Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
26.12.2015 10:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Vizážisti poznajú všetky tajomstvá hviezd: Čo o nich prezradili?

Aj známe ženy mávajú svoje horšie dni, no na prestížnych spoločenských akciách musia vyzerať bezchybne.

Dokonalými femme fatale sa stanú, až keď prejdú rukami tých najlepších vizážistov, ktorí vedia s farbičkami doslova čarovať. Predstavujeme vám top 5 vizážistov Slovenska aj s ich múzami z radov celebrít.

Lukáš Kimlička (31), módny návrhár, vizážista, fotograf

Ktoré nedostatky chcú ženy najčastejšie zamaskovať?

Nedokonalú pleť, pretože chcú vyzerať sviežo a zdravo. Je potrebné správne ju skorigovať farebnými korektormi, opticky zoštíhliť a zvýrazniť to pekné a zamaskovať to, čo má byť skryté.

Má Heňa špeciálne požiadavky?

Heňa chce predovšetkým vyzerať dobre, ako každá žena. Myslím si, že jej pristane jemné líčenie, čiže v jej prípade menej je viac. Nepotrebuje byť zbytočne premaľovaná, pretože má veľmi pekné výrazné črty.

Čo je na Heni podľa vás najkrajšie?

Má krásne lícne kosti, dokonale vsadené oči a očné viečka. Tiež skvelú pleť a vlasy. Dokáže byť jemná aj femme fatale. Je veľmi tvárna, veď je herečka. (smiech)

Dajú sa ženy presvedčiť, ak niečo veľmi chcú, ale vy viete, že im to nepristane?

Ženy v zrelom veku už vedia, čo im pristane. Nájdu sa však aj také, ktoré majú zaužívané maniere z mladosti. Niektoré musia mať kontúrkou silou-mocou obkreslené pery, ktoré si tým chcú zväčšiť, a niekedy to vyzerá komicky. Ja kontúrky nepoužívam, a potom sa mi stáva, že si ju dotyčná dáma jednoducho dokreslí, ale zle.

Aké požiadavky v rámci líčenia mávajú celebrity?

V prvom rade chcú dobre vyzerať a byť samy sebou. Základom je dokonalá pleť. Na tom si dávam najviac záležať. Nie je dôležité, akou farbou máte nalíčené oči alebo či máte nalepené umelé riasy. Dôležitá je dokonalá pleť. A tiež správne a prirodzene vytvarované obočie.

V čom ste podľa vás najlepší?

Vždy sa snažím, aby to po nalíčení bola stále tá istá osoba a pri pohľade do zrkadla sa spoznala. Nesnažím sa im namaľovať inú tvár. Nemám rád, ak je žena premaľovaná a vy máte pri nej chuť nechtami zoškriabať hrubý nános líčidiel. Snažím sa, aby po mojom nalíčení povedali žene, aká je krásna, a nie, ako je krásne nalíčená.

Prezraďte vašu najlepšiu vychytávku...

Keď už mám dokončený mejkap, zvyknem srdiečko na hornej pere jemne presvetliť rozjasňovačom. Vznikne tak opticky dojem plnších pier.

Otvoriť galériu
Lukáš Kimlička a Henrieta Mickovičová
Zdroj: Andrea Jacenková, Nový Čas víkend

Henrieta Mickovičová (48), herečka

Líčite sa aj na bežný deň?

Veľmi, veľmi decentne. Použijem špirálu, lesk na pery, občas si zvýrazním obočie, a to je všetko.

Ak máte nejaké fotenie, je vám jedno, ako vás upravia, alebo im do toho kibicujete?

Naštastie som vždy fotila s celkom normálnymi ľuďmi. (smiech) Spolieham sa na to, že viem, s kým fotím a kto ma líči. Občas som jemne nervózna, keď niekoho nepoznám, vtedy sa dohodneme, že chcem jemnejšie líčenie. Závisí to však hlavne od charakteru fotenia.

Ako by ste sa nikdy nedali nalíčiť?

To vôbec netuším. Určite by som si nedala červené tiene na oči. Pokiaľ sa vizážista vyzná vo svojom odbore, tak vie, čo človeku pristane. Nevyznávam trendy líčenia, ale to, čo mi svedčí.

Čo na sebe zvýrazníte, ak chcete upútať?

Myslím si, že moje oči za to stoja. (smiech) Vždy sa snažím, aby to bolo čo najprirodzenejšie a aby nebolo prekvapenie. Môj muž ma však už za 11 rokov pozná vo všetkých podobách.

Aneta Nyariová (35), vizážistka

Ktoré nedostatky chcú ženy najčastejšie zamaskovať?

