Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
26.09.2015 13:09 | Šport | Motorizmus

Rus Kvjat mal hrozivo vyzerajúcu haváriu: Všetci si hneď spomenuli na Bianchiho († 25)

Pole position si na Veľkej cene Japonska monopostov F1 vybojoval v sobotňajšej kvalifikácii Nemec Nico Rosberg na Mercedese.

Druhý muž priebežného poradia seriálu MS zajazdil na okruhu v Suzuke najrýchlejšie kolo za 1:32,584 min. a o 0,076 sekundy tak zdolal svojho tímového kolegu a lídra šampionátu Brita Lewisa Hamiltona.

Z tretieho miesta vyštartuje v nedeľu Fín Valtteri Bottas z Williamsu (1:33,024), víťaz zo Singapuru Nemec Sebastian Vettel obsadil v kvalifikácii štvrtú priečku.

Majstrovský Mercedes tak opäť potvrdil svoju dominanciu. Pre Rosberga to bola po kvalifikačnom víťazstve na májovej VC Španielska druhá pole position v sezóne a celkovo 17. v kariére.

Nemec vyhral kvalifikáciu aj vďaka tomu, že druhé ostré kolo v tretej fáze už nikto neabsolvoval. Rus Daniil Kvjat mal totiž škaredo vyzerajúcu haváriu, po ktorej zaviali na trati červené vlajky. Jazdec Red Bullu v rýchlej zákrute nezvládol riadenie, tvrdo vrazil do bariéry z pneumatík a jeho vozidlo následne urobilo kotrmelec. Kvjat našťastie vyliezol zo zničeného kokpitu po svojich a z hrozivo vyzerajúcej nehody vyviazol bez viditeľného zranenia. Veľká cena Japonska štartuje v nedeľu o 7.00 h SELČ.

Kvjat je v poriadku

Ruský jazdec F1 Daniil Kvjat vyviazol z nehody bez jediného škrabanca a jeho tím Red Bull dokonca celú situáciu komentoval s humorom.

Divákom i jazdcom na okruhu v Suzuke v sobotu zatrnulo, Kvjatova nehoda totiž pripomenula vlaňajšiu fatálnu haváriu Julesa Bianchiho. Jazdec Red Bullu v rýchlej desiatej zákrute nezvládol riadenie, tvrdo vrazil do bariéry z pneumatík a jeho vozidlo následne urobilo kotrmelec. Našťastie Kvjat vyviazol z nehody bez zranenia, zo zdemolovaného kokpitu vyliezol bez pomoci. Jeho stajňa necelé dve hodiny po karambole zverejnila na Twitteri fotografiu 21-ročného Kvjata, ktorý na nej ukazuje palcom hore. "Je úplne v poriadku. V Rusku sa rodia tvrdí chlapi," pripojil Red Bull krátky komentár.

Po Kvjatovej havárii zaviali na trati červené vlajky a druhé ostré kolo v tretej kvalifikačnej fáze už nikto neabsolvoval. Aj vďaka tomu slávil Nemec Nico Rosberg zisk pole position. Pilot Red Bullu priznal, že nehodu zavinil sám, svojím školáckym zaváhaním. "Bola to začiatočnícka chyba. S oboma kolesami som sa ocitol na tráve v úseku, kde nebola žiadna výjazdová zóna, takže celkom logicky nasledoval náraz," opisoval haváriu Kvjat.

Sediac v zdevastovanom monoposte bol schopný cez vysielačku odkázať tímu, že nie je zranený a následne zamieril na zdravotnú prehliadku. Lekári našťastie neodhalili žiadne zranenie. "Musím povedať, že to vyzeralo skutočne hrozivo. Chcem sa ospravedlniť tímu - mali sme za sebou už aj tak niekoľko ťažkých týždňov a touto nehodou som im ešte narobil ďalšiu prácu. Je mi to ľúto," ospravedlňoval sa mladý jazdec, ktorý skončil v kvalifikácii na 10. mieste. V nedeľu však pravdepodobne vyštartuje z boxovej uličky, keďže zničené vozidlo bude podľa tímu potrebovať vymeniť šasi, motor i prevodovku.

Výsledky kvalifikácie na VC Japonska:

 

1. Nico Rosberg (Nem./Mercedes) 1:32,584 min., 2. Lewis Hamilton (V.Brit./Mercedes) 1:32,660, 3. Valtteri Bottas (Fín./Williams-Mercedes) 1:33,024, 4. Sebastian Vettel (Nem./Ferrari) 1:33,245, 5. Felipe Massa (Br./Williams-Mercedes) 1:33,337, 6. Kimi Räikkönen (Fín./Ferrari) 1:33,347, 7. Daniel Ricciardo (Aus./RedBull-Renault) 1:33,497, 8. Romain Grosjean (Fr./Lotus-Mercedes) 1:33,967, 9. Sergio Perez (Mex./Force India - Mercedes), 10. Daniil Kvjat (Rus./RedBull - Renault).

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Čínsky prezident Si Ťin-pching a premiér Maďarska Viktor Orbán.
Čínsky prezident mieri do Maďarska: Stretne sa aj s Orbánom! Chcú rozširovať spoluprácu?
Ilustračné foto.
Kontroly colníkov dospeli k prekvapivým odhaleniam: Neuveriteľná prísada v zaistenom tovare!
Priebeh dychovej skúšky (ilustračná foto)
Policajti dali fúkať vodičovi v Bratislave: Neuveriteľné, mohlo to skončiť katastrofou
Here Gérard Depardieu.
Foto
Gérard Depardieu v tom opäť lieta: Väzba za sexuálne obťažovanie! Z detailov vám príde zle
Na snímke Marián Viskupič.
SaS spúšťa petíciu na ochranu druhého piliera: Dôchodky chcú ochrániť tak, že budú neodňateľné
Pri nešťastí sa zranili dve ženy.
Foto
Zmýlil si plyn s brzdou? Vodič na motorke v Bratislave vpálil do reštaurácie a narazil do ľudí!
Foto
Emotívny príbeh Jakuba Voráčka: Prehovoril o ťažkej chorobe blízkeho človeka z rodiny
Škótsky premiér (prvý minister) Humza Yousaf.
Pretras v škótskej politike: Premiér KONČÍ! Vzdal sa aj... Čo sa tam deje?
Vodička v obci Sap nedala prednosť motorkárovi, utrpel vážne zranenia.
Foto
Vážna nehoda v obci: Vodička mala spraviť veľkú chybu, motorkár si to poriadne odniesol
Regulované parkovanie so systémom PAAS v Bratislave
Bratislava zmení čas regulácie parkovania pre jednu zónu: Ako to bude fungovať po novom?
Policajti zaisťovali v byte i bytovke stopy
Desivý posun smrteľného incidentu v Rohožníku: Polícia obvinila matku zranených detí
Ilustračné foto
Desivé varovanie vedcov: Na toto zviera o niekoľko rokov môžeme ZABUDNÚŤ! Hrozí mu vyhynutie