Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
25.10.2015 08:57 | Prominenti | Domáci Prominenti

Saxofonista Felix Slováček prehovoril: Pravda o žene, ktorá má byť jeho milenkou!

Tvrdia o ňom, že na staré kolená sa zbláznil. Podľa českých médií si hudobník a saxofonista vo veku 72 nabalil o štyri desaťročia mladšiu milenku. 

Má ňou byť výtvarníčka Lucie Gelemová (32). A manželstvo Slováčka s herečkou Dádou Patrasovou (59) sa zmieta preto v ťažkej kríze. Keď bol slávny saxofonista nedávno na Slovensku, nemohli sme sa ho nespýtať, ako to vlastne je...

V českých novinách sa objavili fotky, ako sa máte k mladej výtvarníčke Lucii. Má to byť vaša nová milenka. Ako ste to doma vysvetlili manželke?

Zo začiatku som mal pocit, že to čítam o niekom cudzom a že to nie je vôbec o mne, preto mi to bolo celkom jedno. Najviac tým trpela, samozrejme, moja rodina. No keby sa to dievča, ktoré maľuje, chcelo zviditeľniť, táto popularita by ho stála minimálne desať až dvadsať miliónov. Nikto ju predtým nepoznal a teraz, len preto, že som ju chytil za ruku, lebo sa potkla, ju pozná celé Česko.

 

Čiže vy tvrdíte, že žiadna nevera nebola, ale celé je to z jej strany iba divadielko, aby sa zviezla na vašej popularite?

Ja nie som ten, ktorý by predával obrazy, ale možno, že to niekto ďalej využije, ja v tom nemám prsty. Myslím si, že jej to pomohlo, ale mojej rodine to ublížilo, no taktiež sa z toho teraz nezbláznim.

Aká atmosféra teraz vládne u vás doma?

Je to v pohode. Dáda bola so mnou už aj na koncerte. Ja som dirigoval kapelu a ona sedela v prvom rade. Dádu ináč vždy poteší, keď jej prinesiem kvety.

Neobáva sa potom, že ste niečo vyviedli a udobrujete si ju?

To by som jej musel kúpiť briliant. (Smiech) Keď chlap niečo vyvedie, tak to kvetinami nezachráni. Ale briliantom tiež nie.

Otvoriť galériu

Manželmi ste už 34 rokov. Keď ste spolu začali chodiť, vy ste boli ženatý a Dáda mala frajera. Nepočkal si vás niekde za rohom?

Tým frajerom bol Michael Kocáb (hudobník a politik, pozn. red.) a ona sa s ním rozišla. Ja som postúpil, keďže bola voľná. V tom čase som mal so svojou vtedajšou manželkou spory pre alkohol, mala s ním problémy. Náš rozvod trval asi desať rokov a bolo to hrozné. Dáda bola vtedy pre mňa, a teda je i dodnes, sexsymbolom, ktorý sa mi podarilo uchopiť. Veľa mužov sa o ňu snažilo, ale mne sa to nakoniec podarilo.

Máte 72 rokov a nedávno ste si dali odobrať a zaarchivovať svoju DNA. Vo vzorke je uchovaná celá vaša genetická informácia. Načo ste si dali také niečo spraviť?

Prišli za mnou istí ľudia, že vymysleli program na uchovávanie DNA mimo mrazáka. Vzorku svojej genetickej informácie môžem mať doma v izbe v striebornom, zlatom alebo platinovom puzdre. Je to zaujímavé... Zatiaľ to bude len pre mojich potomkov, ale verím, že príde čas, keď budeme mať každý svoju DNA ako nejakú zdravotnú kartičku.

Keď už sme pri tej lekárskej téme. Dali ste si chirurgicky upraviť očné viečka. Chcete sa stále páčiť ženám?

Áno, keď som sa ráno po fláme prebudil, pod očami som mal hnusné krvavé vačky. Keď som potom videl, čo mi odtiaľ vybrali, to vám radšej ani nebudem hovoriť... Boli to tukové žlté guľôčky. Primár mi povedal, že keď mi dáva do poriadku spodné viečka, urobí mi aj vrchné, že aj tak by som za ním kvôli tomu o pár rokov prišiel.

V detstve vás rovesníci prezývali „hora špeku“. Mali ste problémy s hmotnosťou?

Áno, bol som veľmi tlstý, čo som aj dodnes. Navyše mi mama ušila traky s nápisom Nazdar na prsiach, takže som bol úplne terčom posmechu a šikanovania. Doma som si dal traky dole, veľmi som plakal a už som si ich nechcel nikdy obliecť. Je pravda, že aj keď sme cestovali s Orchestrom Ladislava Štaidla, bol som zo všetkých najtučnejší. Keď sme sa pred rokmi v Nemecku zastavili v obchode s oblekmi na vystúpenia, všetci už mali nakúpené oblečenie. Nakoniec prišiel predavač za Karlom Gottom a povedal mu: Viete, pán Gott, tomu vášmu saxofonistovi jednoducho nemám čo ponúknuť, akurát tak panáka.

