Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Hostia popísali horúce peklo v Jasnej: Zo známeho hotela vybiehali v pyžamách!

Obrovský požiar navždy pochoval jeden z najznámejších slovenských hotelov Junior. Zábery na túto legendu Jasnej trhajú srdce. 

V šoku je stále 135 ubytovaných ľudí a personálu, ktorých museli v noci evakuovať. Väčšina z nich vybiehala z hotela len v pyžamách, spodnej bielizni a papučiach. V izbách im zhoreli všetky osobné veci.

Ďakujú však Bohu, že si zachránili život. Toľko šťastia, žiaľ, nemal 64-ročný Peter, ktorý pred smrťou ešte stihol prebudiť svoju priateľku. Sám už z horiaceho pekla nevedel uniknúť. Požiar vypukol o pol štvrtej ráno a šíril sa rýchlosťou blesku.

„Prišli sme do izby o druhej, mali sme tam firemnú akciu. O 3.33 som sa zobudila, pretože som počula alarm. Najprv sa mi zdalo, že to je z auta, o chvíľu som však zacítila dym,“ opisuje chvíle hrôzy pani, ktorá bola v Juniore na školení. „Postavila som sa z postele a otvorila dvere a už som len počula nejakého Rusa alebo Ukrajinca, ktorý kričal, davaj ruku, davaj - už všetko okolo horelo... stihli sme zobrať pár vecí, ale niektorí nemali ani toľko šťastia,“ opisuje.

Otvoriť galériu

Hotel Junior sa premenil na ruinu za pár desiatok minút. Keď prišli zachranári a hasiči evakuovali ľudí, ako sa dalo, pomáhali im aj samotní hostia. ,,Budil som ľudí a pomocou plachiet sme opúšťali hotel. Zviazali sme ich a zliezali,“ opisuje nočnú situáciu jeden z evakuovaných. Desiatky hasičov sa snažili oheň uhasiť celé hodiny, no z ruín sa dymilo ešte večer. Osem ľudí museli zobrať sanitky do nemocnice v Liptovskom Mikuláši, pretože sa nadýchali splodín, medzi nimi bolo aj malé dieťa.

 

Pomáhali všetci

Hostí, ktorí sa stali súčasťou obrovskej tragédie, ubytovali v susednom hoteli Družba. „Zobudili nás, že horí susedný hotel. To už do recepcie prichádzali ľudia. Najhorší pohľad bol ráno, dovtedy to bol len silný dym, ale ráno sa to rozhorelo a z každého vikiera šľahali plamene,“ povedal nám čašník Martin, ktorý sa nestihol ani prezliecť. Pre postihnutých pripravili izby, župany, kávu, čaj a vľúdne slovo. Navarili im aj obed - slepačí vývar a pečené kurča. V očiach ľudí bolo vidieť strach, únavu a zdesenie.

Otvoriť galériu

Postihnutým sa snažia pomôcť aj ľudia z obce Demänovská Dolina. ,,Naši obyvatelia už od rána nosia hasičom vodu, pomáhajú, ako sa dá,“ hovorí starostka obce Ľubomíra Klepáčová (44). ,,Už od rána zásobujeme v spolupráci s Červeným krížom evakuovaných ľudí oblečením, obuvou a základnými hygienickými potrebami,“ dodáva. V obci je vyhlásená mimoriadna situácia. Hoteľ podľa jej názoru bude chýbať, patril ku koloritu Demänovskej doliny.

Otvoriť galériu

Obľúbený Junior

Postavili ho v roku 1988 a od roku 1993 patril do skupiny HMS. Firma do jeho rekonštrukcie investovala v minulom roku 100-tisíc eur. Predseda predstavenstva Karol Klobušický je zdrvený: ,,Je nám ľúto vzniknutej situácie. Za najtragickejšie považujeme vyhasnutie jedného ľudského života,“ dodáva. Hotel patril k najobľúbenejším na Slovensku.Jeho obsadenosť bola na úrovni 75 percent počas celého roka. Vyhľadávali ho najmä rodiny s deťmi.

Požiar v číslach

  • 1 mŕtvy 
  • 8 ľudíhospitalizovali
  • 135 vrátane personálu evakuovali
  • 60 hasičov zasahovalo 
  • 15 kuso vtechniky sa použilo pri hasení požiaru
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


vojaci
Máme nedostatok vojakov? Ministerstvo obrany pripravuje zmeny: Toto môže niekoho presvedčiť
Ilustračné foto
Tínedžer začal zbesilo napádať každého, koho videl: Útok neprežil jeden z policajtov
Príhovor prezidentky Slovenskej filmovej a televíznej akadémie Kataríny Krnáčovej dohnal prezidentku SR Zuzanu Čaputovú k slzám.
Foto
Slzy prezidentky Čaputovej v priamom prenose: Toto sú slová, ktoré ju dojali!
woman holding liver paper cut, hepatitis vaccination, liver cancer treatment, world hepatitis day
Slováci majú problémy s pečeňou: Alkohol za tým nehľadajte! Vinník je jasný
Putin pravdepodobne nenariadil, aby Navaľného zabili.
Odpoveď, na ktorú všetci čakali: Dal Putin zabiť Navaľného († 47)?! Vyzerá to tak, že...
Judge holding gavel in courtroom
Muž dostal za smrť mladíka podmienku: Zdrvená matka už stratila vieru v spravodlivý proces
Ilustračné foto
Slovensko zažije oteplenie: Na príjemnú zmenu sa môžete tešiť už počas víkendu
Brazílska modelka Gisele Bündchen
Foto
Svetoznáma modelka v slzách: PLAČ pred policajtom! Dôvod vás zarazí
(Zľava) Kristián Fedák (19), Dominik Horváth (21), Mário Horváth (24), Kristína Horváthová (30), Ada Horváthová (23), Tomáš Horváth (33), Miroslav Horváth (31)
FotoVáš Tip
Osem súrodencov rozhádzali po detských domovoch, teraz hľadajú stratenú sestru: Deniska, kde si?!
(ilustračné foto)
Veľké dopravné obmedzenia počas celého víkendu: V tomto úseku dajte radšej nohu dole z plynu
Slovensko neposilnia hráči z KHL na MS v Česku.
Foto
Slovenská reprezentácia obdržala skvelú správu zo zámoria: Ďalšie hviezdne posily?
Na dne jazera našli potápači aj kolobežku.
Foto
Šokujúci nález v Štrkovci: Pozrite, čo odtiaľ vylovili! Nebudete veriť vlastným očiam