Zdravá a čistá pleť je najkrajšia, to vieme všetky, takže najčastejšie korigujem nedostatky pleti, začervenania, škvrnky či vyrážky. Dobrá pleťovka – teda vyživenie pleti a mejkap, ktorý vyzerá prirodzene, to je základ.

Má Barborka špeciálne požiadavky?

Barborka má výhodu, že má krásnu tvár aj pleť. Väčšinou chce len skúsiť iný typ mejkapu, než si robí sama, tak občas experimentujeme s farbami.

Čo je podľa vás na Barbore najkrajšie?

Barborka má krásne veľké oči a plné pery. Môže si dovoliť akékoľvek líčenie od očných liniek po dymové líčenie a pristanú jej aj výrazné pery. Mne osobne sa však najviac páči jej charizma.

Dajú sa ženy presvedčiť, ak niečo veľmi chcú, ale vy viete, že im to nepristane?

Moje stále klientky mi dôverujú a dajú si poradiť. Ak niečo nepristane novej zákazníčke, snažím sa jej ponúknuť alternatívu, ktorá bude minimálne kompromisom.

Aké požiadavky v rámci líčenia mávajú celebrity?

Väčšinou chcú, aby som ich nalíčila dobre a rýchlo za pekné, pretože sa ponáhľajú na pľac. (smiech)

V čom ste najlepšia?

Myslím si, že mojou výhodou je to, že svoju prácu milujem, a tak najprv skúšam na sebe nové techniky a produkty. Zákazníčkam potom ponúkam len to, čo naozaj funguje. Okrem toho si dávam záležať na tom, aby som pristupovala ku každej tvári osobitne podľa typu pleti a dispozície tváre, ako aj príležitosti, na ktorú líčim. Som detailistka a všetko musím mať tip-top.

Prezraďte vašu najlepšiu vychytávku...

Biela kontúrka nad hornou perou. Musíte ju vytieňovať dostratena. Pery potom vyzerajú plnšie a ak ich ešte prepudrujete, rúž vydrží dlhšie. A ešte trik na zjednotenie a rozjasnenie pleti. Použite bledý korektor tak, že pod oči nakreslíte trojuholník, ktorý sa končí až pri špičke nosa. Rozotrite ho dostratena.

Otvoriť galériu
Aneta Nyariová a Barbora Rakovská
Zdroj: Andrea Jacenková, Nový Čas víkend

Barbora Rakovská (29), moderátorka

Líčite sa aj na bežný deň?

Každé ráno vysielam od piatej v rádiu a zvyčajne prichádzam nenalíčená. Tak skoro ráno by som to nestihla. Po vysielaní však vytiahnem korektor, linku, špirálu a rúž, aby som sa trošku prifarbila. Tak decentne a primerane ránu. Nemám rada nánosy mejkapu. Žaťažuje mi to pleť a nevyzerá to prirodzene.

Ak máte nejaké fotenie, je vám jedno, ako vás upravia, alebo im do toho kibicujete?

Nie je mi to jedno, ale ani do toho zásadne nekecám. Dievčatá, ktoré ma už poznajú, vedia, že nemám rada farebné tiene a silné líčenie. Mám svoj štýl a za tie roky, čo sedím v maskérni, viem, čo mi ide a čo nie. Ak ma niekto líči po prvý raz, vždy im poviem, že chcem jemné a zemité farby a žiadne výstrelky.

Ako by ste sa nikdy nedali nalíčiť?

Tým, že mám veľké oči, nemám rada, ak sa mi niekto snaží na ne dať čo najviac farieb. Ideálne sú pre mňa matné tiene a, hovorím, zemité farby. Vo všetkom ostatnom vydržím, ak je to potrebné kvôli fotografi i alebo točeniu, ale hneď potom to ide preč!

Čo na sebe zvýrazníte, ak chcete upútať?

Hlavný trik spočíva v linke na očiach a vo farbe rúžu. Naučila som sa linku kresliť sama, lebo len zopár maskériek ju vie dokonale nakresliť. A rúž, ak chcem zaujať, si vyberiem sýty a nápadný. Milujem kombináciu ružovej a červenej, v takých sa cítim výrazná.

Natália Lackovičová (38), vizážistka

Otvoriť galériu
Natália Lackovičová a Adela Banášová
Zdroj: Andrea Jacenková, Nový Čas víkend

Ktoré nedostatky chcú ženy najčastejšie zamaskovať?

Zlú pleť, pigmentové fľaky alebo kruhy pod očami. Žiaľ, často sa mi stáva, že ženy používajú silnú vrstvu mejkapu, aj keď majú peknú a bezchybnú pleť.

