Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
07.10.2015 00:00 | Šport | Šport mix

Volejbalová premiéra na zimáku stála za tých 15-tisíc eur: Majstri sveta z Poľska prilákali 6 400 divákov!

Premiéra to bola veľkolepá, náš volejbalový fanúšik, privyknutý na stiesnené pomery hál a telocviční, sa musel cítiť ako v raji. 

Najmä keď mu úradujúci majstri sveta z Poľska venovali dva sety navyše ako odmenu za priazeň! Premiéra volejbalu na ZŠ Ondreja Nepelu priniesla skvelý súboj, ktorý Slováci prehrali 0:3, no tí, ktorí to celé spískali, si zaslúžia uznanie. Tých 15 000 eur bolo tou najlepšiou reklamou volejbalu!

Slovensko - Poľsko 0:3 (-19, -16, -20)

Rozhodovali: Mokrý, Porvazník, 6400 divákov

Zostavy:
SR: Kohút, Paták, Zaťko, Michalovič, Ogurčák, Ondrovič, liberá Kubš, Ľ. Nemec (Končál, Kriško, Sopko, Krajčovič, Chrtiansky)
Poľsko: Nowakowski, Kurek, Bieniek, Drzyzga, Kubiak, Mika, liberá Zatorski a Gacek (Konarski, Lomacz, Buszek)

 

Spev po volejbale

Hokejisti Slovana hrajú v týchto dňoch štyri zápasy základnej časti KHL na klziskách súperov. ZŠ Ondreja Nepelu neosirel. V pondelok patril volejbalu a dnes tam predvedú Alexandrovci.

Už aj preto, lebo slovenský mužský volejbal patrí medzi najúspešnejšie kolektívne športy v ére samostatnosti. O pár dní ho čaká už ôsmy štart na európskom šampionáte, piaty v rade, čím sa veru môže pochváliť len máloktorý šport. Nehovoriac o tom, že sa v Bratislave predstavili aktuálni majstri sveta z Poľska, čím sa veru tiež nemôže pochváliť ani hokej. O futbale nehovoriac!

Slovenskí volejbalisti prehrali v ,,zápase roka" s úradujúcim svetovým šampiónom 0:3, keď najmä v treťom sete predviedli sympatický výkon, na favorita to však bolo málo. Poliaci od úvodu stretnutia dokazovali, prečo ovládli vlaňajší domáci svetový šampionát.

„Pre nás bolo v tejto fáze veľmi dôležité konfrontovať sa s tým najsilnejším súperom. Ukázal, kam sme sa v príprave dostali,“ pochvaľoval si parádnu bodku za prípravným obdobím na ôsmy štart volejbalistov Slovenska na ME kouč Alberto Giuliani.

Hlasy po zápase:

Andrej Kravárik, asistent trénera SR: "Je to pre nás nepriaznivý výsledok. Možno naša psychika nebude taká, ako keby sme hrali s Estónskom posledný zápas pred šampionátom a vyhrali by sme. Na druhej strane si musíme uvedomiť, že chlapci sa týmito duelmi učia a zahrať si proti majstrom sveta je pre nich veľká vec. Našim cieľom je, aby chlapci išli hore. Chceme ich dostať do optimálnej formy, aby sme dosahovali dobré výsledky."

Juraj Zaťko, nahrávač SR: "Poliaci podali výborný výkon a ukázali svoju kvalitu aj to, prečo sú majstri sveta. Je to iná trieda. Predviedli sa v plnej sile. Preverili nás na prihrávke, ich servis je svetová trieda, v ňom sa nemôžeme porovnávať. Toto bol najväčší rozdiel. V obrane chytili oveľa viac lôpt ako my. Nevyhrali sme, ale vedeli sme, proti komu hráme. Bola to dobrá príprava."

Matej Paták, smečiar SR: "Začali sme s nejakým rešpektom, každopádne v našej hre boli pasáže, ktorých sa musíme vyvarovať. Ak nám takýto súper odskočí na tri body, je veľmi ťažké dohnať rozdiel. V prvom dueli to bolo o niečo lepšie, teraz sme sa trápili najmä na prihrávke. Takéto tímy robia minimum chýb. Ukázali sme to, čo sme mali natrénované. Teraz musíme načerpať sily na majstrovstvá Európy."

Emanuel Kohút, blokár SR: "Tento zápas s divákmi bol výborný, výborná kulisa nám pomohla. Poliaci sú však výkonnostne úplne niekde inde. Je dobré, že sme mali možnosť zahrať si takúto generálku. Dostali sme síce cez ústa, ale myslím, že nám to pomohlo. Je veľmi ťažké hrať proti majstrom sveta."

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Lujze i Romanke mama nesmierne chýba.
Váš Tip
Kamarátka zavraždenej Janky († 52) sa snaží zabezpečiť jej dcéram dôstojný život: Pomoc zlomeným sirotám!
(ilustračné foto)
Horor v meste! Útočník nožom pobodal ľudí: Hlásia obete aj zranených
Ilustračné foto
Desivý incident vo Svidníku: Muž chcel podpáliť ženu, zapol všetky horáky v kuchyni! Hrôza, čo nasledovalo
Po Evke zostali tri deti a manžel.
Foto
Eva († 35) sa z bábätka tešila len mesiac: Čelná zrážka pripravila rodinu o mamu! Srdcervúce slová známych
(ilustračné foto)
Vyslať vojakov na Ukrajinu? Názor Poliakov vás prekvapí: Také výsledky nikto nečakal!
Ilustračné foto
Úmrtnosť vlani na Slovensku klesla: Toto bola najčastejšia príčina smrti!
Filipa aj Denisu napadla medvedica.
Foto
Obete zastrelenej medvedice majú stále strach: Denisa od incidentu nebola vonku! Poznačilo to aj Filipovho synčeka
Spoznávate tohto muža?
Foto
Krádež v obchodnom centre v Bratislave: Muža zachytili kamery! Spoznávate ho?
Nehoda autobusu na diaľnici A9 v Nemecku
Foto
Tragická nehoda v Nemecku: Šoférmi prevráteného autobusu boli Slovák a Čech! Nové informácie
Dusno na súde medzi Kollárom a Richterovou.
Foto
Dusno na súde! Kollár a Richterová po takmer 4 hodinách na pojednávaní: Prečo odchádzala s úsmevom?
Postojíte si v kolónach (ilustračné foto).
Komplikácie na diaľnici smerom do Bratislavy: Na ceste sa nachádza... Vodiči, dávajte si pozor!
Vedci analyzovali mesačné kryštály z misie Apolla z roku 1972.
Dobré správy z vesmíru: Modul na Mesiaci sa podarilo aktivovať! Aký je jeho význam?