Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
01.10.2015 00:00 | Oprášené drámy

Košický policajný rekordér: Pri lákaní peňazí ponúkol ako zálohu pištoľ!

Medzi krimi-rekordérov sa zaraďuje košický expolicajt, ktorý "lietal" v 31 podvodoch! Pri lákaní peňazí dokonca ponúkol ako zálohu služobnú pištoľ.

"Mám požičaných toľko peňazí, že už ani neviem od koho," povedal pred vyše dvadsiatimi rokmi vtedy 41-ročný bývalý policajný dôstojník, otec štyroch detí. Prehovoril krátko po pokuse o samovraždu. Slovenskí strážcovia zákona si o tomto policajtovi pred časom rozprávali legendy.

Mal nevládnu manželku a zlú svokru

"Rozprával, že má nevládnu manželku a že syn od narodenia nemá ruku od dlane. Tvrdil, že býva v akejsi starej diere a má možnosť kúpiť byt za 35 tisíc korún (1161 eur). Pýtal požičať 5-tisíc korún (161 eur)," povedala o podvode vtedy 64-ročná Košičanka, ktorá mala doma 4-tisíc korún (132 eur). "Keď  som na druhý deň dostala dôchodok, priniesla som mu na oddelenie tisíc korún (33 eur). Namiesto toho, aby mi peniaze vrátil v dohodnutom termíne, ešte chodil ku mne pýtať ďalšie. Sľuboval, že pozháňa kapustu kilo za tri koruny (necelých 10 centov), hoci za kilo pýtali 20 korún (66 centov). Sľuboval lacné zemiaky, vajíčka, zrno. Ale vždy pýtal peniaze vopred. Viac som mu už nedala ani halier. Keď mi dlžobu ani po roku nevrátil, išla som za jeho veliteľom. Povedal, že pätnásteho je výplata a že vtedy si mám pýtať peniaze od toho policajta," dodala dôchodkyňa.

Uniforma policajného dôstojníka vzbudzovala dôveru. Vtedy 44-ročný Košičan policajtovi požičal 5-tisíc korún (161 eur)  na kúpu domu. Policajt však neskôr namiesto vrátenia peňazí prišiel pýtať ďalšie. "Povedal, že potrebuje požičať na otcov pohreb. Tak som mu dal 2-tisíc korún (66 eur)," povedal ďalší, o dva roky mladší ďalší muž z metropoly východného Slovenska.

 

Policajt od košického podnikateľa vylákal 8800 korún (292 eur) na pohreb rodičov, kmotra a sľúbil predĺženie platnosti technického preukazu na osobné auto. Do zálohy dokonca ponúkol služobnú pištoľ. Nič nevybavil, lebo ani nemohol, a peniaze nevrátil. Na benzínke v Slovenskom Novom Meste (okres Trebišov) si požičal 2500 korún (82 eur) na pohreb svokra, zakrátko od Košičana vymámil rovnakú sumu na liečenie pre manželku. Požičiaval si peniaze na liečenie syna, pohreb matky a opravu hrobu rodičov. 

Požičiavací kolotoč

"Vyše sedem rokov mi nedal peniaze na domácnosť," povedala krátko po prepuknutí škandádlu vtedy 37-ročná manželka policajta, ktorá požiadala o vyplácanie prídavkov na deti. "Keď k nám prišiel jeden muž, že manžel si požičal peniaze na môj pomník, poslala som ho na políciu. Peniaze na pohreb rodičov nemal dôvod si požičiavať, lebo ich ani nepoznal. Vyrástol v detskom domove... Nevedela som, že si požičiaval peniaze na kúpu bytu alebo domu. Syn bol na liečení pred deviatimi rokmi," dodala  policajtova manželka, ktorá nad počínaním svojho životného partnera nechápavo krútila hlavou.

Policajt sa zamotal v požičiavacom kolotoči. "Pri výplatách som vyrovnal väčšinu dlžôb, ale potom mi ostávalo málo peňazí a požičiaval som si ďalej..." povedal policajt, ktorý po prevalení škandálu prišiel o uniformu. Strelil si do hrudníka, zranenie prežil. Znalci sa vyjadrili, že v čase spáchania trestného činu netrpel žiadnou duševnou poruchou. "Aj súdni znalci sa môžu mýliť..." povedal bývalý nadriadený policajta, ktorý prišiel o uniformu a postavil sa pred súd a trest si už odpykal.    

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Spiš: Okrem Spišského hradu návštevníci vyhľadávajú Slovenský raj, ktorý ponúka aj atraktívne jazdy na koňoch.
Váš Tip
Na Spišskom hrade čaká turistov tento rok viacero noviniek: Uvidíte doteraz skryté zákutia a zažijete aj TOTO!
Ruský prezident Vladimir Putin.
Problémy v živote Putinovej exmanželky? Úrady zasiahli proti jej partnerovi! S týmto sa môžu rozlúčiť
Poľský prezident Andrzej Duda sa stretol s Donaldom Trumpom.
Foto
Súkromné stretnutie Trumpa a Dudu: Spoločná večera! O čom išlo?
Volodymyr Zelenskyj.
Slová, ktoré chcel Zelenskyj počuť: Ukrajina má dôvod na radosť! EÚ by im mala poskytnúť urgentnú pomoc
Ilustračné foto
Foto
Úrady vydali najvyššie varovanie: Tisíce ľudí evakuujú! Krajine hrozí NIČIVÝ jav
(ilustračné foto).
Izrael sa chystal zaútočiť na Irán: V tom sa stalo niečo nečakané! Krajina náhle otočila
Jozef († 61) sa zrútil z manipulačného chodníka na betón.
Foto
Jozef († 61) sa zrútil zo 6 metrov na betón: Po páde ešte komunikoval! Ako k tragédii došlo?
Peter Pellegrini
Foto
Hudobníci z ministerstva vnútra oslavovali vo veľkom štýle: Kto robil garde političkám a budúcemu prezidentovi?!
Mikuláš a Harkabus dozorovali prípad vraždy novinára Jána Kuciaka († 27) a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej († 27).
Foto
Otec Kuciaka († 27) reaguje na nečakaný koniec prokurátorov: Neskrýval sklamanie! Bude to mať veľký vplyv na...
O hrade v Banskej Štiavnici porozpráva rytier, ktorý je sprievodcom.
Foto
Cestovanie časom pri Banskej Štiavnici: Návrat do 13. storočia! Neuveríte, o čo ide
Hoci Victoria slávi už päťdesiat rokov, takmer nikto by si netrúfol jej to povedať.
Foto
TOTO ste Victorii Beckham nevedeli: Dcéra o nej prezradila TRÁPNE tajomstvo! Uf, radšej mala ostať ticho
Počty prípadov u našich susedov od začiatku roka prudko stúpajú.
EPIDÉMIA v Česku?! Odborníci dvíhajú varovný prst: Ochorenie naberá na intenzite