Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
05.10.2015 13:20 | Prominenti | Domáci Prominenti
Foto

Milan Lasica skončil po kolapse v nemocnici: FOTO nočnej drámy na ulici, herca ratovala záchranka!

K hercovi Milanovi Lasicovi (75) musela jeho manželka politička Magda Vášáryová (67) v piatok v noci volať záchranárov, ktorí ho okamžite odviezli do nemocnice!

Podľa informácií Nového Času ho trápila bolesť na hrudi. Muža, ktorého miluje celé Slovensko, na ďalší deň v tichosti previezli do Národného ústavu srdcových a cievnych chorôb na Kramároch! Legendárny herec v piatok v nočných hodinách vystrašil celú svoju rodinu. Podľa informácií Nového Času sa Milan Lasica sťažoval na bolesť na hrudi. Jeho manželka, herečka a politička Magda Vášáryová, preto okamžite volala záchranárov! Sanitka s lekárom prišla po umelca v piatok krátko po 21. hodine.

Ten však už nevládal dôjsť k vozidlu po vlastných nohách, záchranári ho museli odviezť na vozíku. Na Lasicovej strhanej tvári bolo jasne vidieť, že trpí. Milana Lasicu dlhodobo trápia závažné zdravotné problémy. „Chodím na pravidelné kontroly k diabetológovi a dá sa povedať, že užívam dosť liekov,“ priznal v minulosti pre časopis Diabetik. Aj preto Vášáryová manželove ťažkosti nepodcenila a po privolaní záchranky sa tiež ponáhľala z bytu na ulicu - k sanitke. Okoloidúci si mohli všimnúť, že vystrašená politička má o milovaného muža naozaj veľké obavy. 

Otvoriť galériu

Oporou mu je manželka

Sanitka herca z bytu v bratislavskom Starom Meste previezla do Univerzitnej nemocnice na Mickiewiczovej ulici, kde však dlho nezostal. Pod dozorom lekárov tu strávil iba jednu noc. Hneď na druhý deň predpoludním ho opäť previezli - tentoraz do špecializovaného Národného ústavu srdcových a cievnych chorôb na Kramároch. Lasicovi aj tentoraz robila spoločnosť manželka. Celý čas išla svojím autom za sanitkou a odprevadila ho aj do budovy nemocnice. „Nechcem o tom rozprávať,“ povedala ticho Vášáryová, keď sme zisťovali, či jej muža v ústave hospitalizovali, alebo čaká na operáciu. „Nie je to až také vážne,“ dodala nakoniec s nádejou. „Má sa dobre, nie je to nič strašné,“ povedala včera Lasicova dcéra Hana, ktorá verí, že jej otca už tento týždeň prepustia domov. 

Otvoriť galériu

Hospitalizácia v NÚSCH

Národný ústav srdcových a cievnych chorôb (NÚSCH), jedna z najmodernejších a najlepšie vybavených slovenských nemocníc, je vrcholovým pracoviskom, ktoré poskytuje lekársku starostlivosť pacientom s ochorením srdca a obehovej sústavy.

Otvoriť galériu
Jubilant Milan Lasica
Zdroj: Andrea Jacenková, Ctibor Bachratý, garfield.film, AFF

Pacientom s bolesťou na hrudi hrozí infarkt

MUDr. Marian Jančár, NÚSCH

- Bolesti na hrudníku spôsobené nedostatočným prítokom krvi do srdca sa nazývajú stenokardia. Keď sa cieva uzavrie a prúdenie krvi k srdcu výrazne obmedzí alebo úplne zastaví, pacientovi hrozí infarkt myokardu. Ak sa nezakročí včas, hrozí poškodenie alebo odumretie časti srdcového svalu. V podobných prípadoch záchranári pacientovi spravia EKG, podajú lieky, alebo intravenózne zavedú podporné látky.

Takto herca trápi zdravie:

Žalúdočné vredy
V detstve trpel Lasica žalúdočnými vredmi. Pri tomto zápalovom ochorení vzniká hlboké narušenie sliznice žalúdka. Na jeho vzniku sa podieľa viacero faktorov ako infekcia, lieky, stres, alkohol a fajčenie.

1987 - Cukrovka
Takmer tridsať rokov Lasica statočne bojuje s cukrovkou. V roku 1987 mu namerali po prvýkrát vyššiu hladinu cukru v krvi. Cukrovka spôsobuje okrem iných ochorení aj tzv. syndróm diabetickej nohy, ktorý môže v najhorších prípadoch končiť aj amputáciou.

1987 - Operácia nosovej priehradky
Predoperačné testy, ktoré absolvoval pred zákrokom v nosovej priehradke, Lasicovi odhalili dvakrát vyššie hodnoty glukózy, ako je norma. Ihneď skončil v ambulancii diabetológa.

2007 - Cievy na nohách
Má za sebou už niekoľko operácií a život mu komplikujú cievy na nohách. Začal dodržiavať prísnu diétu, prestal fajčiť aj piť alkohol. Chodí na pravidelné lekárske kontroly.

2011 - Operácia ľavej ruky
Po dlhšom pobolievaní ľavej ruky musel ísť pod skalpel. V lokálnom umŕtvení operovali Lasicovi šľachu na ruke.K Lasicovi musela manželka Magda v piatok v noci privolať sanitku so záchranármi.

 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Občianski aktivisti bojujú za to, aby sa situácia prešetrila a vyriešila.
Foto
Dovolenkový raj Slovákov má problém! Obľúbená pláž je KONTAMINOVANÁ azbestom: Radšej si to rozmyslite
Pár rovnakého pohlavia drží dúhovú vlajku (ilustračná fotografia).
Irak si schválil prísny zákon: Za toto v krajine hrozí 15 rokov väzenia!
Detailné 3D snímky vraku Titanicu.
V Británii vydražili cennosť z Titanicu: Neuveríte, koľko stála nového majiteľa!
Váš horoskop od veštkyne a liečiteľky ZANY.
HOROSKOP prezradí, čo vás čaká: Problémy vo vzťahu i práci, veľké ZMENY, či lepší život? Na toto sa pripravte
Ilustračné foto
Žena († 50) tragicky zahynula pred očami manžela: Vtisne vám slzy do očí, čomu obetovala život
aerophobias concept. plane shakes during turbulence flying air hole. Blur image commercial plane moving fast downwards. Fear of flying. collapse slump, depression, downfall, debacle, subsidence, trip.
Foto
POSLEDNÉ zábery z lietadla pred katastrofou: Vpálilo do sopky, nikto neprežil! Detaily dodnes naháňajú hrôzu
Sexi farmárka Ella Burnett.
Foto
Od tejto sexi farmárky nebudete schopní odtrhnúť oči! V PODPRSENKE pri kravách? To musíte vidieť
Program Zručnosti pre trh práce sa už začal
Počuli ste o programe Zručnosti pre trh práce? Takto podáte žiadosť: Pozor, na čo úrady prihliadajú
Všimli ste si malé otvory v oknách lietadla? Sú dôležité! Bez nich by nastal na palube veľký problém
(ilustr. foto)
Európska krajina vyzýva občanov, aby z pivníc spravili bunkre: Chystá sa niečo veľké? Nelichotivé slová o Rusku
Šéf americkej diplomacie Antony Blinken.
Šéfa americkej diplomacie čaká návšteva Blízkeho východu: Zvláštne, čo všetko má byť predmetom rokovaní
Emmanuel Macron
Macron má vlastnú vidinu pre európsku obranu: Jadrové zbrane môžeme použiť, keď…