Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
13.10.2015 19:10 | Šport | Futbal

Futbalový zväz sa poriadne hecol: Nádherné gesto pre tých, ktorí fandili v Luxembursku!

Prezident Slovenského futbalového zväzu (SFZ) Ján Kováčik sa pri hodnotení historického postupu na EURO 2016 zdržal okázalých emócií, vnútorne však cítil obrovskú satisfakciu.

Počin futbalistov označil za ohromný úspech a obzvlášť vyzdvihol osobnosť kouča Jána Kozáka, ktorého on sám po odchode bývalého trénerského dua Michal Hipp - Stanislav Griga preferoval na dosadenie do funkcie. "Je to výnimočná chvíľa, ako pre Slovensko, tak aj pre mňa a pre nás všetkých. Môžeme byť pri tom, keď Slovensko prvýkrát postúpilo na majstrovstvá Európy. Všetko je tak, ako má byť. Pánboh to zariadil tak, že sme si mali postup vybojovať v Luxembursku, kde sme pred štyri a pol rokom prehrali priateľský zápas. Bol to vtedy môj prvý zápas vonku vo funkcii prezidenta SFZ a vieme, že tie chvíle neboli príjemné. Vždy je rozpačité, keď prehráte so súperom z posledného koša. Teraz je to príjemnejšie, keď sme vyhrali na tomto mieste a slávime tu postup," vravel spokojný Kováčik po víťazstve 4:2 nad domácim Luxemburskom.

Čo znamená postup pre slovenský futbal?

Na túto otázku šéf zväzu odvetil. "Najviac. Jednak pre krajinu, jednak pre nás čo robíme futbal. Všetko, čo je prvýkrát je prvýkrát a je najviac. Absolútne som nepochyboval, že to chlapci zvládnu. Samozrejme som to prežíval dramaticky, a veril som, že to zvládneme."

Kováčik je presvedčený, že futbalová ekipa spod Tatier sa po úspešnom absolvovaní kvalifikácie nestratí ani na majstrovstvách Európy, ktoré na budúci rok organizuje Francúzsko. "Nestratíme sa tam. Máme veľké mužstvo. Dokázali sme to počas celej kvalifikácie, aj teraz v Luxembursku. Keď som videl, ako sebavedomo naši hráči nastúpili, a ako sme odohrali prvý polčas, to boli pre mňa skutočne emotívne chvíle. Ukázala sa naša sila. Nič krajšie som nezažil," priznal na rovinu Kováčik.

 

Peniaze pre reprezentantov

Zväz čaká prijemná povinnosť splniť s hráčmi dohodnuté finančné prémie: "Hráči dostanú všetko, čo sme si dohodli. Jednu tretinu z toho, čo dostaneme za postup od UEFA. Dostanú vyplatených aj 50 percent prémií, ktoré sme sa dohodli, že dostanú za zápasy, pričom 50 percent už majú vyplatených, resp. takmer vyplatených." Financie od UEFA by mohli zväzu pomôcť, Kováčik však z nich hodlá financovať futbalové akadémie. "Určite si pomôžeme s tými finančnými prostriedkami. Ale tú jednu tretinu, ktorá zostane pre SFZ, tak ja verím tomu, že konferencia aj výkonný výbor odsúhlasia to, aby to išlo do futbalových akadémií. A bol by som rád, ak by sa nazývali Akadémie 2016. Aby sme vedeli, z akých prostriedkov tieto financie prišli."

Prekvapenie pre fanúšikov z Luxemburska

A prezident zväzu má pripravené milé prekvapenie pre tých divákov, ktorí osobne fandili a hnali Slovákov za postupom v Luxemburgu: "Rád by som tých fanúšikov, ktorí teraz prišli do Luxemburska, rád pozval, neviem ešte akým spôsobom to urobíme, ale všetci nech prídu na novembrové zápasy do Trnavy so Švajčiarskom (13. novembra) a do Žiliny s Islandom (17. novembra). Poskytneme im lístky zadarmo."

Reprezentácia už má vo Francúzsku rezervovaný hotel

Práca na zabezpečení logistiky na šampionáte vo Francúzsku už začala. "Michel Platini nám už v novembri minulého roka povedal, aby sme sa prišli pozrieť, kde by tá naša reprezentácia mohla bývať. Samozrejme, naši ľudia už mali vytypované dve miesta, kde by mohla mať naša reprezentácia hlavný stan. To bola jedna jediná vec, ktorú sme riešili, naplánované neboli ani žiadne oslavy, ale toto vieme, že nemôžeme nechať na poslednú chvíľu. Takže otázku hlavného stanu máme zadefinovanú, vytypovanú a zarezervovanú, no neprezradím viac, iba že jedno stredisko už máme zarezervované," uzavrel.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Caution
Na jarné slniečko zabudnite! Počasie na budúci týždeň ako zo zlého sna
Empty Courtroom Interior With Wooden Desk And Blurred Background
Neuveriteľné, čo sa stalo počas Trumpovho súdneho procesu! Muž sa v parku...
Nestarnúca kráska. Za zvodnou Andreou Verešovou otáčali hlavy všetci prítomní
Foto
Bratislavské módne dni plné známych tvárí: Sexi TELÁ na móle i v hľadisku! Uf, bolo sa na čo pozerať
(ilustr. foto)
Gruzínska mládež vyjadrila svoj názor: K týmto hodnotám majú blízko!
Moderátorka Kvetka Horváthová
Foto
Zmena profesie? Kvetka Horváthová zavítala do výrobne... To by ste nečakali!
Izraelské vojenské vozidlá vidieť neďaleko hranice Izraela s pásmom Gazy na juhu Izraela 3. januára 2024.
Spojené arabské emiráty začali rozsiahli humanitárnu operáciu v Pásme Gazy: Obnovia aj nemocnicu!
Andrej Babiš a Monika Babišová.
História vzťahu Babišových: Ako sa zo sekretárky stala žena miliardára
V mestskom parku vysadili nové stromy.
Váš Tip
Jar priniesla do parku vo Zvolene nový život: Vysadili stromy, no to nie je zďaleka všetko!
Aby mohla prísť veľká zmena, najprv musia nastať malé zmeny v každom z nás.
Horoskop od veštkyne Zany: HÁDKY s polovičkou i šéfom! Jedno znamenie čaká prekvapenie
Geneva, Switzerland - April 15, 2019: United Nations sign located outside the United Nations Office in Geneva - image
OSN varuje: Hrozí nám vznik nového frontu?
(ilustračná fotografia).
Severná Kórea otestovala superveľkú hlavicu: Odpálila aj nový typ protilietadlovej strely
Na snímke nový tréner MFK Zemplín Michalovce František Straka.
František Straka chce zažiť novú výzvu: Z Michaloviec do Afriky?