Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
10.09.2015 10:00 | Správy | Krimi | Domáce krimi

Zlodejstvo motoriek na východnom Slovensku pokračuje, už ukradli ôsmu mašinu!

V Košiciach pokračuje zlodejstvo motoriek, väčšinou enduro. Za týždeň ich ukradli už osem! Súvisia krádeže so Šešťdňovou? A čo na krádeže hovorí polícia?!

Košické krajské operačné stredisko polície v stredu oznámilo, že vo východoslovenskej metropole ukradli sve motorky KTM 450 EXC a KTM 250 EXC s nemeckými evidenčnými číslami KYFDE7 a KAYFAY8.

 

V utorok košické krajské riaditeľstvo polície oznámilo, že v krajskom meste na Čermeľskej ceste v noci ukradli dve motorky KTM.  Jedna ukradnutá motorka KTM EXC bielej farby má nemecké evidenčné číslo MZYL11 a druhá má tiež nemecké evidenčné číslo SCJ919. 

 

V pondelok polícia oznámila krádež ďalších dvoch motoriek KTM. Prvú typu EXC 350 s rakúskym evidenčným číslom BR6DAS ukradli v obci Vyšný Medzev (okres Košice -okolie). Na tejto motorke je na štítku nad predným kolesom nápis Robert. Druhú motorku KTM EXC 250F s nemeckým evidenčným číslom FOHFY34 ukradli v obci Baška (okres Košice - okolie). "Cena takýchto nových endurových motoriek, ktoré sa môžu pohybovať v teréne aj na ceste, môže byť okolo 45-tisíc eur," povedal pre Čas.sk odborník na takéto motorky. 

 

Minulý týždeň v Košiciach na Bardejovskej ulici ukradli dve motorky KTM EXC 450 a EXC 250. Mašiny oranžovo-bielej farby boli bez evidenčných čísiel.

 

Čo na krádeže motoriek hovorí polícia?

 

"Zo strany polície boli opatrenia prijímané už vopred, pretože ide o medzinárodné športové podujatie za účastí mnohých športovcov, ale aj fanúšikov – domácich i zahraničných. Do opatrení bol preto zaradený zvýšený počet policajtov poriadkovej, dopravnej, ale kriminálnej polície. S organizátorom tohto niekoľkodňového podujatia bolo dohodnuté, že stráženie motocyklov súťažiacich má zabezpečiť organizátor na presne určenom mieste a s využitím súkromnej bezpečnostnej služby," uviedol košický krajský policajný hovorca Alexander Szabó.Športová udalosť však okrem súťažiacich a členov realizačných tímov prilákala do Košíc a blízkeho okolia množstvo motocyklových fanúšikov, ktorí prišli aj s motocyklami. Ich počet si polícia netrúfa odhadnúť. "Nemožno však od nich žiadať, aby svoje motocykle zhromaždili na určené miesta, aby sme tak ľahšie mohli zabezpečiť ich stráženie. Každý z nich svoj motocykel ponecháva na miestach, o ktorých ani nevieme. Mnohé sú ponechané voľne pri ceste, na parkoviskách, pri rôznych ubytovacích objektoch, alebo v objektoch, ktoré nie sú strážené, alebo slabo strážené. Strážiť súkromný majetok každého súťažiaceho, člena realizačného štábu, návštevníka, teda každého občana je vzhľadom na naše sily a prostriedky jednoducho nemožné. Udalosť prilákala do dejiska aj kriminálne živly, ktorých predmetom záujmu je práve tento druh motocyklov - to je zrejmé. Bolo by naivné domnievať sa, že k týmto krádežiam dochádza náhodne, bez dobrej organizácie, prípravy a plánovania. Všetky tieto skutočnosti nám sťažujú možnosti ich odhalenia, zvlášť, keď tento typ motocyklov sa dokáže presúvať aj ťažšie dostupným terénom. Polícia robí všetko preto, aby zabránila ďalším krádežiam týchto motocyklov a aby sa ukradnuté motocykle našli. Súčasne dúfame, že aj majitelia motocyklov budú k ochrane svojho majetku ostražitejší a nedajú tak šancu zlodjeom," dodal hovorca.

 

 

 

Súvisia krádeže motoriek so Šesťdňovou 2015, ktorá je v týchto dňoch v Košiciach? Riaditeľ preteku Peter Lazar pre Čas.sk uviedol, že ani jedna z ukradnutých motoriek nepatrila jazdcovi Šesťdňovej. Nejde o motorky, ktoré organizátor stráži v uzavretom parkovisku v Košiciach. Nie je vylúčené, že ide o motorky hosti a fanúšikov podujatia. 

 

Aktuálne informácie o kradnutých autách nájdete na internetovej stránke www.cas.sk/kradezeaut>>

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Adrian Lehmann.
Boj o olympiádu prekazila smrť (†34): Osudnou mu bola jeho láska!
Prezidentka SR Zuzana Čaputová naposledy úraduje z Košíc od utorka do piatka 26. apríla 2024.
Prezidentka sa vzdialila od hradného kopca Bratislavy: V Košiciach sa stretla s bývalou hlavou štátu
Na archívnej snímke zo 14. marca 2024 nákladné autá s humanitárnou  pomocou pre Pásmo Gazy
Európska únia sa kvôli zhoršujúcej situácii rozhodla konať: Zintenzívňuje svoju pomoc
Ilustračné foto
V Rusku zadržali novinára: O jeho osude bude rozhodovať súd! Za toto mu hrozí basa
Zvolenská nemocnica začína vo svojom areáli s výstavbou nového pavilónu chirurgie.
Ministerka Dolinková zavítala do Zvolena: Miestna nemocnica spustí veľké plány
Policajti v Ružomberku žiadajú verejnosť o pomoc pri objasňovaní dopravnej nehody.
Hrozivo vyzerajúca nehoda: Vodič narazil do stromu! Muži zákona sa obracajú na verejnosť
early rush hour scene with lens flares
Opatrne na cestách: Rýchlostnú cestu úplne uzavrú! Polícia uviedla dôvod
Bývalý politik SNS sa rozčuľoval, že nič nespáchal a považuje to za politickú objednávku.
Obnovený proces v korupčnej kauze Jána Slotu: Exšéf SNS sa nedostavil! Čo sa dialo ďalej?
Dušan Gabáni má na konte niekoľko ocenení.
Foto
Strach o športového moderátora: Populárneho Dušana Gabániho museli oživovať
Muž parkoval na mieste vyhradenom pre ZŤP, odmietol dychovú skúšku
Muž zaparkoval tam, kde nemal: Polícii kládol odpor! Sila, čo o ňom neskôr zistili
Measuring radiation with a modern digital handheld device
Stav radiácie na Slovensku: Takto sme dopadli my, čo iné krajiny Európy?
(ilustračné foto)
Rozruch v Rusku: Plánované útoky? Zásah bezpečnostnej služby