Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
03.10.2015 13:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Ochrnutá Miška v Siedmom nebi: Úradníci jej nedali šancu, Rozboril sa pustil do štátu!

Príbeh krásnej Mišky Kevelyovej (19) otriasol celým Slovenskom. Zatiaľ čo dievčatá v jej veku sa zabávajú a užívajú si chvíle s priateľmi, ona nehybne leží na posteli.

Mladá modelka totiž z neznámych príčin ochrnula na brigáde na Cypre. Pomoci od štátu sa však nedočkala. Všetky kompetentné inštitúcie sa jej otočili chrbtom a nedali dievčine šancu pokúsiť sa uzdraviť! O rehabilitačný pobyt, ktorý by Miške veľmi pomohol v jej boji s krutým osudom, sa postaral až Vilo Rozboril (48) v relácii V siedmom nebi! Miška bola šťastné, krásne a zdravé dievča. Brigáda na Cypre jej však úplne zmenila život. Práve tam totiž ochrnula, a tak nasledovali nekonečné dni strávené za múrmi nemocníc. S diagnózou ischémia miechy na Slovensku totiž skúsenosti nemajú.

„Stále nám iba opakovali, že Miška zostane ochrnutá, na dýchacích prístrojoch a je len otázkou času, kedy zomrie,“ povedala so smútkom v hlase Novému Času jej mama Gizela. Miškini rodičia sa preto snažili získať finančné prostriedky na rehabilitácie, ktoré by jej pomohli. Žiadosť na liečenie v Kováčovej však Všeobecná zdravotná poisťovňa zamietla. Pomocnú ruku jej podal až Vilo Rozboril v relácii V siedmom nebi. „Pre nás to bolo povzbudenie. Vilo aj so štábom prišli práve vtedy, keď sme to veľmi potrebovali, lebo sme dostali oficiálny list od poisťovne, že nesúhlasí s úhradou liečebných nákladov kvôli tracheotómii,“ hovorí jej mama. Práve kanyla, s pomocou ktorej Miška rozpráva, bola podľa poisťovne dôvodom, aby nedostala finančné prostriedky.

 

Pre pani Anku sa peniaze našli

Paradoxom pritom je, že dnes už bývalý generálny riaditeľ VšZP Marcel Forai podpisoval zmluvy a dodatky v objeme 14 miliónov eur s firmami, kde figuruje jeho vlastná teta, 77-ročná dôchodkyňa Anna Sučková. Peniaze pre mladú dievčinu sa však v poisťovni nenašli. Rozboril má na vec jasný názor. „Mnohé nasvedčuje tomu, že i v Miškinom prípade platí to, čo sa o systéme poistenia šušká: že urobia všetko pre to, aby vám toho preplatili čo najmenej. Je to nehumánne a sprosté. Miške pomôžeme sami,“ povedal rozhorčene.

Otvoriť galériu
Smutná je aj Miškina mama. „Je to úbohé. Nemám právo súdiť toho riaditeľa, ale z tej ľudskej stránky... Nechcem mu želať to, čo sme zažili my, lebo to nechcem želať ani najhoršiemu nepriateľovi. Možno aj on má deti, nech sa tak vcíti do našej kože, keď sme dostali od poisťovne list,“ priznala pani Gizela, ktorá je vďačná za pomoc od Rozborilovej relácie. „Vilo nám zabezpečil Adeli centrum. Pre nás je to obrovská nádej, že Miška bude mať možnosť rehabilitovať, vyzdravieť a postaviť sa na vlastné nohy,“ dodala na záver.

Otvoriť galériu
Má nádej na zmenu?

Do riaditeľského kresla VŠZP pred dvomi dňami zasadol nový riaditeľ Miroslav Vaďura. Nový Čas tak poisťovňu oslovil s otázkou, či prípad Mišky opäť prehodnotia. „Zmena na poste generálneho riaditeľa VšZP nemá žiaden vplyv na rozhodnutie poisťovne v tejto veci. Dôvodom neschválenia liečby je prekážka na strane zdravotníckeho zariadenia, nie na strane VšZP. V prípade, ak v budúcnosti zdravotný stav pacientky umožní jej liečbu v NRC Kováčová a odporučí to jej ošetrujúci lekár, VšZP nebude mať žiaden problém so schválením takejto liečby,“ uviedla hovorkyňa poisťovne Petra Balážová.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Na snímke starosta Kyjeva Vitalij Kličko
Prehrá Ukrajina vojnu už tento rok?! Znepokojivé varovanie z USA: To znie zle
(ilustračné foto)
Lekári sú v stave vysokej pohotovosti: Šíri sa záhadná choroba! Hrozivé, čo robí s ľuďmi
(ilustračné foto).
Ďalšia krajina požiadala o vstup do NATO! Budete prekvapení, ktorá to je
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
Donald Trump šokoval: Výzva pre Európu! Týka sa to Ukrajiny
ilustračné foto
Mimoriadne! Izrael zaútočil na Irán: Výbuchy v blízkosti jadrového zariadenia
Jaroslava pred sudcom uviedla, že deti sú z Milana v strese.
Váš Tip
Mama z domu hrôzy hádže zverstvá na otca: Čo odhalil výsluch Jaroslavy a lekárska správa!
B. Zurian s M. Šutajom Eštokom informovali o policajnej inšpekcii.
Šéf policajnej inšpekcie Branislav Zurian: Generál Lučanský nebol zabitý
Minister práce Erik Tomáš ohlásil skvelé správy.
Odklepnuté: Seniori pred Vianocami dostanú vyše 600 eur! Čo všetko sa mení?
Vajnorská ulica
Bratislava na prahu kolapsu! Veľký PREHĽAD dopravných obmedzení: Dokedy budú zápchy?
Jana sa narodila ako zdravé dievča.
Foto
Janku navždy zmrzačila ruská raketa: Dievčatko bez nôh dokázalo, že nič nie je nemožné!
Prvá hnedo-biela medvedica bola objavená v roku 1985.
Foto
Vedci objavili 12 pánd zvláštnej farby: Po 39 rokoch úvah zistili, odkiaľ sa vzali
V okrese Liptovský Mikuláš potvrdili výskyt tuberkulózy. (ilustračná foto)
Chronický kašeľ ako nový štandard: Lekári trúbia na poplach! Čo sa to deje?