Má Adela špeciálne požiadavky?

Adelka má rada jemnejšie líčenie. Viem, že používa neparfumovanú kozmetiku, a v tomto sa obe zhodneme. Pri líčení má rada striedmosť, ale vie sa aj prispôsobiť inému štýlu a byť stále iná. Nemá vyslovene špeciálne požiadavky a netrpí žiadnymi maniermi.

Čo je na Adele podľa vás najkrajšie?

Adelka je v prvom rade príjemná osobnosť. Má úžasnú postavu a panensky zdravé vlasy. Vyžaruje pozitívnu energiu a dá sa s ňou pokecať úplne o všetkom.
Dajú sa ženy presvedčiť, ak niečo veľmi chcú, ale vy viete, že im to nepristane?
Keď sa klientke niečo vyslovene nehodí a žiada ma, aby som ju tak nalíčila, snažím sa argumentovať. Vždy jej ukážem, ako by vyzerala, keby pristala na zmenu. Zvyky bývajú často dlhodobé a klientka vám pri zmene v líčení musí dôverovať. Koniec koncov, chcem, aby sa ženy u mňa cítili dobre a samy sebou, tak netlačím vždy na pílu a snažím sa o kompromis.

Aké požiadavky v rámci líčenia mávajú celebrity?

Celebrity chcú vyzerať skvele. Chcú sa cítiť dobre a keďže sú často česané a líčené, veľmi dobre vedia, čo sa im hodí. Každá má niečo zaužívané a nezabudne to pred úpravou spomenúť. Majú rady svojich osvedčených vizážistov.

V čom ste podľa vás najlepšia?

Moja doména je líčenie očí. Často sa mi stáva, že podľa líčených očí spoznajú môj mejkap. Oči sú brána do duše a ja milujem vyhrať sa s nimi – či už jemným, alebo výrazným líčením.

Prezraďte vašu najlepšiu vychytávku...

Niekedy nanášam tiene, pigmenty či trblietky na lesk na pery. Lepšie držia, nevysušujú viečko a netrúsia sa. Hlavne keď z nich robím linky. Treba však použiť špeciálny a neparfumovaný lesk.

Adela Banášová (34), moderátorka

Otvoriť galériu
Natália Lackovičová a Adela Banášová
Zdroj: youtube.com, tivi.sk

Líčite sa aj na bežný deň?

Len tak, aby ľudia vedeli, kde na mojej tvári má asi byť obočie, aby to nemuseli dedukovať len podľa polohy nosa. Mám veľmi svetlé obočie a mihalnice, takže to zvyknem zvýrazniť. Potom si dám korektor a trochu púdru. Každá normálna žena vie, že na obed sa všetky tieto pleťové zázraky stratia. Skrátka zmiznú a ostane len lesk a bieda. (smiech)

Ak máte nejaké fotenie, je vám jedno, ako vás upravia alebo im do toho kibicujete?

Mám trochu špecifickú tvár a tak si myslím, že sa na mne nedá experimentovať ako na modelke s klasickými rysmi. Som veľmi citlivá na to, keď mi načmárajú niečo ceruzkou pod oko, pretože sa potom zaostruje a zmenšuje, takže preferujem skôr tiene. Nad okom sa môže diať toho viac – podľa predstáv líčiteľa. Preto som rada, keď môžem dôverovať, ako dôverujem Natálii Lackovičovej, Lucke Ružovej, Katke Kmecovej a Lukášovi Kimličkovi.

Ako by ste sa nikdy nedali nalíčiť?

To sa nedá povedať, lebo človek si zaumieni, a potom ho aj tak niekto dogabe. Často sa vidím, až keď som nalíčená. Nesedí mi však tvrdé výrazné líčenie a ceruzka do oka. To je u mňa – doktor zakázal!!! (smiech)

Čo na sebe zvýrazníte, ak chcete upútať?

Dôležitá je dobrá pleťovka, upravené obočie a mihalnice a potom už len tak jemne. Keď sa líčim výraznejšie, tak je kľúčový tvar oka. Veľmi ma „bavia“ vizážisti, ktorí niečo splietajú o farbách, leskoch a trendoch, a ja im hovorím, že mi to je jedno, dôležitý je tvar oka.

Alena Schulczová (38), umelecká maskérka a vizážistka

Ktoré nedostatky chcú ženy najčastejšie zamaskovať?

Asi neistotu. Chcú to, čo vidia v médiách. Krása je pritom relatívna. Mám rada, keď zo zdanlivého nedostatku viem urobiť prednosť a presvedčím ženu, že to, čo chcela zmeniť, je na nej vlastne krásne.

