Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
08.10.2015 20:00 | Šport | Futbal

Kozák pred zápasom s Bieloruskom hlási: Všetci sú fit, kvalita je naša!

Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Kozák má pred piatkovým zápasom C-skupiny kvalifikácie EURO 2016 proti Bielorusku (20.45 h v Žiline) k dispozícii všetkých hráčov.

Nikto sa nesťažoval na zdravotné problémy. Šesťdesiatjedenročný skúsený stratég to uviedol na predzápasovej tlačovej konferencii. "Momentálne je situácia taká, že všetci hráči sú po zdravotnej stránke v poriadku a pripravení hrať. Vrátane Mareka Hamšíka, ktorý sa cíti dobre a včera už absolvoval plnú tréningovú záťaž. Nepredpokladám, že by sa jeho stav mal zhoršiť," uviedol Kozák na margo situácie v kádri.

V najnovšom vydaní rebríčka FIFA patrí Slovensku 18. priečka, Bielorusko figuruje na 98. pozícii. Favorit súboja je jasný a jednoznačné sú aj ambície domáceho tímu, ktorý sa v prípade víťazstva premiérovo prebojuje na kontinentálny šampionát do Francúzska. "Bolo by dobré vyhrať, už len kvôli tomu, že počas celej kvalifikácie bola na tomto štadióne fantastická atmosféra. Všetky kvalifikačné zápasy boli vypredané a okrem Španielska sa diváci neprišli pozerať na súpera, ale na nás. Za túto priazeň by sme sa im radi odvďačili víťazstvom," pokračoval Kozák. Na dosah má životný trénerský úspech, ale nervozitu nepociťuje: "Nie som nervózny, teším sa na zápas a vypredaný štadión, pretože futbal sa hrá pre ľudí. Ani chlapcov sa nesnažím dávať pod tlak alebo stres. Sú to skúsení hráči, hrajú v silných kluboch, kde zažívajú tlak každý týždeň."

Do národného tímu sa po päťmesačnej absencii zavinenej zranením slabín vracia stopér Ján Ďurica. Aj v jeho prípade mohol kormidelník SR konštatovať, že je pripravený nastúpiť. "Škoda, že tu nie je Peter Pekarík, pretože počas celej kvalifikácie podával veľmi dobré výkony a bol platným členom mužstva. Ďurica prišiel na zraz na dva dni pred septembrovým zápasom so Španielskom a Ukrajinou a za mesiac urobil veľký pokrok. Po fyzickej, ale aj športovej stránke išiel veľmi hore, je v dobrom stave. Som rád, že to tak je. Absencia zápasov v jeho prípade je veľká, tréning je jedna vec a zápas druhá, takže uvidíme," poznamenal Kozák na margo legionára ruského Lokomotivu Moskva.

 

Bielorusko má Kozák dokonale preštudované

Rovnako ako my používa len určitý počet hráčov, pretože nemá taká širokú základňu. Má však veľmi zaujímavé mužstvo, ktorého gro tvoria hráči BATE Borisov. Tých dopĺňajú legionári z ruskej a portugalskej ligy. Už v prvom zápase s nami hrali Bielorusi vyrovnanú partiu a príchodom nového trénera mužstvo výsledkovo aj herne išlo hore. My však máme svoju silu a kvalita je na našej strane," podotkol Kozák.

Slovo na predzápasovej tlačovej konferencii v Žiline dostal aj stredopoliar Juraj Kucka z AC Miláno. V mene spoluhráčov uviedol, že nálada v mužstve je bojovná a cieľom sú tri body: "Máme to v našich nohách, musíme do najbližšieho zápasu dať všetko. Máme to dobre rozohrané. Aj Španieli ešte môžu zaváhať a možno skončíme v tabuľke prví, ale v prvom rade sa pozeráme len na najbližší zápas s Bieloruskom. Už v piatok chceme na tomto štadióne sláviť postup," povedal rozhodne.

Hlavným rozhodcom duelu Slovensko - Bielorusko, ktorý vysiela v priamom prenose RTVS na Jednotke, je Turek Hüseyin Göcek. Asistovať mu budú krajania Mustafa Eyisoy a Orkun Aktas. Okrem súboja v Žiline sa v piatok od 20.45 h hrajú aj zvyšné dva zápasy C-skupiny - Španielsko bude na domácej pôde v Logrone obrovským favoritom proti Luxembursku, Ukrajina sa predstaví v Skopje proti Macedónsku.

Predpokladaná zostava SR: Kozáčik - Hubočan, Škrtel, Ďurica, Švento - Pečovský, Kucka - Mak, Hamšík, Weiss - Ďuriš

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Medveď hnedý (ilustračné foto)
Ďalší útok! Medveď si urobil zálusk na 300-kilového býka: Dobytok vláčil po lúke
Legendárny český hokejový útočník Jaromír Jágr.
Foto
Fenomenálny Jaromír Jágr neprestáva udivovať: V českej baráži prepísal svetový rekord!
Airplane cabin during flight. Shallow DOF, selective focus.
HOROR na palube lietadla! Tehotná žena netušila, že jej manžel zomiera: Smutný záver
Premiér SR Robert Fico (Smer-SD) počas vyhlásenia po skončení 19. rokovania vlády SR.
Fico po summite v Bruseli ostal skeptický: S týmto návrhom zásadne nesúhlasí
Klimatická zmena je veľký problém ľudstva (ilustračná fotografia).
Nádrže s vodou v Barcelone sú poloprázdne: Krajina bije na poplach, chcú zabrániť najhoršiemu
Tragický prípad Émila († 2) vyvoláva mnoho otázok.
Smrť malého Émila († 2) šokovala krajinu: Vynárajú sa ďalšie otázky! Mrazivé, ako mohlo dôjsť k tragédii
Hasiči zasahujú po utorňajšom požiari historickej budovy burzy v centre dánskej metropoly Kodaň v stredu 17. apríla 2024.
Foto
Najhoršie obavy sa naplnili: Historická budova v Kodani sa rúca, pozrite si FOTO
Legendárny britský prírodovedec a moderátor David Attenborough.
Foto
Na záchranu planéty máme POSLEDNÚ šancu! Prírodovedec to videl na vlastné oči: Desivé svedectvo
Na snímke šarvátka hokejistov Slovenska (modré dresy) a Švajčiarska (biele dresy) pred striedačkou Slovenska v prípravnom zápase na májový svetový šampionát Slovensko - Švajčiarsko v Humennom.
Nemecko - Slovensko ONLINE: Sledujte prípravný hokejový zápas pred MS
Na snímke poslanec Národnej rady SR Peter Kotlár (SNS)
Finančná správa si posvieti na MOMky: Kotlár má vážne podozrenie, že počas pandémie sa niečo zanedbalo
Medzi Izraelom a Iránom je napätá situáacia (ilustračná fotografia).
V hre sú jadrové zbrane! Irán sa vyhráža Izraelu: Hrozné, čo majú v pláne urobiť
Europol
Europol hlási úspech: Klepli po prstoch globálnym podvodníkom, pozrite sa, čo majú na rováši