Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
03.10.2015 13:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Ochrnutá Miška v Siedmom nebi: Úradníci jej nedali šancu, Rozboril sa pustil do štátu!

Príbeh krásnej Mišky Kevelyovej (19) otriasol celým Slovenskom. Zatiaľ čo dievčatá v jej veku sa zabávajú a užívajú si chvíle s priateľmi, ona nehybne leží na posteli.

Mladá modelka totiž z neznámych príčin ochrnula na brigáde na Cypre. Pomoci od štátu sa však nedočkala. Všetky kompetentné inštitúcie sa jej otočili chrbtom a nedali dievčine šancu pokúsiť sa uzdraviť! O rehabilitačný pobyt, ktorý by Miške veľmi pomohol v jej boji s krutým osudom, sa postaral až Vilo Rozboril (48) v relácii V siedmom nebi! Miška bola šťastné, krásne a zdravé dievča. Brigáda na Cypre jej však úplne zmenila život. Práve tam totiž ochrnula, a tak nasledovali nekonečné dni strávené za múrmi nemocníc. S diagnózou ischémia miechy na Slovensku totiž skúsenosti nemajú.

„Stále nám iba opakovali, že Miška zostane ochrnutá, na dýchacích prístrojoch a je len otázkou času, kedy zomrie,“ povedala so smútkom v hlase Novému Času jej mama Gizela. Miškini rodičia sa preto snažili získať finančné prostriedky na rehabilitácie, ktoré by jej pomohli. Žiadosť na liečenie v Kováčovej však Všeobecná zdravotná poisťovňa zamietla. Pomocnú ruku jej podal až Vilo Rozboril v relácii V siedmom nebi. „Pre nás to bolo povzbudenie. Vilo aj so štábom prišli práve vtedy, keď sme to veľmi potrebovali, lebo sme dostali oficiálny list od poisťovne, že nesúhlasí s úhradou liečebných nákladov kvôli tracheotómii,“ hovorí jej mama. Práve kanyla, s pomocou ktorej Miška rozpráva, bola podľa poisťovne dôvodom, aby nedostala finančné prostriedky.

 

Pre pani Anku sa peniaze našli

Paradoxom pritom je, že dnes už bývalý generálny riaditeľ VšZP Marcel Forai podpisoval zmluvy a dodatky v objeme 14 miliónov eur s firmami, kde figuruje jeho vlastná teta, 77-ročná dôchodkyňa Anna Sučková. Peniaze pre mladú dievčinu sa však v poisťovni nenašli. Rozboril má na vec jasný názor. „Mnohé nasvedčuje tomu, že i v Miškinom prípade platí to, čo sa o systéme poistenia šušká: že urobia všetko pre to, aby vám toho preplatili čo najmenej. Je to nehumánne a sprosté. Miške pomôžeme sami,“ povedal rozhorčene.

Otvoriť galériu
Smutná je aj Miškina mama. „Je to úbohé. Nemám právo súdiť toho riaditeľa, ale z tej ľudskej stránky... Nechcem mu želať to, čo sme zažili my, lebo to nechcem želať ani najhoršiemu nepriateľovi. Možno aj on má deti, nech sa tak vcíti do našej kože, keď sme dostali od poisťovne list,“ priznala pani Gizela, ktorá je vďačná za pomoc od Rozborilovej relácie. „Vilo nám zabezpečil Adeli centrum. Pre nás je to obrovská nádej, že Miška bude mať možnosť rehabilitovať, vyzdravieť a postaviť sa na vlastné nohy,“ dodala na záver.

Otvoriť galériu
Má nádej na zmenu?

Do riaditeľského kresla VŠZP pred dvomi dňami zasadol nový riaditeľ Miroslav Vaďura. Nový Čas tak poisťovňu oslovil s otázkou, či prípad Mišky opäť prehodnotia. „Zmena na poste generálneho riaditeľa VšZP nemá žiaden vplyv na rozhodnutie poisťovne v tejto veci. Dôvodom neschválenia liečby je prekážka na strane zdravotníckeho zariadenia, nie na strane VšZP. V prípade, ak v budúcnosti zdravotný stav pacientky umožní jej liečbu v NRC Kováčová a odporučí to jej ošetrujúci lekár, VšZP nebude mať žiaden problém so schválením takejto liečby,“ uviedla hovorkyňa poisťovne Petra Balážová.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Silné búrky v Afganistane a Pakistane si vyžiadali najmenej 137 obetí.
Foto
V krajine vládne PEKLO: Silné búrky majú obrovské množstvo obetí
Každé zvýšenie minimálnej mzdy pomôže najmenej zarábajúcim.
Aktualizované
Erik Tomáš prehovoril o 13. dôchodkoch v tomto roku: Aká bude jeho výška?!
(ilustračné foto)
Česko má nového milionára! TIETO čísla mu priniesli šťastie: Poriadne si prilepšil
Medvede sa vyskytujú už aj v oblastiach, ktoré pre ne nie sú prirodzené.
Foto
Český expert o útokoch medveďa: Keby chcel, zabije vás za 3 sekundy! Čo si myslí o stretoch so šelmou na Slovensku?
Bývalá česká tenistka Andrea Sestini Hlaváčková nedávno porodila druhú dcéru.
Po pôrode krutá rana: Manžel bývalej českej tenistky má rakovinu!
Ilustračné foto
Narušená doprava v Bratislave: Na mieste je polícia aj hasiči! Na auto tam spadol... Sledujte tie FOTO
(ilustračné foto)
Krajinu zasiahlo silné zemetrasenie: Zrútili sa náhrobné kamene, hlásia aj zranených
Traffic cones on road with electronic arrow pointing to the right to divert traffic and white car in distance
Mimoriadna situácia spustila v Ružomberku ďalšie kroky: Po zosuve pôdy mesto zakročilo
Ilustračné foto
Ministerstvo upozorňuje na tieto TRI krajiny: Turisti sa môžu stať obeťami teroristického útoku!
Izraelskí vojaci riadia tank na hraniciach s pásmom Gazy.
Mučil Izrael zamestnancov OSN? Zarážajúce obvinenia: Toto sa malo diať
Generálna prokuratúra
Kauza Gorila: Prokurátor má rozhodnúť o sťažnostiach proti pôvodnému obvineniu
(ilustračné foto)
Požiar včelárskej dielne: Podpálil ju niekto úmyselne?! Strašné, aká veľká škoda vznikla