Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
03.09.2015 17:23 | Šport | Futbal

Nemec otvorene o najlepšom španielskom obrancovi: Šklbe, kope, skáče!

Šklbe, kope, skáče, znepríjemňuje útočníkom život na ihrisku.

Slovenský futbalista Adam Nemec týmito slovami charakterizoval stopéra španielskeho národného tímu Sergia Ramosa, s ktorým by mohol v sobotu v Oviede zvádzať osobné súboje v šlágri C-skupiny kvalifikácie EURO 2016.

"Čo sa týka španielskeho tímu, najväčší rešpekt u mňa ako útočníka vzbudzuje Sergio Ramos. Je to nepríjemný obranca, ktorý robí všetko pre to, aby znepríjemnil súperovi pobyt na ihrisku - šklbe, kope, skáče...," vystavil Nemec vizitku kapitánovi Realu Madrid a opore španielskych zadných radov. Na "bitku" s úradujúcimi majstrami Európy sa nesmierne teší. "Začína sa od stavu 0:0, lopta je guľatá a vo futbale sa môže stať všeličo. Nejdeme do Španielska s veľkými očami, no vieme, že stať sa môže všetko. Určite nechceme prehrať."

Na vlaňajší súboj v Žiline, v ktorom mužstvo Jána Kozáka zdolalo obrovského favorita 2:1, má tie najkrajšie spomienky. Nemec síce presedel duel na lavičke náhradníkov, keď na jeho hrotovom mieste operoval netradične Marek Hamšík, napriek tomu si naplno vychutnal euforické momenty. "Na ten duel si spomínam veľmi rád, najmä na našu radosť po góloch. Sú to nezabudnuteľné pocity, pretože zdolať Španielsko je niečo extrémne fantastické a podarí sa to možno raz za päťdesiat zápasov. My však veríme, že sa to môže podariť aj v Španielsku a urobíme pre to všetko."

 

Čerstvý tridsiatnik po nevydarenom pôsobení v tíme zámorskej MLS New York City FC prišiel na zraz národného tímu už ako nová akvizícia holandského klubu Willem II Tilburg. Za New York odohral Nemec aj vinou zranení len deväť zápasov, pričom gólovo sa nepresadil.

"Nie vždy vyjdú veci tak, ako si človek naplánuje. Napriek tomu pôsobenie v New Yorku neľutujem, dalo mi veľmi veľa, bola to pre mňa obrovská skúsenosť. Už sa však teším na novú výzvu, ktorá ma čaká v Holandsku. O tamojšej lige viem to, že väčšina mužstiev hrá ofenzívny futbal, preferujú systém 4-3-3. Padá v nej veľa gólov a ja pevne verím, že sa o nejaké pričiním aj ja. Sám som zvedavý, čo ma tam čaká," dodal Nemec, ktorý sa napriek chýbajúcej zápasovej praxi cíti byť pripravený.

"Myslím si, že som na tom fyzicky dobre. Trénoval som naplno, pridával si aj niečo navyše, takže by to malo byť v poriadku," odkázal Nemec, ktorý v najcennejšom drese psychicky zakaždým pookreje. V doterajšom priebehu kvalifikácie strelil dva góly, do siete Macedónska (2:1) a Luxemburska (3:0).

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

(ilustračné foto).
Varovanie od Islamského štátu: Útočiť bude na židov a kresťanov po celom svete!
(ilustračné foto)
Hrob v Nemecku ukrýval desivé tajomstvo: Rituálna obeta?! Strasie vás, čo objavili
Plánuje Putin napadnúť Česko? Fiala mu nedôveruje!
(ilustračné foto)
V Nemecku došlo k ďalšej havárii: Autobus sa na diaľnici prevrátil na bok!
Viac ako 400 kraslíc si môžu pozrieť návštevníci 23. ročníka výstavy Kraslice v Slovenskom národnom múzeu.
FotoVáš Tip
Výstava, ktorá spestruje jar už 23 rokov: V múzeu uvidíte 400 zdobených vajíčok nielen zo Slovenska!
Juraj Slafkovský a brankár Cayden Primeau.
Luxusná gólová prihrávka: Slafkovský vylepšil dva vlastné rekordy
Za symbol jari a symbol jari platíme o 88 % viac ako minulý rok
Veľkonočný KVÍZ: Poznáte odpovede na všetky sviatočné otázky? Otestujte sa!
Na instagrame patrí k najsledovanejším Slovákom.
Foto
Čo všetko ukázala Plačková zo svojho súkromia: Sledujte, ako sa zabávala! Najkrajší čas je pre ňu...
(ilustračné foto)
Naliehavé varovanie vedcov: Situácia je zlá! Strašné, čo odhalili pri najnovšom prieskume
Syndróm nesúrodných vlasov
Foto
Dievčatko má na hlave rozkošný výbuch: Uvidíte jej vlásky, roztopíte sa! Ide o vzácnu chorobu
Začínala ako 13-ročné dievčatko v seriáli Na parket!
Foto
Z detskej hviezdičky prerástla k najlepšie plateným herečkám! Žne jeden úspech za druhým
Ilustračné foto
5 JEDNODUCHÝCH trikov, ktoré udržia váš domov čistý a voňavý! Zaberú minimum času