Búrlivé víno či Divoké kone a jej manžel, herec Róbert Halák vždy pôsobili ako dokonalý pár. Keď sa na jar tohto roku prevalil ich rozvod, bol to šok. Hoci štrbinka, ktorá narušila ich vzťah, doteraz nie je celkom známa a obaja exmanželia mlčia, niečo tu nesedí. To, či sa partneri odcudzili, alebo medzi nich vstúpil niekto tretí, Halák odmieta. „Ani jedno, ani druhé,“ odpovie stroho. A rovnako tajomné sú i reakcie na otázku, či sa nepokúšal manželstvo zachrániť.

Otvoriť galériu
Róbert Halák
Zdroj: mp

„Nebudem rozoberať, či som sa snažil, alebo ne­snažil. Jednoducho to tak prišlo. Nestalo sa nič, čo by stálo za zmienku. Stále máme nalinkované, že rodina má byť pokope, ale to platilo v čase, keď boli istoty istotami. Nechcem sa k tomu vyjadrovať, jednoducho je to taká choroba tejto doby...“ zamýšľa sa Halák. Jedno je však isté. Už niekoľko mesiacov po rozvode sa Danica ukázala v spoločnosti s rastúcim tehotenským bruškom v sprievode nového chlapa. „Má za sebou prvý trimester a už dlhšie má po boku nového partnera Paľa,“ prezradil nám zdroj zo štábu Divokých koní.

Ale bez partnerky dlho nezostal ani samotný Halák, ktorý svoju novú známosť nedávno vyvetral na svadbe Švajdu a Puškárovej. Aj keď sa Halákovci rozišli, stále spolu komunikujú, doživotne ich totiž spája syn Adam (15). Ten sa podľa slov svojho otca s rozhodnutím svojich rodičov už zmieril. „Znášal to v poriadku. Adam je tam, kde chce, alebo sa riadime podľa našich pracovných povinností,“ dodáva herec.

Judita Hansman (48): Podvod mužovi nikdy neodpustila

Otvoriť galériu
Judita Hansman
Zdroj: gt, ik, mp, anc

S neverníkom zažila peklo herečka Judita Hansman. Počas nakrúcania seriálu Ordinácia v ružovej záhrade v roku 2007 zistila, že jej manžel - režisér z Vojvodiny Ivan (51), paralelne žije ešte v jednej rodine. „Nedokázala som o tom otvorene hovoriť, bola to pre mňa ťažká situácia. Po rozvode som odi­šla z nášho bytu, začala som chodiť do kina a do kaviarne a postupne som sa zregenerovala.“ A pritakáva aj v tom, že predstavy sa často líšia od reality. 

„Vždy som si myslela, že keď jedného dňa zistím, že môj partner mi bol neverný, okamžite mu zbalím veci. No bola to len podivná predstava, zareagovala som ináč. Môj bývalý muž mi hovorieval, že som ako slon. Odpustím hneď, ale nikdy na to nezabudnem,“ vysvetľuje. Veľkú zásluhu na herečkinom vyrovnávaní sa s manželovou neverou mala aj jej dcéra Rebeka (23).

„Navštívila s tým problémom psychologičku, čo ma rozplakalo,“ vraví a pomoc odborníkov odporúča všetkým. „Dôležité je vyrozprávať si to s človekom, ktorého sa problém týka, a nie s niekým iným. Ak sa to nedá, treba ísť od seba alebo k psychológovi. Ak nie je muž ochotný ísť s vami za psychológom, treba ho opustiť, lebo si vás neváži. Môj manžel sa nepridal,“ priznáva Hansman, ktorá dnes žiari po boku hudobníka Františka Lintnera.

Soňa Müllerová (54) a Richard Müller (54): Následky znášame doteraz

Otvoriť galériu

Pätnásťročné manželstvo moderátorky Sone Müllerovej a speváka Richarda Müllera sa skončilo v novembri 2001 rozvodom. Soňa bola Richardovou jedinou manželkou a na stroskotaní ich rodiny sa podpísal hlavne jeho bohémsky život, problémy s drogami a alkoholom. „Myslím si, že odi­šla pre moje excesy, nevery a klamstvá,“ vstúpil si po rokoch do svedomia Müller. A aj keď Soňa bola tá, ktorá požiadala o rozvod, dodnes sa o sebe obaja exmanželia vyjadrujú iba pekne.

