Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
03.09.2015 13:16 | Šport | Šport mix

Minister obrany Glváč sa plesol po vrecku: To je ale odmena za historickú zlatú medailu!

Žiadna finančná odmena! Zlatý chodec Matej Tóth (32) sa jej od ministra obrany SR Martina Glváča nedočkal, hoci na MS v Pekingu získal historickú zlatú medailu.

Jeho veľký úspech dnes síce ocenil aj minister obrany Slovenskej republiky Martin Glváč. Tóth, ktorý na svetovom šampionáte získal pre Slovensko historickú zlatú medailu v chôdzi na 50 km, je ako člen VŠC Dukla Banská Bystrica aj profesionálnym vojakom.

Otvoriť galériu

"Veľmi sa teším tomu, čo Matej dosiahol. Nezostáva mi nič iné, len naozaj gratulovať a dúfať, že aj v budúcnosti rezort obrany a Dukla vytvorí podmienky na to, aby takýchto Matejov Tóthov sme mali ďaleko viac. Zároveň dúfam, že budeme úspešní aj na letnej olympiáde, pretože v Dukle máme niekoľko želiezok v ohni. Je len na nás, aby sme boli na nich trošku lepší aj v tejto zlej finančnej situácii, ale myslím, že vieme sa posúvať dopredu. Matej dokázal niečo úžasné, rezort ministerstva obrany i Slovensko reprezentuje naozaj krásne," uviedol na dnešnom stretnutí s úspešným atlétom minister Glváč. Rezortný šéf obrany zároveň dodal, že chodcovho trénera Mateja Spišiaka povýšil o jednu hodnosť. Rovnakej odmeny sa za dosiahnuté výsledky dostane začiatkom budúceho roka aj Tóthovi, keďže súčasná legislatíva najskôr musí prejsť druhým čítaním v parlamente.

Otvoriť galériu

Glváč potom prekvapil zlatého medailistu z Pekingu originálnym darčekom. Daroval mu brankársku hokejku s podpisom reprezentačného gólmana Jaroslava Haláka.

 

"Matejovým snom pôvodne bolo hrať hokej a chytať v bránke. V posilňovni som stretol Jara Haláka a požiadal som ho, že či mu nemôže venovať brankársku hokejku. A tak sa aj stalo," vysvetlil Glváč.

Tóth úprimne ocenil nezvyčajný darček i prijatie u ministra. "Je to pre mňa veľká česť. Len to znásobuje môj úspech a presne takéto príjemné povinnosti ma ešte utvrdzujú v tom, že som dokázal niečo veľké. S ministrom sme sa rozprávali o šampionáte v Pekingu, o pretekoch, mojich zážitkoch z Číny. Zaujímal sa aj o podmienky, ktoré máme v Dukle a ktoré sú podľa mňa vďaka ministerstvu obrany už teraz výborné. A tak ako povedal pán minister, aj ja dúfam, že ich malými krôčikmi ešte dokážeme vylepšiť a zdokonaliť tak, aby sme sa aj o rok po olympiáde v Riu mohli tešiť z medaily," vyznal sa Tóth. Prezradil, že jeho vzťah k armáde je veľmi pozitívny.

Otvoriť galériu

"Som profesionálny vojak a som na to hrdý. Vďaka Dukle mám výborné podmienky, nielen na šport, ale aj sociálne zabezpečenie, čo na Slovensku v individuálnom športe nie je pravidlom. Ak by som v roku 2003 nenastúpil na základnú vojenskú službu a rozhodol by som sa inak, tak dnes by som tu určite nestál. Takže ešte raz ďakujem a opakujem - som hrdý, že môžem nosiť uniformu slovenských ozbrojených síl," dodal.

Otvoriť galériu

Tóth má teraz vďaka úspechu na MS množstvo spoločenských povinností, ale nezabúda ani na tréning. "Sú to možno len mikrotréningy, ale treba, aby som sa udržiaval v kondícii, pretože ešte chcem v septembri absolvovať nejaké štarty. So sezónou sa rozlúčim 2. októbra v Nitre na pretekoch, ktoré organizuje môj otec. Určite nechcem urobiť hanbu, že majster sveta prehrá," povedal s úsmevom. Na vavrínoch neplánuje zaspať, zlepšovať sa chce stále.

Otvoriť galériu

"Pomaličky vyčerpávame možnosti zlepšenia, ale ja pevne verím a viem o nejakých detailíkoch, kde sa môžeme posunúť. Myslím tým hlavne moju techniku chôdze, ktorá sa už síce aj odborníkom zdá dokonalá, ale na Dukle sme v spolupráci s fyzioterapeutmi našli menšiu odchylku medzi ľavou a pravou nohou. Takže budeme pracovať na takýchto milimetríkoch, aby sme všetko dosiahli k dokonalosti," dodal na záver stretnutia Tóth.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Po úprave - Fanúšikovia Madonnu za jej BBL kritizovali.
Foto
Veľká riť musí očariť! Ktoré známe krásny zverili svoje pozadie do rúk chirurgov?
Pravdepodobnosť, že sa narodia takéto výnimočné štvorčatá, je jedna k 70 miliónom.
Foto
Tehotná mamička sa dozvedela šokujúcu správu: Šanca, že sa niečo také stane, je jedna k 70 miliónom!
(ilustračné foto).
Francúzska polícia zadržala tínedžera: Čoho sa chcel dopustiť? Svoj neľudský plán avizoval verejne!
(ilustračné foto).
Grécko zablokovalo pravicovej strane účasť v eurovoľbách: Chceli vyhrať podvodom? Ich lídrom je trestaný muž!
(ilustračné foto).
Dráma na podujatí Ľavicovej strany: Do miestnosti vtrhli útočníci! Hrozivé, čo nasledovalo
 Biden bude v utorok 12. decembra v Bielom dome hostiť ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského.
USA tajne poslali Ukrajine rakety s dlhým doletom, na priamy príkaz prezidenta
Na snímke radosť po góle zľava Branislav Mezei (Nitra) a Samuel Buček (Nitra). Budú sa dnes večer Nitrania tešiť so zisku titulu?
Prvé slová kapitána Nitry po zisku titulu: Zaslúžime si dlhé oslavy!
Nemecký europoslanec za krajne pravicovú Alternatívu pre Nemecko (AfD) Maximilian Krah
Nemecký europoslanec čelí vážnemu obvineniu: Úplatky z Ruska a Číny?!
Hokejisti Nitry oslavujú zisk majstrovského titulu.
Nitra sa zapísala do histórie: Pod Zoborom sa začali majstrovské oslavy!
Spevák Paľo Habera ohlásil turné.
Habera sa navliekol do legendárnych kraťasov: Ľudia šalejú! To musíte vidieť
Namiesto veľkolepej svadby musela Ashlee svoju lásku odprevadiť na druhý svet.
Muž († 42) požiadal priateľku o ruku a potom... Tragédia, ktorá jej doteraz nedá spávať
Strany môžu o zmene názvu kvôli spájaniu uvažovať len asi dva týždne kvôli lehotám ministerstva vnútra, kandidátky majú odovzdať do začiatku júla.
Zmena názorov v Národnej rade? Poslanci pokračovali v závere dňa v diskusii k návrhu novely zákona!