Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
01.10.2015 06:00 | Správy | Domáce správy

Záhada, ktorú si nikto nevie vysvetliť: Krásna Jarka spadla z bicykla, v nemocnici prišiel šok!

Záhadný prípad, s ktorým by mal čo robiť aj seriálový doktor House. V bratislavskej Rači došlo k úrazu, nad ktorým visí niekoľko otáznikov. 

Fitnes trénerka Jarka (26), ktorá miluje šport, si užívala jazdu na bicykli pri Bielom kríži. Nečakane z neho spadla a poranila si hlavu. Do nemocnice ju však doviezli až po dvoch hodinách, pretože záchranka nevedela nájsť miesto úrazu. Najväčšou záhadou je však to, ako mohla mladá športovkyňa dostať po páde mozgovú príhodu a ochrnúť. 

Otvoriť galériu
Nešťastie sa stalo v sobotu 19. septembra. Jarka s priateľmi sa bicyklovala pri Bielom kríži v Rači, no nešťastne spadla. Záchranka dorazila až po vyše hodine. Príjazdová cesta k miestu úrazu bola rozkopaná, pretože tu vodohospodári stavajú protipovodňový polder. „O 20.11 hod. sme zaznamenali na linke 155 hovor, v ktorom volal nahlasovateľ z bufetu, že pri Bielom kríži v lese nad Račou došlo k úrazu cyklistky. Nevedel však, kde sa to stalo, čo sa stalo, lebo nebol pri tom, čiže, žiaľ, nevedel presne lokalizovať miesto úrazu,“ vysvetľuje hovorca záchranárov Boris Chmel.

O dve minúty poslali záchranku s tým, že ju počkajú v bufete Klinec a nasmerujú na miesto úrazu v lese. „Posádka však bufet Klinec nenašla, operátor linky 155 urobil konferenčný hovor medzi posádkou a nahlasovateľom, pričom vtedy sa ukázalo, že posádku čakajú v bufete Včelín. Až potom sa posádka spojila s ľuďmi, ktorí ich mali k miestu udalosti navigovať,“ dodal Chmel. Príjazd skomplikovala aj rozkopaná cesta, ktorú museli obísť, no na obchádzke bola závora. 

Otvoriť galériu

 

Leží na JIS

Sanitka doviezla zranenú do nemocnice až po 22. hodine. Podľa informácií Nového Času mala poranenú tvár, vyšetrenia však krvácanie a ani nič vážnejšie nezistili. O to väčší šok prišiel, keď po 4 hodinách lekári zistili, že pacientka má po mozgovej príhode ochrnutú polovicu tela. To pri takýchto úrazoch nebýva bežné. Momentálne Jarka leží na JIS a je pri vedomí. Nemocnica však drží bobríka mlčania. „Pacientka je hospitalizovaná v UNB. Pretože nemáme jej súhlas na informovanie, nebudeme sa k jej stavu vyjadrovať,“ povedala hovorkyňa univerzitnej nemocnice Petra Stano Maťašovská. 

Krásna tmavovláska pôvodom z východného Slovenska pracovala vo fitnescentre, kde precvičovala spining a cvičenie na lanách - TRX tréning. „Je to dobré dievča a my ani nevieme, čo s ňou je,“ uviedol majiteľ Martin Šrott.

Prečo dostala mozgovú príhodu?

Neurológ Pavel Traubner:

- To, že pacientka po istom čase ochrnula, môže mať viacero príčin, najčastejšie
ako komplikácia úrazu hlavy s možným natrhnutím niektorej cievy spôsobí zakrvácanie mozgových obalov alebo mozgu. Aj poslucháčov medicíny učíme, že aj po banálnom úraze hlavy môže nasledovať tzv. lucidný interval, keď pacientka je bez výraznejších ťažkostí, ale súčasne prebieha postupne sa zväčšujúce krvácanie, ktoré vedie k následnému stlačeniu mozgu a môže spôsobiť ochrnutie polovice tela alebo ohroziť život.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Attila Végh a jeho tréner Ilja Škondrič.
Tréner Végha Ilja Škondrič: TAKTO naložil jeho hejterom!
Iveta († 48) a Jozef.
Bartošovej († 48) hrob je aj po rokoch prázdny: Spor o urnu? Vdovec Rychtář prehovoril, prečo to tak je
(ilustračné foto)
Prevratný krok v liečbe Alzheimera? Vedci objavili gén, ktorý by mohol ZNÍŽIŤ riziko choroby!
Ilustračné foto
NAJTEMNEJŠIE ostrovy na svete: Smrtiace kmene alebo cintorín lodí! SEM by ste rozhodne vstúpiť nechceli
(ilustračné foto)
Ako v skutočnosti funguje režim inkognito? Nie ste až tak v bezpečí, ako si myslíte!
ilustračné foto
Hlavný ukrajinský veliteľ: Situácia na fronte je ZLÁ! Obsadili Rusi ďalšie územia? Desivé slová o eskalácii
Tréner Francesco Calzona na lavičke SSC Neapol.
Neapol sa dohodol s trénerským esom: Môže Calzona baliť?
Svadba Williama a Kate z roku 2011.
Foto
TAJNÉ detaily zo svadby Williama a Kate, ktoré vám unikli: Skryté ODKAZY a... To ste určite nevedeli!
(ilustračné foto)
Veľká tragédia na vojenskej základni: Výbuch munície zabil niekoľko vojakov!
Ilustračné foto
Ľahko prehliadnuteľné príznaky tichého zabijaka: Ak pociťujete TOTO, ihneď bežte k doktorovi
Útok na Crocus City Hall sa odohral večer 22. marca. Jeho obeťami sa stalo viac ako 140 ľudí a ďalších vyše 500 ich bolo zranených.
Novinky o teroristickom útoku v Moskve: Ďalší podozrivý?! Súd vydal jasné rozhodnutie
(ilustračné foto)
Napätie na Západnom brehu Jordánu: Izraelské sily zabili Palestínčanov! Sila, čo urobili potom