Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
25.09.2015 05:47 | Prominenti | Domáci Prominenti

Manžel farmárky prehovoril: Obrovské trápenie citlivej Petry!

Petra Bejdová (30) patrí medzi najcitlivejšie ženy v markizáckej reality show Farma. K všetkým sa snaží byť férová a ľudská. 

Naučili ju to zrejme vlastné životné skúsenosti a snaha popasovať sa s ťažkým osudom. Jej dcérku Vanessu (4) totiž už odmala trápia vážne zdravotné problémy. Podľa farmárkinho manžela Jozefa stačila jedna vakcína proti tuberkulóze a imunitný systém ich milovaného dieťaťa sa úplne narušil! Petra a jej manžel Jozef sa tešili zo vzájomnej lásky a šťastia až do chvíle, keď k ich synovi Tiborkovi pribudlo vytúžené dievčatko. Po očkovaní proti tuberkulóze sa však zdravotný stav malej Vanessky rapídne zhoršil.

„Malá bola zdravá, všetko bolo v poriadku. Po očkovaní však nastal problém. Vraj to bola zlá vakcína, ale to nám nikto nechcel potvrdiť,“ povzdychol si farmárkin manžel, ktorý musí cestovať za hranice Slovenska, aby uživil rodinu. „Ja som bol stále v zahraničí, manželka sa starala o deti. Cestoval som celú noc cez víkend, aby som bol s malou,“ hovorí Jozef. Problémy sa však u ich dcérky začali stupňovať a návštevy lekárov boli na dennom poriadku.

 

„Malá bola veľmi náchylná na choroby. Dávali jej lieky. Pod rukou sa jej urobila uzlina. Vyčistili jej to, ale rástlo to stále a nakoniec jej to museli vyoperovať,“ povedal. Vanesskina mama, farmárka Petra, má na statku slabé chvíle, keď by sa najradšej vzdala, no poháňa ju práve láska k deťom. Z výhry by totiž chcela zaplatiť pre dcérku liečenie. „Má slabú imunitu. Nemá nárok na kúpele. Tie by jej možno pomohli, keby sa to skôr liečilo,“ dodal s nádejou Jozef, ktorý sa teší z toho, že ich milovaná Vanesska sa momentálne cíti dobre.

Otvoriť galériu

Očkovanie riešil ústavný súd

jún 2013 - Prípad nitrianskej mamičky, ktorá nedala zo strachu z negatívnych účinkov zaočkovať svoje dieťa, sa do stáva z krajského súdu až na Ústavný súd. Ten mal rozhodnúť, či nie je povinnosť očkovania v rozpore s ústavou.

júl 2013 - Úrad verejného zdravotníctva naďalej pokutuje rodičov, ktorí odmietnu očkovanie pre svoje dieťa. Podľa niektorých právnikov išlo o svojvôľu úradu, lebo pokutovanie malo byť v čase prejednávania na súde pozastavené. Prípadom sa mala zaoberať aj prokuratúra.

august 2013 - Povinné očkovanie rieši až Štrasburg. Ide o prípad už mŕtveho Ukrajinca. Ten mu priznal 2 400 eur za nútené očkovanie - okrem toho náš Najvyšší súd odmietol potvrdiť pokutu za odmietnutie očkovania mamičke z Levíc a obrátil sa priamo na Súdny dvor EÚ v Luxemburgu, ktorý zabezpečuje dodržiavanie práva pri výklade zmlúv Únie. Podľa advokáta Juraja Bizoňa sa rozhodnutím Luxemburgu budú nakoniec musieť riadiť všetky európske krajiny.

december 2014 - Ústavný súd rozhodol o  predbežnej otázke krajského súdu: Očkovanie nie je v rozpore s ústavou.

Za všetkým je organizmus dieťaťa

Katarína Šimovičová, detská lekárka

- V súčasnosti sa už proti tuberkulóze neočkuje. Táto vakcína robila niektorým deťom problémy. Očkovanie proti tuberkulóze bolo v minulosti na piaty deň v pôrodnici a bolo akousi skúškou správnosti o kvalite imunity dieťaťa. Vakcína dieťaťu neuškodila, ale dieťa sa narodilo s nejakým imunitným problémom. Dieťa malo smolu, že má takúto imunitu. Vakcína bola preň dosť silná.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Ukrajinský vojak v Mariupole
Ukrajina a Rusko na seba ukazujú prstom: Kto používa vo vojne chemické zbrane?!
Na snímke poľský prezident Andrzej Duda
Poľskou vládou otriasol škandál: Našlo sa podozrivé zariadenie! Aké malo funkcie?
Ilustračné foto
Dráma v Humennom: Muž napadol staršiu ženu! Neuveríte, ako zareagovala
Francúzsky prezident Emmanuel Macron a šéf Kremľa Vladimir Putin
Francúzsko sa búri: Vážne obvinenia voči Rusku! O TOTO sa má snažiť
(ilustračné foto)
Ženu podvodníci pripravili o vyše 18-tisíc eur: Stať sa to môže aj vám! Na TOTO so dávajte pozor
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Plánovaný ATENTÁT na Zelenského: Odhalili sieť agentov, ktorí mali chystať desivý čin! Je za tým Rusko?
Na snímke predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD) počas spoločného plenárneho rokovania s prezidentom Azerbajdžanu Ilhamom Alijevom v Baku.
Foto
Premiér by chcel rozvíjať vzájomnú spoluprácu s TOUTO krajinou! Aha, koho pozval na Slovensko
Minister obrany Robert Kaliňák
Robert Kaliňák vyzdvihol vysokú úroveň ťažkého a obranného priemyslu SR: Ide o lákadlo pre mnohé krajiny
(ilustračné foto).
Záchranná akcia lode prevážajúcej ukrajinský tovar: Zablokovala dôležitý prieplav!
Kráľ Karol III. bojuje s rakovinou.
Obrovská RANA pre chorého kráľa: TOTO si vo svojom stave nezaslúžil! Môže mu to priťažiť
European Union flags in front of the Berlaymont building (European commission) in Brussels, Belgium.
Rušné chvíle v Bruseli: Polícia prehľadala kancelárie europoslanca, kto mal donášať tajné informácie?
ilustračné foto
Aktualizované
Rozsah bombových hrozieb je EXTRÉMNY: Vyhrážky obdržalo takmer 1000 škôl a desiatky iných pobočiek!