Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
05.10.2015 13:20 | Prominenti | Domáci Prominenti
Foto

Milan Lasica skončil po kolapse v nemocnici: FOTO nočnej drámy na ulici, herca ratovala záchranka!

K hercovi Milanovi Lasicovi (75) musela jeho manželka politička Magda Vášáryová (67) v piatok v noci volať záchranárov, ktorí ho okamžite odviezli do nemocnice!

Podľa informácií Nového Času ho trápila bolesť na hrudi. Muža, ktorého miluje celé Slovensko, na ďalší deň v tichosti previezli do Národného ústavu srdcových a cievnych chorôb na Kramároch! Legendárny herec v piatok v nočných hodinách vystrašil celú svoju rodinu. Podľa informácií Nového Času sa Milan Lasica sťažoval na bolesť na hrudi. Jeho manželka, herečka a politička Magda Vášáryová, preto okamžite volala záchranárov! Sanitka s lekárom prišla po umelca v piatok krátko po 21. hodine.

Ten však už nevládal dôjsť k vozidlu po vlastných nohách, záchranári ho museli odviezť na vozíku. Na Lasicovej strhanej tvári bolo jasne vidieť, že trpí. Milana Lasicu dlhodobo trápia závažné zdravotné problémy. „Chodím na pravidelné kontroly k diabetológovi a dá sa povedať, že užívam dosť liekov,“ priznal v minulosti pre časopis Diabetik. Aj preto Vášáryová manželove ťažkosti nepodcenila a po privolaní záchranky sa tiež ponáhľala z bytu na ulicu - k sanitke. Okoloidúci si mohli všimnúť, že vystrašená politička má o milovaného muža naozaj veľké obavy. 

Otvoriť galériu

Oporou mu je manželka

Sanitka herca z bytu v bratislavskom Starom Meste previezla do Univerzitnej nemocnice na Mickiewiczovej ulici, kde však dlho nezostal. Pod dozorom lekárov tu strávil iba jednu noc. Hneď na druhý deň predpoludním ho opäť previezli - tentoraz do špecializovaného Národného ústavu srdcových a cievnych chorôb na Kramároch. Lasicovi aj tentoraz robila spoločnosť manželka. Celý čas išla svojím autom za sanitkou a odprevadila ho aj do budovy nemocnice. „Nechcem o tom rozprávať,“ povedala ticho Vášáryová, keď sme zisťovali, či jej muža v ústave hospitalizovali, alebo čaká na operáciu. „Nie je to až také vážne,“ dodala nakoniec s nádejou. „Má sa dobre, nie je to nič strašné,“ povedala včera Lasicova dcéra Hana, ktorá verí, že jej otca už tento týždeň prepustia domov. 

Otvoriť galériu

Hospitalizácia v NÚSCH

Národný ústav srdcových a cievnych chorôb (NÚSCH), jedna z najmodernejších a najlepšie vybavených slovenských nemocníc, je vrcholovým pracoviskom, ktoré poskytuje lekársku starostlivosť pacientom s ochorením srdca a obehovej sústavy.

Otvoriť galériu
Jubilant Milan Lasica
Zdroj: Andrea Jacenková, Ctibor Bachratý, garfield.film, AFF

Pacientom s bolesťou na hrudi hrozí infarkt

MUDr. Marian Jančár, NÚSCH

- Bolesti na hrudníku spôsobené nedostatočným prítokom krvi do srdca sa nazývajú stenokardia. Keď sa cieva uzavrie a prúdenie krvi k srdcu výrazne obmedzí alebo úplne zastaví, pacientovi hrozí infarkt myokardu. Ak sa nezakročí včas, hrozí poškodenie alebo odumretie časti srdcového svalu. V podobných prípadoch záchranári pacientovi spravia EKG, podajú lieky, alebo intravenózne zavedú podporné látky.

Takto herca trápi zdravie:

Žalúdočné vredy
V detstve trpel Lasica žalúdočnými vredmi. Pri tomto zápalovom ochorení vzniká hlboké narušenie sliznice žalúdka. Na jeho vzniku sa podieľa viacero faktorov ako infekcia, lieky, stres, alkohol a fajčenie.

1987 - Cukrovka
Takmer tridsať rokov Lasica statočne bojuje s cukrovkou. V roku 1987 mu namerali po prvýkrát vyššiu hladinu cukru v krvi. Cukrovka spôsobuje okrem iných ochorení aj tzv. syndróm diabetickej nohy, ktorý môže v najhorších prípadoch končiť aj amputáciou.

1987 - Operácia nosovej priehradky
Predoperačné testy, ktoré absolvoval pred zákrokom v nosovej priehradke, Lasicovi odhalili dvakrát vyššie hodnoty glukózy, ako je norma. Ihneď skončil v ambulancii diabetológa.

2007 - Cievy na nohách
Má za sebou už niekoľko operácií a život mu komplikujú cievy na nohách. Začal dodržiavať prísnu diétu, prestal fajčiť aj piť alkohol. Chodí na pravidelné lekárske kontroly.

2011 - Operácia ľavej ruky
Po dlhšom pobolievaní ľavej ruky musel ísť pod skalpel. V lokálnom umŕtvení operovali Lasicovi šľachu na ruke.K Lasicovi musela manželka Magda v piatok v noci privolať sanitku so záchranármi.

 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Ilustračné foto
Príznak demencie či Parkinsona, ktorý spozorujete v noci: Ak sa vám deje TOTO, zbystrite
Lekári mu inak odporučili, aby nepracoval a odpočíval na vidieku.
Britský kráľ vydal oficiálne vyhlásenie: Karol III. oznámil veľké rozhodnutie
Nitrianskych hokejistov prekvapil René Rendy (uprostred).
Zemetrasenie pod Zoborom! V uliciach Nitry prepukli majstrovské oslavy
požiar ilustračne
V hoteli vypukol požiar, hasiči bojovali s plameňmi dlhé hodiny: Najmenej 10 ľudí zomrelo
(ilustračné foto).
Veľká Británia spustila revolučné očkovanie: Vyrieši to jeden z najsmrteľnejších problémov ľudstva
Foto
Nitriansky spasiteľ Stavjaňa: Ako to vyzerá s jeho budúcnosťou?
Fiona sa priznala k vražde svojho priateľa.
Fiona chladnokrvne zavraždila svojho priateľa († 42): Zavliekla ho do spálne a nasledoval horor! Mrazivé detaily
Joe Biden (vľavo) a Recep Tayyip Erdogan
Historické stretnutie odložili: Turecký prezident cúvol! Čo sa stalo?
Biely dom (ilustračná fotografia).
Prekvapivé rozhodnutie: USA odložili svoje plánované sankcie! Prečo to urobili?
Poľský minister zahraničných vecí Radoslaw Sikorski a ruský prezident Vladimir Putin.
Poľský minister sa obul do Putina: Dúfam, že nebude taký ŠIALENÝ a... Na jednu vec sa musia pripraviť
ministerka zdravotníctva SR Zuzana Dolinková
Dolinková prehovorila: KDH ju chce odvolávať, takto reaguje ministerka
Ilustračné foto
Ťažko zranená matka porodila dievčatko a zomrela, neskôr skonalo aj bábätko: Detaily nešťastia z Gazy vám vtisnú slzy do očí