Navyše ich spájajú deti Ema (21) a Filip (25), vďaka ktorým si našli k sebe opäť cestu. Müllerová sa na svoje rozhodnutie spred 14 rokov pozerá triezvo a zastáva názor, že keď sa vzťah nedá opraviť, niet na čo ďalej čakať. „Je to zbytočné plytvanie energiou a človek musí ísť dopredu. Mám za sebou 15 rokov manželského života a dve fantastické deti. S Richardom komunikujeme o rodičovských veciach, to je tá najlepšia priateľská úroveň vzťahu, aká môže medzi nami byť, a pritom si žiť svoj vlastný život.“

S rozvodom a jeho následkami zápasila dlhý čas, no s odstupom času sa Müllerovej k tejto téme vyjadruje, pochopiteľne, ľahšie. „Mala som robotu a deti, na ktoré som sa sústredila. Bol to bolestivý proces, aj keď sme sa dokázali dohodnúť. Museli sme riešiť sťahovanie, ale fyzické odlúčenie nebolo nič oproti tomu psychickému...“ vysvetľuje. „Hovorí sa, že rozvod je sviňa, a je to pravda. Následky toho znášame doteraz...“ dodáva moderátorka, ktorá si nenašla stáleho partnera, zatiaľ čo Müller má novú rodinu s českou manažérkou Wandou (44).

Zuzana Tlučková (53) a Štefan Skrúcaný (55): Synovia sú mi oporou

Otvoriť galériu

V lete 2007 sa po 20 rokoch spolužitia rozvádzal aj herecký pár Zuzana Tlučková a Štefan Skrúcaný. „Asi je normálne, že po dvadsiatich dvoch rokoch manželstva môžu vzniknúť krízy. So Zuzkou sme sa dohodli, že asi si treba od seba odpočinúť. To znamená, že s nimi nebudem bývať,“ vyjadril sa v neľahkom období herec. V ich vzťahu to vraj škrípalo už dávno, ale rozvod definitívne naštartovali fotografie Skrúcaného s jeho mladou milenkou, moderátorkou Dominikou Lukáčovou (32).

Herec priznal, že hlavnou príčinou krachu manželstva bola dlhodobá únava zo vzťahu, ktorý už nedokázali oživiť. Zatiaľ čo Skrúcaný dnes žiari po boku svojej ďalšej manželky Eriky Judínyovej (44), Tlučková tvrdí, že je otvorená novým vzťahom, len akosi jej to nevychádza. Venuje sa naplno synom Lukášovi (21) a Tomášovi (26). „Chlapci sú pre mňa životnou oporou. Tým, že sú už dospelí, sú mojimi partnermi a bútľavými vŕbami,“ priznala pred časom.

Zuzana Vačková (46): Pomohol mi psychológ

Otvoriť galériu
Zuzana Vačková
Zdroj: anc

Pri rozvode s hercom a spevákom Rasťom Rogelom (46) bolo pre Vačkovú rozhodujúce, aby netrpel ich syn Jakub (23). „Pokiaľ sú vo vzťahu deti, tak je to prúser. Ale ak to nejde, tak to nejde, ako sa spieva v jednej pesničke,“ povzdychne si Vačková, ktorá sa vydala ešte na vysokej škole po dvojročnej známosti. Sklamanie prišlo až po narodení syna, keď obaja herci zistili, že si už nerozumejú. „Prišlo to veľmi skoro, bohužiaľ. Keď bol Jakub ešte malý, mala som veľa starostí.

Otvoriť galériu
Rasťo Rogel
Zdroj: gt, ik, mp, anc

Musela som sa starať o syna, chodiť do práce a zabezpečovať to zo všetkých strán, keď­že Rasťo bol vtedy bez práce. Nemala som čas a priestor riešiť problémy,“ hovorí Vačková. Príčinou ich nezhôd bolo aj to, že Rogel inklinoval k neonacizmu. „Neskrýval svoje extrémistické názory, čo bol tiež jeden z dôvodov, prečo sa naše cesty rozišli. Nestotožňovala som sa s tým,“ priznáva herečka.

