Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
04.10.2015 08:00 | Šport | Hokej

Hororové zranenie v Poprade: Útočníka Piešťan zachraňoval vrtuľník!

Čiernou škvrnou piatkového zápasu 8. kola hokejovej Tipsport ligy medzi Popradom a Piešťanmi (3:4 pp) bolo zranenie Martina Fila (26). 

Útočníka hostí museli po zákroku hráča Popradu, s ktorým sú kamaráti - Mateja Síkelu (25), odviezť z ľadu na nosidlách a následne ho s poškodeným stavcom transportovali vrtuľníkom do košickej nemocnice. Mladý hokejista je už po operácii a denníku Nový Čas poskytol prvé slová po náročnom zákroku!

Nepríjemné zranenie sa odohralo pár minút pred koncom tretej tretiny pred bránkou Popradu. Útočník domácich Síkela sa snažil ubrániť Fila pred ich gólmanom a zozadu ho narazil o mantinel. Martin ostal nehybne ležať na ľade a okamžite bol prevezený do popradskej nemocnice. Tam podstúpil všetky vyšetrenia a následne ho helikoptérou transportovali do nemocnice v Košiciach, kde ho v noci aj operovali.

Leží v Košiciach

 

„Martin mal vážne poškodený siedmy stavec a museli mu aplikovať titánovú náhradu. Operácia prebehla v poriadku, už sme s Martinom aj komunikovali,“ uviedol pre klubový web generálny manažér Piešťan Jaroslav Laifer. „Operácia dopadla dobre. Trvala takmer päť hodín,“ povedal pre Nový Čas z nemocničného lôžka Martin Filo, ktorého včera prišla z rodných Bánoviec podporiť aj rodina. Na klinike v Košiciach pobudne ešte niekoľko dní a určite si od hokeja oddýchne niekoľko týždňov či mesiacov.

Sú kamaráti

Popradský útočník Matej Síkela dostal za svoj zákrok trest do konca zápasu. „Je mi to veľmi ľúto, nechcel som Martina zraniť. Chcel som ho iba ubrániť, ramenom som do neho narazil a on padol na mantinel,“ opísal nešťastný moment Síkela, ktorý je paradoxne s Filom kamarát. „Poznáme sa už niekoľko rokov. Hrávali sme spolu za juniorku Trenčína. Hneď po zápase som za Maťom utekal do popradskej nemocnice a ospravedlnil som sa mu. Určite mu aj zavolám, aby som sa informoval, ako sa má. Prajem mu, nech sa rýchlo uzdraví a vráti na ľad,“ dodal smutný Síkela.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Close up focus on female mixed race palm hand showing stop sign, serious african american woman protesting against bullying in society, sexual or racial discrimination, denying family abuse indoors.
Tento štát chce zrušiť zákon, ktorý bráni mrzačeniu žien: Akú to bude mať dohru?
Wind Power Generator
Holanďania si posvietia na veterné turbíny: Nastavia kamery, toto chcú zistiť
Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí