Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
02.09.2015 14:22 | Šport | Futbal

Nová posila AS Rím Gyömbér chce v Oviede využiť šancu: Nahradí Kucku alebo vytvorí stopérsku dvojicu?

Trénerovi slovenskej futbalovej reprezentácie Jánovi Kozákovi sa pri neúčasti viacerých defenzívnych opôr pred zápasom kvalifikácie o postup na EURO 2016 na pôde Španielska núka do zostavy viacero adeptov.

Jednou z alternatív na post stopéra či defenzívneho stredopoliara bude aj Norbert Gyömbér. Nová posila rímskeho AS verí, že Slováci nadviažu v kvalifikácii na sériu úspešných výsledkov.

"Španielsko je samozrejme veľmi ťažký súper. Poznáme ich nomináciu, bude to rovnako náročný zápas ako ten minulý rok v Žiline. Ak ma tréner postaví a bude chcieť odo mňa aby som tímu pomohol, tak rovnako ako v každom zápase sa budem snažiť podať čo najlepší výkon," povedal Gyömbér.

V základnej zostave by mohol nahradiť Juraja Kucku na pozícii defenzívneho štítu, ale viac pravdepodobné je, že spolu s Kornelom Salátom vytvoria stopérsku dvojicu. "Ak nastúpim, je mi jedno, na ktorom poste. Rozhodne o tom tréner. Prvoradou úlohou bude pomôcť mužstvu k úspešnému výsledku," zopakoval svoj hlavný cieľ pred sobotňajším duelom v Oviede.

 

Gyömbér prišiel na zraz reprezentácie do Senca v dobrej nálade. Nejasnú budúcnosť v druholigovej Catanii vymenil za pôsobenie v slávnom AS Rím, kde bude hosťovať do konca aktuálnej sezóny.

"Novému klubu sa veľmi teším. Rýchlo som sa aklimatizoval, určite mi pomohlo aj to, že v Taliansku som už dva roky a celkom dobre ovládam i jazyk. Hlavná zmena je v tom, že AS je svetový veľkoklub a som tam možno s najlepšími hráčmi v Taliansku," pochvaľoval si prestup do "večného" mesta. Rimania v novej sezóne domácej Serie A najskôr remizovali na ihrisku Hellasu Verona 1:1 a v nedeľu zdolali obhajcu titulu Juventus Turín 2:1.

V oboch zápasoch sedel 23-ročný defenzívny univerzál iba na lavičke náhradníkov. Na svoju príležitosť nastúpiť v drese "vlkov" je však rozhodnutý trpezlivo čakať. "Som profík a je jasné, že by som chcel hrávať čo najčastejšie. Verím však, že pokiaľ budem poctivo trénovať, tak moja šanca príde. Samozrejme, že presadiť sa bude veľmi ťažké, pretože konkurencia v tíme je veľká, ale urobím pre to všetko," dodal.

V kádri AS figurujú viacerí uznávaní hráči z Európy či zo zvyšku sveta. Mená ako Daniele De Rossi, Juan Manuel Iturbe, Gervinho či Edin Džeko vzbudzujú rešpekt, najväčšou hviezdou Rimanov je však nestarnúci Francesco Totti.

"Ľudia v meste ho zbožňujú, je pre nich akýmsi Bohom. Ja som momentálne jeho spoluhráč a som rád, že sa od neho môžem niečo naučiť," povedal mladý Slovák. Jeho odchod z Catanie sa pozdával aj trénerovi Kozákovi, ktorého potešil aj fakt, že Gyömbér už prekonal nedávne zdravotné problémy. "Som rád, že Noro je už zdravotne fit. Je to mladý, talentovaný obranca. V novom klubovom pôsobisku sa dostal do spoločnosti výborných hráčov. Na tréningu môže pracovať v silnej konkurencii. Vieme, že v Catanii to nebolo ideálne, takže som rád, že má budúcnosť teraz vyriešenú," povedal kouč SR.

Kvalifikačný zápas o postup na EURO 2016 Španielsko - Slovensko je na programe v sobotu 5. septembra v Oviede s výkopom o 20.45 SELČ. O tri dni neskôr v Žiline si Kozákovi zverenci v rovnakom čase zmerajú sily s Ukrajinou.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Close up focus on female mixed race palm hand showing stop sign, serious african american woman protesting against bullying in society, sexual or racial discrimination, denying family abuse indoors.
Tento štát chce zrušiť zákon, ktorý bráni mrzačeniu žien: Akú to bude mať dohru?
Wind Power Generator
Holanďania si posvietia na veterné turbíny: Nastavia kamery, toto chcú zistiť
Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí