Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Marek († 23) dal bozk priateľke, o chvíľu ho zabili: Brutálnej bitke mal asistovať len trinásťročný chlapec!

Bitka, ktorá sa skončila smrťou Marka K. († 23), šokovala Vrbové (okr. Piešťany). Podľa polície ho dobil Róbert R. (34), ktorému mal asistovať jeho syn Patrik (13). Obvineného súd v pondelok vzal do väzby.

Rozhodnutie o vzatí do väzby je právoplatné. Pre Čas.sk to potvrdila Jana Koblišková, zástupkyňa hovorkyne Krajského súdu v Trnave.

Otec Róbert R. čelí obvineniu z vraždy, syn je v rukách psychológov. O tom, či a kedy pôjde do resocializačného zariadenia, rozhodnú úrady. Ôsmak bol pod dohľadom sociálnej kurately, pretože žil len s otcom. Matka ho ako malého opustila. Nezmyselný čin besniacej dvojice nechápe nikto, ale podľa miestnych sa od Róberta niečo také očakávať dalo. „Bol nervák a neraz napádal nevinných,“ vravia ľudia, ktorí ho poznali. „Bálo sa ho celé okolie a čo bolo najhoršie, podobnému konaniu učil i syna,“ dodali.

Ako je možné, že si sociálne pracovníčky, ktoré navštevovali pravidelne Róberta so synom Patrikom, nič nevšimli? „Paťo bol agresívny po otcovi a deti v škole sa ho báli, lebo ich napádal,“ povedala mama bývalého spolužiaka. Učitelia si, naopak, nič nevšimli. „S naším žiakom sme doteraz nemali problémy. Nie je to žiaden vyvrheľ, chodí do školy, učí sa a prosperuje,“ povedala riaditeľka ZŠ Viera Hankócyová.

Otvoriť galériu
Róbert R. (34)
Zdroj: apr

V osudnú noc bol Róbert so synom Patrikom v herni a obaja popíjali, čo potvrdili i barmanky. Keď vyšli von, práve šiel okolo vnuk známeho maratónca Marek († 23), ktorý sa vracal domov. Bol odprevadiť priateľku Lenku a to bolo naposledy, čo ho videla živého. Mali spolu veľké plány do budúcnosti, mladú lásku však navždy pretrhol brutálny útok. Celá rodina je v šoku, priateľka Lenka bola aj v nedeľu u Markovej mamy, pre žiaľ však ani nedokázala rozprávať.

Otvoriť galériu
Patrik (13)
Zdroj: apr

Šokujúca brutalita

Podľa očitého svedka chcel otec synovi dokázať, akú má silu, a napadol Marka. „Bolo to hrozné. Akoby chcel zacvičiť syna, ako sa zabíjajú ľudia. Chlapec Markovi skákal po hlave a jeho vlastný otec ho držal. Obeť mala rozmliaždenú lebku, rozlomený hrtan, odrazený nos, natrhnuté ucho,“ uviedol svedok.

 

Z vraždy polícia obvinila Róberta, ktorému namerali v dychu 1,21 promile. V prípade dokázania viny mu hrozí trest 15 až 20 rokov. Jeho syn Patrik bol pre kamarátov doteraz boss, nazývali ho aj Mikuláš Černák mladší. Polícia ho prepustila, vzhľadom na jeho vek ho nemôžu stíhať. „Chlapec je v opatere odborníkov a o jeho ďalšom osude rozhodnú príslušné úrady,“ uviedla trnavská krajská policajná hovorkyňa Mária Linkešová.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Attila Végh a jeho tréner Ilja Škondrič.
Tréner Végha Ilja Škondrič: TAKTO naložil jeho hejterom!
(ilustračné foto)
V Žiline sa strieľalo! Policajti nemali na výber: Dôvodom má byť správanie tínedžera
Iveta († 48) a Jozef.
Bartošovej († 48) hrob je aj po rokoch prázdny: Spor o urnu? Vdovec Rychtář prehovoril, prečo to tak je
(ilustračné foto)
Prevratný krok v liečbe Alzheimera? Vedci objavili gén, ktorý by mohol ZNÍŽIŤ riziko choroby!
Ilustračné foto
NAJTEMNEJŠIE ostrovy na svete: Smrtiace kmene alebo cintorín lodí! SEM by ste rozhodne vstúpiť nechceli
(ilustračné foto)
Ako v skutočnosti funguje režim inkognito? Nie ste až tak v bezpečí, ako si myslíte!
ilustračné foto
Hlavný ukrajinský veliteľ: Situácia na fronte je ZLÁ! Obsadili Rusi ďalšie územia? Desivé slová o eskalácii
Tréner Francesco Calzona na lavičke SSC Neapol.
Neapol sa dohodol s trénerským esom: Môže Calzona baliť?
Svadba Williama a Kate z roku 2011.
Foto
TAJNÉ detaily zo svadby Williama a Kate, ktoré vám unikli: Skryté ODKAZY a... To ste určite nevedeli!
(ilustračné foto)
Veľká tragédia na vojenskej základni: Výbuch munície zabil niekoľko vojakov!
Ilustračné foto
Ľahko prehliadnuteľné príznaky tichého zabijaka: Ak pociťujete TOTO, ihneď bežte k doktorovi
Útok na Crocus City Hall sa odohral večer 22. marca. Jeho obeťami sa stalo viac ako 140 ľudí a ďalších vyše 500 ich bolo zranených.
Novinky o teroristickom útoku v Moskve: Ďalší podozrivý?! Súd vydal jasné rozhodnutie