Má Petra špeciálne požiadavky?

Peťa je špeciálna osobnosť, ale špeciálne požiadavky som u nej nezaznamenala. Je to žena, ktorá vám vie dať priestor, verí vám a vie vás oceniť.

Čo je na Petre podľa vás najkrajšie?

Peťa je krásna. Krása jej duše prudko preráža až na povrch. Mám rada ženy, ktoré nie sú len prázdne a krásne obaly. Jej nádherné oči a pery hovoria za všetko.

Dajú sa ženy presvedčiť, ak niečo veľmi chcú, ale vy viete, že im to nepristane?

Byť kvalitným maskérom či vizážistom je aj o schopnosti komunikovať, byť dobrým psychológom a vedieť presvedčiť človeka. Niekedy to ide ľahko, inokedy ťažšie.

Aké požiadavky v rámci líčenia mávajú celebrity?

Chcú zamaskovať to, čo nechcú, aby iní videli, a zvýrazniť a vyzdvihnúť to, čo by si ľudia možno nevšimli.

V čom ste podľa vás najlepšia?

To nechám radšej posúdiť iných. Samochvála nikomu nesvedčí.

Prezraďte vašu najlepšiu vychytávku...

To nemôžem prezradiť, už by to nebola moja tajná vychytávka. Učím však dámy líčiť v mojom ateliéri a, samozrejme, že každej vytvorím na mieru to, čo potrebuje vedieť, aby bola so sebou spokojná.

Otvoriť galériu
Alena Schulczová a Petra Vajdová
Zdroj: Andrea Jacenková, Nový Čas víkend

Petra Vajdová (30), herečka

Líčite sa aj na bežný deň?

Málo a minimálne. Mám toho naozaj dosť v práci a radšej si ráno pospím. Chcela by som vyzerať dokonale upravená, ale, bohužiaľ, sa mi to veľmi nedarí. Po umytí zubov a nanesení krému si dám trochu mejkapu a hlavne zakryjem kruhy pod očami, ktoré mám od narodenia. Keď náhodou zvýši čas, dám si špirálu.

Ak máte nejaké fotenie, je vám jedno, ako vás upravia, alebo im do toho kibicujete?

Nerada sa fotím, ale patrí to k mojej práci. No veľmi rada sa dávam nalíčiť. Hovorím im do toho minimálne, lebo maskérstvo nie je môj odbor. Dôverujem im, že ma, nezhovadia, a zatiaľ sa mi to nestalo. Väčšinou sa s maskérkami skamarátim a čím viac ma poznajú, tým lepšie ma nalíčia. Potom sa veľmi teším, aká som pekná a najradšej by som tak išla aj spať. (smiech)

Ako by ste sa nikdy nedali nalíčiť?

Ja sa dám nalíčiť hocijako. Beriem to ako umenie a tam je dovolené všetko, a to sa mi páči. Alenka je pre mňa všestranná veselá osôbka a majster vo svojom umení, ktorý zvýrazní to najkrajšie na človeku. Pre mňa je umelkyňou, kreatívnou a všestrannou, s veľkým prehľadom. Nemenila by som ju za nič na svete. Dopĺňa moju osobnosť.

Čo na sebe zvýrazníte, ak chcete upútať?

V osobnom živote som nenápadná a na javisku chcem byť čímkoľvek. Preto zvýrazňujem to, čo je pre danú postavu dôležité. Mám však rada červené pery a výrazné linky na očiach. No myslím si, že najviac upútam, keď sa smejem a žiarim.

Lucia Lucid Sládečková (32), vizážistka

Otvoriť galériu
Lucia Lucid Sládečková a Celeste Buckingham
Zdroj: Andrea Jacenková, Nový Čas víkend

Ktoré nedostatky chcú ženy najčastejšie zamaskovať?

Najčastejšie rôzne nedostatky pleti, pretože veľa žien trpí aknóznou pleťou, fľakmi. Niektoré majú požiadavku zúžiť nos, iné zväčšiť pery alebo oči.

Má Celeste špeciálne požiadavky?

Celeste je správna baba, je to profík. Mali sme nejakú víziu, čo sa týka tohto fotenia, tak sme sa ju snažili dodržať. Požiadavku mala ako každá žena – byť pekná.

Čo je na Celeste podľa vás najkrajšie?

Všímam si hlavne oči, pre mňa sú veľmi dôležité. Mám rada jej osobnosť. Je toho oveľa viac, ale toto je pre mňa najhlavnejšie.

Dajú sa ženy presvedčiť, ak niečo veľmi chcú, ale vy viete, že im to nepristane?

