Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
14.09.2015 10:40 | Správy | Zahraničné správy

Prehovoril animátor, ktorý sa stretol s Kramným krátko po tragédii: Ako sa správal po smrti Moniky a Klárky?

Petr Kramný sa opäť postavil pred sudkyňu. V pondelok prehovorila psychologička, ktorá bola pri ňom vo väzení a takisto animátor, ktorý bol počas osudnej dovolenky v hoteli v Egypte. 

Petr Kramný, ktorý je obžalovaný z vraždy dcérky Klárky († 8) a manželky Moniky († 36), si podľa informácií českého Blesku na súd znova priniesol zošit s poznámkami. Jeho rodičia prišli na pojednávanie v sprievode jeho obhajkyňe Jany Rejžkovej. Aký názor má na Kramného psychologička, ktorá ho mala na starosti vo väzení a ako sa k tomuto prípadu vyjadril animátor, ktorý bol v egyptskom hoteli v čase, keď Monika a Klárka zomreli?


Psychologička Lenka Hrbáčková popísla postup, akým pracovala s Petrom Kramným. Ako píše Blesk, najprv s ním urobila pohovor, aby zabránila samovražedným myšlienkam a drogovým závislostiam. Podľa jej slov sa chcel Kramný uistiť, že ak nič nespáchal, nemôžu ho odsúdiť. Podľa jej slov však Kramný nemal žiadne deštruktívne myšlienky a nepokúsil sa o samovraždu. Na otázku jeho obhajkyňe Rejžkovej, či sa uňho objavili agresívne správanie, odpovedala nie. 

Sudkyňa prešla k čítaniu dôkazov. Podľa Blesku medzi ne patria úmrtné listy Moniky a Klárky, ako aj hlasová analýza Kramného telefonátov. V pitevnej správe je okrem iného uvedené, že Češky zomreli násilnou smrťou, ich telá boli zabalzamované a lekári im odberali tkanivá zo žalúdku. Medzi dôkazmi je aj sim karta z Moniknho telefónu či posudok z analýzy dát z tabletu, ktorý mala rodina na dovolenke. Kriminalisti rovnako skúmali chemickú analýzu koly, ktorú Monika a Klárka v osudný deň pili, ako aj Monikinu kulmu či Kramného tričko, ktoré mal oblečené v deň ich smrti. Sudkyňa opätovne prečítala protokol, v ktorom je vyjadernie egyptského policajta, ktorý prišiel po smrti Češiek do hotela. Žena, 36 rokov, tričko bez rukávov s potlačou, biela, strednej postavy. Očné zreničky rozšírené. Nenašiel som stopy po škrtení, ani po rezaní. Končatiny sú namodralé, dôvod smrti nemôžem určiť," cituje ho český Blesk. O Klárke povedal to isté. "Telo je ohnuté do predklonu, lakte sú na kolenách, na ľavom kolene je modrina," prečítala sudkyňa. 

 

Podľa protokolu turistickej polície našli mŕtve dievča a nezistili dôvod jej smrti. "Mŕtvoly sme našli ležiace v posteli, dieťa na pravej strane, matku na ľavej," prečítala sudkyňa. Potom bola podľa protokolu nariadená pitva a takisto zaistili izbu. Vypočuli aj lekára, ktorý pracuje v hoteli. Zavolali ho o 3:14 ráno. 

Ich telá nemali dostatok tekutín

Sudkyňa Gilová prízvukovala, že doteraz neobdržala výsledky z laboratória tak začala s čítaním detailov, týkajúcich sa nálezu zosnulých Češiek. V dokumente sa píše o stave, v akom boli ich telá po smrti. "Telo Moniky Kramnej je vysušené nedostatkom tekutín, niekde sú modriny, žiadne zlomeniny, na tvári ani na tkanivách nebolo nájdené nič, čo by súviselo s fyzickým násilím," cituje sudkyňu Blesk. V Monikinom žalúdku našli podľa spisu tmavú škvrnu, no črevá a pečeň mala v poriadku. Klárkino telo bolo podľa listiny takisto vysušené, bez modrín príznakov krvácania, takisto nič nezodpovedá násiliu. V Žalúdku mala takisto tmavú škvrnu. 

Podľa spisu boli Monika a Klárka odvodnené, pretože vracali a mali hnačku, no sudkyňa upresnila, že tieto problémy u nich netrvali dva dni. Zároveň dodala, že vzorky tekutín neobsahovali toxické látky. Obhliadajúci lekár Ahmad Muhamad v spise spresnil, že nikto z hotelového komplexu nebol ošetrený v súvislosti s otravou jedlom. 

V dokumente je takisto uvedené, že vyšetrenie nepreukázalo, že by smrť Moniky a Klárky zapríčinil Petr Kramný. 

