Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
09.10.2015 22:38 | Šport | Futbal

Obrovské sklamanie! Slovenskí futbalisti prehrali zápas s Bieloruskom!

Slovenská futbalová reprezentácia prehrala v piatkovom zápase C-skupiny kvalifikácie EURO 2016 s Bieloruskom 0:1 a nespečatila pred domácim publikom v Žiline postup na finálový turnaj do Francúzska.

Zverenci trénera Jána Kozáka však majú tromfy stále vo vlastných rukách, na ME ich posúva akékoľvek víťazstvo v pondelňajšom dueli v Luxembursku. Slováci majú pri rovnosti 19 bodov s treťou Ukrajinou stále lepšiu pozíciu, s týmto súperom majú totiž navrch pri porovnaní bilancie zo vzájomných súbojov. V prípade, že Španielsko vyhrá v Kyjeve, postúpia Slováci na šampionát bez ohľadu na výsledok ich súboja v Luxemburgu.

Otvoriť galériu

Slováci vstupovali do súboja v Žiline s Bieloruskom v pozícii, že ich tri body posúvajú na EURO, od 34. minúty však prehrávali po góle Stanislava Draguna. Hostia sa ubránili aj početnému oslabeniu, keď od 65. minúty hrali bez vylúčeného kapitána Aleksandra Martynoviča.

SLOVENSKO - Bielorusko 0:1 (0:1)

Gól: 34. Dragun. Rozhodovali: Göcek - Eyisoy, Aktas (všetci Tur.), ŽK: Škrtel, Weiss - Stasevič, Martynovič, Gordejčuk, Poljakov, ČK: 65. Martynovič po druhej ŽK, 9859 divákov.
zostavy a striedania:
SR: Kozáčik - Hubočan, Škrtel, Saláta, Švento - Kucka, Pečovský (60. Nemec) - Mak (79. Duda), Hamšík, Weiss (71. Stoch) - Ďuriš
Bielorusko: Gorbunov - Poljakov, Martynovič, Sivakov, Bordačov (40. Voloďko) - Stasevič, Dragun, Bressan, Nechajčik (69. Politevič) - Gordejčuk, Signevič (71. Kisľak)

Slováci nastúpili prvýkrát v tomto kvalifikačnom cykle na hrote s Ďurišom, na ľavej strane obrany dostal príležitosť Švento. Vypredaný žilinský štadión ich od úvodu tlačil do ofenzívy, po priamom kope Maka v 5. minúte však Hubočan v ťažkej pozícii hlavičkou minul bránu. Z podobného centra, tentoraz v podaní Hubočana, nepadol gól ani po hlavičke Ďuriša. Bielorusi nepôsobili ako fackovací panák a krídelnými akciami robili slovenskej defenzíve problémy. Navyše výborne a čisto bránili a tak sa na ihrisku dlhé minúty odohrávala taktická bitka bez priamej strely na bránu. Až po pol hodine Hamšík uvoľnil prihrávkou za hosťujúcu obranu Maka, no jeho pokus smerujúci do siete vykopol z bránkovej čiary Dragun. Bieloruský stredopoliar bol o štyri minúty znova "mužom momentu", keď po rohu Bressana poslal loptu hlavou do siete. Snaha Šventa vykopnúť ju už bola márna - 0:1. Bielorusov gól naštartoval a v 38. minúte bol v ďalšej dobrej šanci Nechajčik, vnútri šestnástky sa oprel do lopty, ale vypálil nad bránu. Snaha sa Slovákom uprieť nedala, ale v prvom polčase ich nohy a hlavy zväzoval kŕč.

Otvoriť galériu

 

V 56. minúte z hranice šestnástky vystrelil Stasevič a lopta len tesne minula pravú žrď Kozáčikovej brány. O dve minúty si Kucka v ideálnej pozícii pred pokutovým územím vypýtal faul a Slováci dostali obrovskú šancu na vyrovnanie, Weissov priamy kop však bravúrnou robinsonádou zneškodnil Gorbunov. Tréner Kozák zareagoval na nepriaznivý vývoj stiahnutím Pečovského a posilnením ofenzívy, keď k Ďurišovi poslal Nemca. V 65. minúte zahralo Slovákom do kariet vylúčenie hosťujúceho kapitána Martynoviča a presilovku o jedného muža mohol využiť Kucka, lenže tvrdou strelou spoza šestnástky iba opečiatkoval pravú žrď. V 70. minúte sa vyrútil dopredu Hamšík, no technickou strelou netrafil bránu. Slováci zovreli súpera do klieští, no v koncovke im disciplinovaný súper toho veľa nedovolil. Bielorusi odolali aj v 86. minúte, keď Gorbunova takmer prekonal jeden z obrancov jeho mužstva, bieloruský brankár však vyškriabal loptu končekmi prstov na roh. Neujala sa ani hlavička Ďuriša a tak Bielorusi vrátili Slovákom prehru 1:3 z Borisova.

ďalší program C-skupiny:
pondelok 12. októbra:
20.45 Bielorusko - Macedónsko /Borisov/
20.45 Luxembursko - SLOVENSKO /Luxemburg/
20.45 Ukrajina - Španielsko /Kyjev/

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Caution
Na jarné slniečko zabudnite! Počasie na budúci týždeň ako zo zlého sna
Empty Courtroom Interior With Wooden Desk And Blurred Background
Neuveriteľné, čo sa stalo počas Trumpovho súdneho procesu! Muž sa v parku...
Nestarnúca kráska. Za zvodnou Andreou Verešovou otáčali hlavy všetci prítomní
Foto
Bratislavské módne dni plné známych tvárí: Sexi TELÁ na móle i v hľadisku! Uf, bolo sa na čo pozerať
(ilustr. foto)
Gruzínska mládež vyjadrila svoj názor: K týmto hodnotám majú blízko!
Moderátorka Kvetka Horváthová
Foto
Zmena profesie? Kvetka Horváthová zavítala do výrobne... To by ste nečakali!
Izraelské vojenské vozidlá vidieť neďaleko hranice Izraela s pásmom Gazy na juhu Izraela 3. januára 2024.
Spojené arabské emiráty začali rozsiahli humanitárnu operáciu v Pásme Gazy: Obnovia aj nemocnicu!
Andrej Babiš a Monika Babišová.
História vzťahu Babišových: Ako sa zo sekretárky stala žena miliardára
V mestskom parku vysadili nové stromy.
Váš Tip
Jar priniesla do parku vo Zvolene nový život: Vysadili stromy, no to nie je zďaleka všetko!
Aby mohla prísť veľká zmena, najprv musia nastať malé zmeny v každom z nás.
Horoskop od veštkyne Zany: HÁDKY s polovičkou i šéfom! Jedno znamenie čaká prekvapenie
Geneva, Switzerland - April 15, 2019: United Nations sign located outside the United Nations Office in Geneva - image
OSN varuje: Hrozí nám vznik nového frontu?
(ilustračná fotografia).
Severná Kórea otestovala superveľkú hlavicu: Odpálila aj nový typ protilietadlovej strely
Na snímke nový tréner MFK Zemplín Michalovce František Straka.
František Straka chce zažiť novú výzvu: Z Michaloviec do Afriky?