A hoci Jakub nechodil ešte ani do prvej triedy, jeho rodičia už vedeli, že spolu nebudú šťastní. V tejto ťažkej situácii sa Vačková rozhodla ísť po rady k psychológovi a oplatilo sa. „Povedal mi, že nech je partner vo vašich očiach akokoľvek zlý a na chvíľu sa stáva aj vaším nepriateľom, nikdy mu nezakazujte styk s vlastnými deťmi. Takisto nehovorte o ňom pred nimi negatívne,“ prezrádza Zuzana, ktorá od rozvodu nezakotvila v stálom vzťahu.

Andrej Bičan (40): Žiaľ z rozvodu som utápal v alkohole

Otvoriť galériu
Andrej Bičan
Zdroj: gt

Vychytený moderátor patrí k ľuďom, ktorí po rozvode pocítili úľavu. „Posilnil ma a dnes si nemôžem vynachváliť, že sme sa s mojou bývalou manželkou rozišli. Teraz mám totiž súčasnú ženu, a keď sa s ňou rozídem, zas v tom budem hľadať niečo pozitívne,“ žartuje Bičan. No v roku 2002, keď na vlastnej koži okúsil rozvod, mu do smiechu nebolo. Prečo vlastne išli Bičan so svojou prvou ženou Andreou od seba?

„Bola to študentská láska zo strednej školy. Brali sme sa veľmi mladí. Desať rokov sme sa poznali a päť rokov sme boli manželia,“ bilancuje moderátor a zrazu zvážnie: „Rozchody nie sú ľahké. Ľudia prežijú spolu ako manželia veľa pekného, ale keď začne prevažovať to negatívne, tak sa rozídu. Je to ťažké až do okamihu, keď vám do života vstúpi niekto nový...“

Bičan netají, že po rozvode sa zosypal. „Po rozchode som mal alkoholické obdobie. Pil som vtedy veľa a dlho. Päť mesiacov v kuse. Bolo to zlé...“ hovorí. Nakoniec sa moderátorovi podarilo spamätať sa aj vďaka práci. S druhou manželkou Editou (38) sú spolu už deväť rokov a spájajú ich dcérky Anna (9) a Nikola (6). Z prvého manželstva, ktoré Bičanovi nevy­šlo, vychováva syna Michala (17).

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto)
Zúrivý pes v Čechách napadol seniorku: Prišla o nohu, bojuje o život!
Spišský hrad, Slovensko.
Komplikácie s obnovou Spišského hradu: Rekonštrukcia natrafila na ďalší problém
(ilustračné foto).
Letecké spoločnosti reagujú na vyostrený konflikt medzi Izraelom a Iránom: Čo sa mení?
(ilustračné foto)
Idem si po alebo pre vodu? Správna možnosť je len jedna! Vždy sa používa táto predložka
Bombardér B-1 Lancer (ilustračné foto).
Pád strategického bombardéra má tragickú dohru: Rusko informovalo o úmrtí, pátranie ďalej pokračuje
ilustračné foto
Irán pod zúrivou paľbou Izraela: Zasiahli výbuchy aj jadrové zariadenia?!
(ilustračné foto)
Pozor! Čierny kašeľ úraduje v tomto kraji: Čísla stúpajú, buďte opatrní
Foto
Pôvabná dcéra Pavla Nedvěda sa pochválila: Otec a mama opäť spolu!
Vyhlásenie šéfredaktorov denníkov Plus JEDEN DEŇ, Nový Čas a týždenníka PLUS 7 DNÍ
Útok ruskej armády na mesto Dnipro.
Foto
Krvavý útok na Ukrajine: Rusi udreli smrtiacou silou! FOTO zo zasiahnutého mesta
Rodinka vo chvíľach šťastia. Tie sú nenávratne preč...
Váš Tip
Janka bola zdravá mladá žena, po pôrode synčeka zomrela: Čo sa stalo v osudný deň?
(ilustračné foto).
Hrôzostrašná nehoda na D1: Auto narazilo do zvodidiel! Zasahovali hasiči