Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
05.10.2015 17:45 | Šport | Futbal

Tréner Kozák o reprezentantoch pred zápasom roka: Prišli v lepšom stave!

Tréner Ján Kozák na zraze privítal 22 nominovaných hráčov.

Slovenská futbalová reprezentácia sa na pondelkovom zraze v Senci pred dvojzápasom kvalifikácie EURO 2016 s Bieloruskom (9. októbra v Žiline) a Luxemburskom (12. októbra v Luxemburgu) zišla zatiaľ bez dvojice stredopoliarov Juraja Kucku a Mareka Hamšíka. Obaja by však mali k Slnečným jazerám doraziť vo večerných hodinách.

Tréner Ján Kozák privítal 22 nominovaných hráčov, pätnásť z nich absolvovalo ešte pred začiatkom oficiálneho zrazu "zahrievací" tréning v miestnom NTC, kde si okrem baga zľahka vytriasli nohy pod dohľadom kondičného trénera Martina Rusňáka. Program prvého spoločného dňa uzavrela autogramiáda v bratislavskom nákupnom centre Bory Mall so začiatkom o 19.00 h.

Slovensko je krôčik od historicky prvej účasti na finálovom turnaji ME, v domácom súboji C-skupiny kvalifikácie s Bieloruskom, resp. v Luxembursku mu na istotu priameho postupu z druhého miesta chýba jedno víťazstvo. "Dvadsaťdva hráčov je tu. Niektorí už trénovali viac, iní menej. Dvaja nominovaní - Juraj Kucka a Marek Hamšík sú na ceste. Mali by prísť večer, keďže im zrušili let. Ich vzájomný zápas ukázal, že Neapol je niekde inde, jeho hráči sú viac zohratí, aj preto na pôde milánskeho AC vyhral jednoznačne 4:0. Marek mal s Jurajom nepríjemný osobný súboj, ale verím, že to nebude nič vážne. Dúfam, že Marekov členok vydržal a že ho má len nakopnutý. Ostatní hráči prišli v lepšom stave, v akom boli pred dvojzápasom so Španielskom a Ukrajinou," potešilo Kozáka.

 

V jeho výbere chýba pravý obranca Peter Pekarík. Asistent kapitána bundesligovej Herthy Berlín sa zranil v poslednom reprezentačnom súboji s Ukrajinou a musel ísť na operáciu ramena. "Veľa možností na tomto poste nemám. Gyömbér, ktorý by mohol byť alternatívou, má kartový trest. Zatiaľ mi to vychádza tak, že by na Pekaríkovom mieste mohol nastúpiť Hubočan," prezradil Kozák. Do tímu sa naopak vracia skúsený zadák Ján Ďurica, ktorý ale ešte po zranení neodohral za jeho Lokomotiv Moskva ani minútu. Späť je aj krídelník Vladimír Weiss z katarskej Lekhwiya SC.

Túžbou Slovákov je spečatiť postup už pred domácim publikom: "Radi by sme pred dobrými fanúšikmi v Žiline urobili posledný krok, ale treba rešpektovať futbal taký, aký je. Dnes nie je jednoduché vyhrať žiadny zápas, ale myslím, že máme takú kvalitu, že to hráči dotiahnu do úspešného konca. BATE Borisov zdolal v Lige majstrov veľmi silný AS Rím, čiže Bielorusi musia mať svoju kvalitu. V ich národnom tíme je šesť hráčov z tohto klubu. Okrem toho majú veľa hráčov z ruskej ligy, takže silu majú, ale tú máme aj my. Bude to ťažký zápas, ale radi by sme ho zvládli," dodal Kozák.

Tím kapitána Martina Škrtela je momentálne v tabuľke C-skupiny na 2. mieste, na úradujúcich majstrov kontinentu Španielov stráca dva body. Pred treťou Ukrajinou, s ktorou má po výhre 1:0 v Kyjeve a domácej remíze 0:0 v Žiline lepšie vzájomné zápasy, vedie o tri body. Slovensko teoreticky postúpi aj v prípade, že už nezaboduje, to by ale museli Španieli v poslednom súboji 12. októbra vyhrať v Kyjeve, prípadne by Ukrajina predtým musela prehrať v Macedónsku.

