Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
17.10.2015 12:06 | Prominenti | Domáci Prominenti

Sen, pri ktorom sa Rozboril zľakol: Aby pomohol Miškovi, musel prekonať vlastný strach!

Aspoň na chvíľu zabudol na veľký žiaľ! Malý Miško (6) nečakane prišiel o milovaného otca Michala († 45) len necelé dva týždne pred svojím prvým dňom v škole.

Nešťastného školáka tak nemal kto vziať za rúčku a usadiť do školskej lavice. Tejto zodpovednej úlohy sa po menšom zaváhaní ujal moderátor relácie V siedmom nebi Vilo Rozboril (48), ktorý tak aspoň na chvíľu uľavil od veľkého smútku aj Miškovej mame Anete (36) a bračekovi Matúškovi (4).

Tragická nehoda obrátila mladej rodine život naruby. Otec Michal († 45) totiž zomrel za volantom, keď dostal infarkt. „Roztrhlo mu hrudníkovú aortu. Ráno sme ho čakali pred bytovkou, hodinu predtým sme ešte spolu volali. Vracal sa z nočnej, s úsmevom sa rozlúčil s kolegami, nasadol do auta, no domov už neprišiel...“ opísala Novému Času ťažké chvíle Aneta, ktorá tak prišla o milovaného manžela a ich deti o skvelého otca.

Mladej žene Michal žalostne chýba na každom kroku. „Bol mi veľkou oporou, teraz som na všetko sama. Je to veľmi ťažké, aj keď mi pomáha švagriná a svokrovci. Deťom som povedala, že si ho Ježiško zobral, lebo ho už chcel mať pri sebe,“ povedala zlomeným hlasom dvojnásobná mama, pre ktorú bola manželova nečakaná smrť obrovským šokom. „Bral lieky na tlak a mal poškodené kolenné kĺby, ale na srdce sa nesťažoval. Bolo to náhle,“ vysvetlila Aneta.

 

Otvoriť galériu
Rozboril sa najprv zľakol

Malý Miško si veľmi prial, aby ho na prvej ceste do školy odprevadil niekto namiesto jeho otecka, ktorý je už v nebi. „Dostal som list: Chlapcom v polovici augusta zomrel otec, starší má ísť do školy ako prvák. Vilo, neodvedieš ho prvýkrát do školy namiesto otca? Zľakol som sa, to je príliš veľký záväzok,“ prezradil Novému Času moderátor, ktorý napokon túto zodpovednú rolu na seba prevzal a malému školáčikovi tak vyčaril šťastný úsmev na tvári.

Otvoriť galériu
„Veľmi som sa z toho tešila, lebo deti boli veselé a šťastné,“ dodala Aneta, ktorej pomohlo aj nové auto. Každý deň totiž dochádza do práce viac než 40 kilometrov a so synmi často navštevuje lekárov. „Chlapci majú slabšiu imunitu a mladší má nábeh na astmu, preto s nimi chodievam na rôzne vyšetrenia. To auto je naozaj obrovská pomoc,“ pochvaľuje si mladá mama, pre ktorú sú jej synčekovia zmyslom a slnkom života.

Muži sú náchylnejší na infarkt

Mária Salawa, internistka

Medzi rizikové faktory vzniku srdcového infarktu patria obezita, zvýšený krvný tlak, vyšší vek, cukrovka, stres, fajčenie, nedostatok fyzickej aktivity a tiež genetická predispozícia. Náchylnejší na infarkt sú muži. Na rozdiel od žien ich telo neprodukuje estrogén, ktorý až do menopauzy znižuje riziko tohto ochorenia. Muži by mali po štyridsiatke pravidelne absolvovať preventívne prehliadky, ktoré môžu včas odhaliť napríklad vyšší tlak alebo vysokú hladinu tukov v krvi.

Otvoriť galériu

Otvoriť galériu

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Ľudia protestujú v uliciach mesta
Propalestínski študenti v Paríži začínajú hladovku: Ukončia ju len v TOMTO prípade
V uliciach Tbilisi protestovalo proti zákonu o zahraničnom vplyve
Krajina sa zmieta v protestoch, ľudia pritvrdili: Aha, čo vykričali politikom!
ilustračné foto
Zvláštny ZÁPACH z bytu v Trnave: To, čo našli za dvermi, policajti nikdy nevyženú z hlavy
German flags waving in the wind at famous Reichstag building, seat of the German Parliament (Deutscher Bundestag), on a sunny day with blue sky and clouds, central Berlin Mitte district, Germany.
Nemecká spolková vláda sa spamätáva z kyberútoku: Znepokojivé, kto to mal spôsobiť
Z nemocnice v Chán Júnis exhumovali už asi 200 tiel.
Útok na Tel Aviv riadenými strelami: Aha, kto sa priznal k úderu
Ján († 17) sa mal na internáte predávkovať.
Foto
Ján († 17) sa mal predávkovať na internáte: Vzala mu život extáza? Znepokojivé slová odborníka
Miroslav, syn zavraždeného Petra Novotného, prišiel na pojednávanie Mikuláša Černáka.
Foto
Černák zoči-voči Miroslavovi, ktorému zavraždil otca: Súhlasil by s prepustením mafiánskeho bossa? Aha, čo povedal
Erik Tomáš chce mladým ľuďom uľahčiť hľadanie práce.
Rezort práce rozbehol projekt Právo na prvé zamestnanie: Zvýši sa záujem firiem o absolventov?
Herec plánuje svojich fanúšikov potešiť vlastnou značkou rumu.
Foto
Veľké PLÁNY Johnnyho Deppa: Ohlásil vlastný rum a... NÁVRAT ako Jack Sparrow?!
Pred svadbou s Karolom III. pracovala Diana ako opatrovateľka detí
Foto
Dopomohla si princezná Diana († 36) PODVODOM?! Neuveríte, o čom mala klamať
Ares s jeho mamou.
Foto
V košickej zoo majú nový prírastok: Mláďatko Ares odsunul plameniaky na druhú koľaj! Sledujte tie FOTO
Vila bola objavená v oblasti Somma Vesuviana.
Foto
Archeológovia ostali v nemom úžase: Našli miesto, kde zomrel cisár Augustus?!