Áno, vždy poviem svoj názor. Niekedy je to pre mňa nepríjemná situácia, ale je v mojom záujme, aby boli dámy pozitívne hodnotené.

Aké požiadavky v rámci líčenia mávajú celebrity?

Vyzerať skvele a dokonale. Majú svoj imidž. Keďže každý máme svoj rukopis, moje líčenie si vyberajú dámy, ktoré ho poznajú a sú s ním stotožnené.

V čom ste podľa vás najlepšia?

Najlepšia? Uff... Takto verejne? (Smiech) Milujem krásnu dokonalú pleť, čize ju upravujem priam plasticky. Niekto to nemá rád, ale ja to milujem. Takisto dávam veľky dôraz na oči. Ak má niekto zmyselné pery, venujem sa aj im. Mám veľké ohlasy na obočie!

Prezraďte vašu najlepšiu vychytávku...

Určite matné rúže. Keď robím tekutú linku, vklepávam do nej tenkým štetcom matný tieň, aby linka lepšie držala. Ak chcem zväčšiť oko, lepím umelé trsy mihalníc aj nadol.

Celeste Buckingham (20), speváčka

Otvoriť galériu
Lucia Lucid Sládečková a Celeste Buckingham
Zdroj: Andrea Jacenková, Nový Čas víkend

Líčite sa aj na bežný deň?

Líčim sa celkom často, ale snažím sa menej a menej. Denný mejkap mi kedysi trval 30 minút, ale teraz sa líčim rýchlejšie a jednoduchšie. Len zamaskovať to, čo treba, linku na oči, jemný rúž, a ide sa na to. (smiech)

Ak máte nejaké fotenie, je vám jedno, ako vás upravia, alebo im do toho kibicujete?

Iba ak sa mi to nepáči a nesedí k mojej predstave, ktorú mám v hlave, ale inak veľmi nie. Verím, že sú to profesionáli a vedia, čo robia. Keď však točím klip alebo fotím svoje veci, vtedy je to iné. Mám jasnú predstavu a vždy im ju dopredu poviem, aby to líčenie vyzeralo podľa nej.

Ako by ste sa nikdy nedali nalíčiť?

Nepáči sa mi farebné líčenie, neónové lesky a zelené alebo žlté tiene na oči mi tiež nesedia. Niektorým dievčatám to pristane, mne však nie, tak sa tomu snažím vyhýbať.

Čo na sebe zvýrazníte, ak chcete upútať?

Oči. Vždy na ne kladiem dôraz. Aj keby som bola úplne zničená, napríklad po koncerte, vlasy by mi lietali všade, mejkap by som už nemala, oči mi musia vydržať. Hovorí sa, že sú to okná do duše, a pre mňa to veľa znamená. Snažím sa teda, aby boli vždy výrazné a dúfam, že ľudia v nich vidia úprimnosť a radosť.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Po nevídaných dažďoch vládla všade panika a strach.
FotoVáš Tip
Dubaj zasiahli najsilnejšie dažde za posledných 75 rokov: Chaosu a katastrofe čelia aj uviaznutí Slováci!
Futbalový Slovan sa ocitol v náročnej situácii.
V hre príchod reprezentanta: Uloví futbalový Slovan veľkú rybu?
Na snímke ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Nečakaná návšteva na Ukrajine! Aha, kto pricestoval do Kyjeva
(ilustračné foto)
Rusko spôsobilo na Ukrajine teror: Diali sa tam strašné veci! Hlásia množstvo obetí
Ilustračné foto
Viaceré komplikácie v doprave v Bratislave: Tu sa zrazili 3 autá! Kde všade sa zdržíte?
(ilustračné foto)
Jedna z najväčších krádeží zlata v dejinách krajiny: Prípad sa pohol! Nečakaný úspech
Ilustračné foto
Dokedy nás bude trápiť mrazivé počasie? Slováci, pripravte sa: To vôbec nevyzerá dobre!
(ilustračné foto)
Chystáte sa do Amsterdamu? Dobre čítajte: Zavádzajú nové opatrenia
Foto
Slovenský hokejista v USA: Vodičák má vo vrecku, pozvánku do repre...
(ilustračná foto)
Smutné správy: Zomrel významný dopravný dizajnér († 93)! Pozrite sa, čo navrhol
Ondrej Rusnák (35)
Foto
Hokejový expert o Slafkovskom a MS: Na ľade si dobre rozumie s... Sledujte, čo povedal!
Ilustračné foto
Preskočilo jej? Žena prišla do banky s mŕtvolou! Odpadnete, keď zistíte, čo tam robila