Slováci môžu pretaviť na postup šiestu kvalifikáciu na ME, keď neuspeli v predchádzajúcich piatich pokusoch o postup na kontinentálny šampionát.

 

Káder SR na kvalifikačné zápasy EURO 2016 s Bieloruskom (9. októbra v Žiline, 20.45 h) a v Luxembursku (12. októbra v Luxemburgu, 20.45):

brankári: Matúš Kozáčik (FC Viktoria Plzeň), Ján Mucha (ŠK Slovan Bratislava), Ján Novota (SK Rapid Viedeň)

obrancovia: Ján Ďurica (Lokomotiv Moskva), Kornel Saláta (ŠK Slovan Bratislava), Tomáš Hubočan (FC Dinamo Moskva), Norbert Gyömbér (AS Rím), Martin Škrtel (FC Liverpool), Dušan Švento (1. FC Kolín), Lukáš Tesák (FC Arsenal Tula)

stredopoliari: Viktor Pečovský (MŠK Žilina), Juraj Kucka (AS Rím), Ján Greguš (FK Jablonec), Patrik Hrošovský (FC Viktoria Plzeň), Vladimír Weiss (Lekhwiya SC), Róbert Mak, Erik Sabo (obaja PAOK Solún), Stanislav Šesták (Ferencváros Budapešť), Marek Hamšík (SSC Neapol), Ondrej Duda (Legia Varšava), Miroslav Stoch (Bursaspor)

útočníci: Adam Nemec (Willem II Tilburg), Martin Jakubko (MFK Ružomberok), Michal Ďuriš (FC Viktoria Plzeň)

 

Tabuľka C-skupiny:

1. Španielsko 8 7 0 1 18:3 21

2. SLOVENSKO 8 6 1 1 13:5 19

3. Ukrajina 8 5 1 2 12:3 9

4. Bielorusko 8 2 1 5 7:14 7

5. Luxembursko 8 1 1 6 4:19 4

6. Macedónsko 8 1 0 7 6:16 3

 

Ďalší program:

piatok 9. októbra o 20.45 SELČ:

Macedónsko - Ukrajina /Skopje/

SLOVENSKO - Bielorusko /Žilina/

Španielsko - Luxembursko /Logrono/

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Masaker v koncertnej hale v Moskve.
Vyšetrovanie masakry v Moskve naberá na obrátkach: Ďalší zadržaní! Čoho sa mali dopustiť?
Ilustračné foto
Veľká noc je rajom pre zlodejov: Riziko krádeží závratne stúpa! Týmto chybám sa určite vyvarujte
(ilustračné foto)
Chcete prestať fajčiť, no nedarí sa vám? 6 osvedčených spôsobov, ako dať zbohom cigaretám!
Juraj Slafkovský žiari v drese Montrealu.
Si úbožiak, vynadal Slafkovskému! A potom neveril vlastným očiam
Ilustračné foto
SHMÚ varuje: V týchto miestach sa majte na pozore pred VÍCHRICOU!
Dry snow avalanche with a powder cloud close to the village Terskol, Elbrus region
Chystáte sa na túru? Pozor: Na týchto pohoriach hrozí lavínové nebezpečenstvo
Kultový fantazijný film Nekonečný príbeh.
Foto
Pamätáte si Detskú kráľovnú z kultového Nekonečného príbehu? Strašné, čím si prešla! Takto vyzerá dnes
Ilustračné foto
Rusko zablokovalo kontrolu dodržiavania zbrojných sankcií voči KĽDR: Využilo na to veto!
Bratislava (ilustračné foto)
Slovenské národné múzeum predstavilo novú publikáciu: Sledujte, čoho sa týka!
Fire in an old wooden house
Tragický výbuch v Budapešti: Vyžiadal si život a mnoho zranení
(ilustračná fotografia).
Izraelský útok v sýrskej provincii si vyžiadal desiatky životov: Medzi nimi aj 6 militantov z hnutia Hizballáh
(ilustračné foto)
Ukrajina hlási úspech: Zostreliť mala desiatky striel