Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
10.10.2015 11:55 | Správy | Domáce správy

Vražda Mirky († 35) vo viedenskom byte: Drsné priznanie manžela policajtom

Z jeho priznania naskakujú zimomriavky. Manžela Slovenky Mirky († 35) odviedla polícia po tom, ako ženu brutálne uškrtil v ich spoločnom byte vo Viedni.

Kosovský Albánec Nehat (34) sa mužom zákona k vražde priznal. „Neudusil som ju holými rukami, ale remienkom od kabelky, v tom čase som nebol sám sebou,“ tvrdil. Po blondínke z Gajár ostali tri nádherné dievčatá Victória (3), Karolínka (4) a Melissa (7), ktoré doteraz nevedia, že ich mama je v nebi a ich otca čakajú roky za mrežami. Mirka bola zamestnaná na Obecnom úrade v Gajaroch. To jej však nestačilo, chcela si privyrobiť a zdokonaliť sa v jazyku.

 

Pred desiatimi rokmi preto odišla do Rakúska, kde pracovala ako opatrovateľka. Práve tam sa zoznámila s mužom, o ktorom si myslela, že bude jej životná láska. Nehat s horúcou balkánskou krvou bol najprv milý a nosil ju na rukách, ich šťastie rástlo pri každom bábätku, ktoré sa narodilo. Napriek trom nádherným dcéram sa ich vzťah skončil ako zo zlého sna.

Otvoriť galériu
Susedia v osudný deň počuli z jednoizbového bytu vo viedenskej štvrti Leopoldstadt hrozný krik. „Počul som, ako sa strašne hádali a potom obrovský rámus,“ hovorí stále vydesený sused Jan. „Bolo to zvláštne, lebo veľmi často sa nehádali,“ tvrdí. Faktom však je, že v stredu cez obed Nehat pri hádke Mirku brutálne zabil.

Otvoriť galériu
Vraždil v afekte?

Keď Nehat zistil, že sa nehýbe, volal síce okamžite záchranku a podľa pokynov manželku aj oživoval, no nič nepomohlo. Podľa našich informácií muž pred políciou nič netajil a priznal sa. Tvrdil, že pri čine nebol sám sebou. „Neudusil som ju holými rukami, ale remeňom od tašky,“ vypovedal.

Dievčatá zostanú u starých rodičov

Rodičia sa zo smrti dcéry Mirky nevedia spamätať. „Bol by som rád, keby Nehat skončil v base,“ povedal zničene jej otec. Viac sa k tomu vyjadrovať nechcel. On a jeho žena sa budú musieť postarať o malú Victóriu (3), Karolínku (4) a Melissu (7). Podľa susedov sa však o deti starali aj doteraz. Mirka totiž striedavo žila v Rakúsku a v Gajaroch, deti však vo viedenskom byte podľa susedov nikdy neboli.

Otvoriť galériu
Smrť zo žiarlivosti?

Hoci ešte pred rokom vyzerala Mirka s Nehatom šťastne, pred pár mesiacmi sa všetko zmenilo. Na sociálnej sieti sa podelila so svojím trápením. „Tvrdá realita môjho života? Ja síce opúšťam manžela, ale on nás opustil už dávno. Nezáujem o vlastné deti je ako rana bičom,“ napísala. Podľa našich informácií v čase tragédie boli manželia v rozvodovom konaní. Po Gajaroch sa rozpráva, že za krachom manželstva môže byť nový vzťah Mirky. Sused z bytovky vo Viedni však tvrdí, že Nehata videl s novou priateľkou.

Pozor na cudzincov

Andrea Cisárová, riaditeľka Cenra pre medzinárodnú ochranu detí a mládeže

Chceme predchádzať práve takýmto tragickým udalostiam, keď deti stratia to najdôležitejšie, čo v živote majú - mamu. Spustili sme kampaň, ktorá má robiť hlavne osvetu pred tým, než sa zamilujeme a vezmeme si za manžela cudzinca. Mrzí nás, že táto kampaň prišla neskoro pre túto mamu, ale verím, že osloví všetkých tých, ktorí si budú brať cudzincov, aby si uvedomili, že iný kraj znamená iný mrav.

Nehat bol pokojný človek

Otvoriť galériu

Trenice medzi manželmi si všimol aj Nehatov kamarát. „Poznám ho desať rokov. Už pred tromi mesiacmi hovoril, že sa s manželkou rozišli, veľmi zle to znášal,“ prehovoril pre Nový Čas Prachaya Sitantrkool. S  Mirkou sa veľmi nestretával, a keď áno, zväčša sa len pozdravili. „Nehat bol pokojný človek,“ povedal šokovaný muž, ktorý s Nehatom pracoval ako čašník štyri roky v jednej pizzerii. „Nikdy by som nepovedal, že je takého niečoho schopný,“ dodáva. „Naposledy sa bol najesť v mojej reštaurácii aj s  bratom, nič nenasvedčovalo, že sa schyľuje k  tragédii. Nehat hovoril o svojich deťoch, ako veľmi ich ľúbi,“ uviedol Prachaya.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Lutz Berlemont-Bernard - Stadt-Land-Fotografie - Israel von Norden bis Süd
Grécko zavalili mračná prachu zo Savany: Takéto niečo nezažili roky! Úrady varujú
Na rchívnej snímke z 27. augusta 2023 športovkyne plávajú v rieke Seina počas prvej etapy testovacích pretekov v triatlone žien pre OH2024 vo francúzskej metropole Paríž.
Olympijské hry sú už za dverami: Bude sa plávať v Seine? Macron si neodpustil poznámku
Talianska polícia (ilustračná fotografia).
Poplach v centre Ríma: Z hotela museli evakuovať hostí, hrozné, čo sa tam dialo
Maratón s vínom
Foto
Šialenec na maratóne zvolil netradičnú taktiku: Prechľastal sa až do cieľa! Odpadnete, ako to skončilo
Archaeology: a thin layer stripping.One of the stages of excavation
Budeme prepisovať učebnice? Veľký objav vedcov: Zaujímavé, čo zistili o Platónovi
Foto
Ďalšia trpká rana pre Attilu Végha: Spoluprácu s ním ukončil už tretí sponzor!
Spajsky na párty zaspievali a zatancovali hosťom svoju pieseň Stop.
Foto
Divoká oslava 50-ky Victorie Beckham: Žúr so Spice Girls! FOTO, čo prinútila manžela spraviť
Hannah nemohla uveriť tomu, že na svet privedie 4 detičky.
Foto
Bruneta porodila 4 deti, dychberúce zistenie pred zákrokom: To snáď nie je možné!
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg.
Šéf NATO bez okolkov: Žijeme v najnebezpečnejšom svete! Vojaci Aliancie vysielajú správu
Tlaková níž Daniel vlani v septembri v nevídanej intenzite zasiahla Grécko.
Gréci sa stále spamätávajú po ničivých povodniach: Všetko spočítali, koľko ich bude stáť obnova?
(ilustračná foto)
Francúzsko čaká ťažká skúška: V leteckej doprave štrajkujú, musia sa pripraviť na komplikácie
Fínsky prezident Alexander Stubb.
Fínsky prezident na plné ústa: Po vstupe do NATO stojíme na frontovej línii, tvrdí