Lekár: Je nepravdepodobné, že by zomreli prirodzenou smrťou

Podľa slov egyptského lekára, ktorý bol privolaný k pitve, je nepravdepodobné, že Monika a Klárka zomreli prirodzenou smrťou. Tak sa totiž vyjadril počas výsluchu, ktorého prepis prečítala sudkyňa v súdnej sieni. "Modriny Moniky a Klárky nemali vplyv na ich úmrtie. Žalúdok bol prázdny a prekrvený. Z príznakov a skutočností, ktoré uviedol manžel, bolo úmrtie zrejme spôsobené otravou," číta sudkyňa lekárove slová. Akoto, že neboli v ich telách nájdené toxické látky? Podľa lekára môže po smrti v tele nastať absorpcia a látka sa môže z tela jednoducho vylúčiť. 

Animátor: Kramný bol nešťastný a plakal

Pred sudkyňu predstúpil aj český animátor Patrik M., ktorý v čase smrti Moniky a Klárky pôsobil v egyptskom hoteli Titanic Palace. Ubytovaný však nebol priamo v hoteli ale v areáli s ostatnými zamestnancami. Jeho prácou bolo zaistiť zábavu pre klientov. Podľa českého Blesku povedal, že nebol v priamom kontakte s rodinou Kramných. Pamätá si len na jediný moment. "Čo si pamätám, tak som ich videl pri bazéne, hrali sa s malou Klárkou s loptou," popísal na súde. Patrik M. prezradil, že počas pobytu sa Kramní na nič nesťažovali. O smrti českých turistiek sa dozvedel okolo štvrtej ráno, keď mu zavolali z recepcie. Delegátka išla spolu s Kramným do nemocnice, kde mu dali infúzie. Ako Patrik M. uviedol na súde, keď čakal pre klinikou, počul, že Petr Kramný zvracal, pôsobil naňho zmäteným dojmom a plakal. Mal sa pýtať, prečo mu je zle a čo sa s ním deje. Patrik mu ráno prekladal informácie o tom, čo bude robiť lekár. 

Patrik M. potom trávil s Kramným čoraz viac času. Ako píše Blesk, animátor ho chcel priviesť na iné myšlienky a ponúkal mu rôzne aktivity. Kramný však o ne nemal záujem. "Pán Kramný bol nešťastný a plakal, tak sa mi javil. Za celý čas, čo som s ním bol v hoteli tak bol pod vplyvom liekov, bol taký oblbnutý," povedal pred sudkyňou. Podľa jeho slov Kramný stále dookola vravel, že keď sa zabudil, našiel dve mŕtve telá. 

Patrik M. popísal aj moment, keď po smrti Moniky a Klárky vstúpil do ich hotelovej izby. Cítil tam nezvyčajný zápach, ako keď niekto zvracia. Podľa jeho slov videl len chodbu a kúpeľnu. Nakoniec sa animátora pýtal otázky aj samotný Kramný. Jednou z nich bola aj tá, či mu vadilo, že si tykal s jeho ženou Monikou Kramnou. Patrik M. odpovedal, že nie. 

Súdny proces s Petrom Kramným bude pokračovať v utorok 15. 9. 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Brazílska modelka Gisele Bündchen
Foto
Svetoznáma modelka v slzách: PLAČ pred policajtom! Dôvod vás zarazí
(Zľava) Kristián Fedák (19), Dominik Horváth (21), Mário Horváth (24), Kristína Horváthová (30), Ada Horváthová (23), Tomáš Horváth (33), Miroslav Horváth (31)
FotoVáš Tip
Osem súrodencov rozhádzali po detských domovoch, teraz hľadajú stratenú sestru: Deniska, kde si?!
(ilustračné foto)
Veľké dopravné obmedzenia počas celého víkendu: V tomto úseku dajte radšej nohu dole z plynu
Slovensko neposilnia hráči z KHL na MS v Česku.
Foto
Slovenská reprezentácia obdržala skvelú správu zo zámoria: Ďalšie hviezdne posily?
Na dne jazera našli potápači aj kolobežku.
Foto
Šokujúci nález v Štrkovci: Pozrite, čo odtiaľ vylovili! Nebudete veriť vlastným očiam
(ilustračné foto).
Šialené! Na Slovensku padla výhra v hodnote 5,3 milióna eur, šťastlivec však peniaze nikdy neuvidí
Šéfkuchár Massimo bol so Samuelovej návštevy nadšený.
Foto
Samuel L. Jackson tajne na Slovensku! Šéfkuchár Massimo povedal pravdu: Takýto je hviezdny herec naozaj
Na snímke tréner hokejistov Slovenska Craig Ramsay.
Foto
TOTO spravil nahnevaný Ramsay počas zápasu s Českom: Je to neakceptovateľné!
Na snímke tréner hokejistov Slovenska Craig Ramsay.
Foto
Nahnevaný Ramsay spravil počas zápasu s Českom neobvyklú vec: Je to neakceptovateľné!
Kengura - albín je vzácna, často sa nevyskytuje.
Foto
Nová atrakcia v Stropkove: V najmenšej zoo majú kenguru albína! Rozkošné FOTO
Nešťastný koniec zábavy
Mládež si zvolila nebezpečnú zábavu: Mali obrovské šťastie! Policajti sú v pozore
NR SR
Na Slovensku funguje okolo 160 politických strán: Pribudnú ďalšie