Otvoriť galériu

Spomínate hudobníka a skladateľa Ladislava Štaidla, ktorý má s nebohou Ivetou Bartošovou syna Artura. Stáli ste aj pri zrode ich lásky?

Bol som trochu pritom. Myslím si, že to bol jej osudový muž. Ale asi aj on urobil nejaké chyby.

Pol roka pred tým ako Iveta v apríli 2014 skočila pod vlak, plánovali ste jej veľký návrat na pódiá.

Nacvičili sme spolu aj program, no ku koncertu nakoniec nedošlo. Trápilo ma to, lebo by ju to určite dokázalo nakopnúť, možno by mala väčšiu chuť do života a k tej tragédii by nemuselo dôjsť. No tým, že televízia, ktorá to celé organizovala, skrachovala, padol aj náš program. Dovtedy chodila Iveta na skúšky pripravená, vôbec nepila a vyzeralo to, že by to zvládla. To, ako to nakoniec dopadlo, jej podľa mňa veľmi ublížilo...

A neprispela k  tomu skôr nešťastná láska a nepochopenie, ktoré u svojich mužov nenachádzala, lebo ju ťahali ku dnu?

Samozrejme, že aj toto k tomu prispelo, ale ja dávam najväčšiu vinu mediálnemu tlaku, ktorému čelila.

Otvoriť galériu

Celé desaťročia ste kamarátom a kolegom Karla Gotta. Môžete na neho aj niečo požalovať?

Karel Gott je taký úžasný a božský, že on nemá žiadne zlé vlastnosti. Keď sme za Československa cestovali spolu s kapelou, každý sme bývali v inom hoteli. Asi nebolo toľko peňazí, aby všetkým zaplatili špičkový hotel ako Karlovi. Ale neprekážalo nám to, myslím si, že sme si aj tak užili...

Nedávno sa objavila vaša spoločná fotka pri Mŕtvom mori. Chodíte spolu aj na dovolenky?

Boli sme v Izraeli a zastavili sme sa v rekreačnom stredisku neďaleko Mŕtveho mora, v ktorom sa nedá utopiť. Keď si doň sadnete alebo ľahnete, môžete tam čítať aj noviny, taká je tá voda hustá. Navyše tamojšie bahno je liečivé, preto sme ho na seba zo srandy natreli. No súkromné dovolenky s Kájom netrávime.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Na snímke radosť po góle zľava Branislav Mezei (Nitra) a Samuel Buček (Nitra). Budú sa dnes večer Nitrania tešiť so zisku titulu?
Prvé slová kapitána Nitry po zisku titulu: Zaslúžime si dlhé oslavy!
Nemecký europoslanec za krajne pravicovú Alternatívu pre Nemecko (AfD) Maximilian Krah
Nemecký europoslanec čelí vážnemu obvineniu: Úplatky z Ruska a Číny?!
Hokejisti Nitry oslavujú zisk majstrovského titulu.
Nitra sa zapísala do histórie: Pod Zoborom sa začali majstrovské oslavy!
Namiesto veľkolepej svadby musela Ashlee svoju lásku odprevadiť na druhý svet.
Muž († 42) požiadal priateľku o ruku a potom... Tragédia, ktorá jej doteraz nedá spávať
Strany môžu o zmene názvu kvôli spájaniu uvažovať len asi dva týždne kvôli lehotám ministerstva vnútra, kandidátky majú odovzdať do začiatku júla.
Zmena názorov v Národnej rade? Poslanci pokračovali v závere dňa v diskusii k návrhu novely zákona!
Male hand holding large, sharp, shiny kitchen knife. Isolated on dark background. Photo is taken with dslr camera indoors.
Pri útoku nožom na škole sa zranili traja ľudia: Hrozivé, kto za činom stojí
Alcoholism or Alcoholic concept : Close up young Asian guy feeling depressed drinking alcohol alone in pub or bar because life problem or stress.
Ako spoznáte ALKOHOLIKA? 7 znakov, ktoré si všimnete, aj keď v ruke nemá pohárik
(ilustračné foto).
Paríž sa pred olympiádou chystá na obrovské manévre: Takéto niečo sme ešte nemali!
Lawn crystals water green
Toto má byť aprílové počasie? SHMÚ vydáva výstrahu! Sneženie a nepríjemný mráz potrápia veľkú časť Slovenska
Mária Kolíková
Bezprecedentný zásah do súdnej moci? Exministerka reaguje na Ficovu výzvu kontroly rezortu spravodlivosti!
Pri izraelskom zásahu v nemocnici Šifá zahynul vysokopostavený vodca Hamasu.
Izrael nemieni ustúpiť: Vojenský útok na mesto Rafah plánujú naďalej
Gólman Spišiakov Marcel Melicherčík sa teší na sériu s Košicami.
Prečo v Nitre nechytal Melicherčík? Spišiaci i samotný brankár odpovedajú vyhýbavo