Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
02.09.2015 14:22 | Šport | Futbal

Nová posila AS Rím Gyömbér chce v Oviede využiť šancu: Nahradí Kucku alebo vytvorí stopérsku dvojicu?

Trénerovi slovenskej futbalovej reprezentácie Jánovi Kozákovi sa pri neúčasti viacerých defenzívnych opôr pred zápasom kvalifikácie o postup na EURO 2016 na pôde Španielska núka do zostavy viacero adeptov.

Jednou z alternatív na post stopéra či defenzívneho stredopoliara bude aj Norbert Gyömbér. Nová posila rímskeho AS verí, že Slováci nadviažu v kvalifikácii na sériu úspešných výsledkov.

"Španielsko je samozrejme veľmi ťažký súper. Poznáme ich nomináciu, bude to rovnako náročný zápas ako ten minulý rok v Žiline. Ak ma tréner postaví a bude chcieť odo mňa aby som tímu pomohol, tak rovnako ako v každom zápase sa budem snažiť podať čo najlepší výkon," povedal Gyömbér.

V základnej zostave by mohol nahradiť Juraja Kucku na pozícii defenzívneho štítu, ale viac pravdepodobné je, že spolu s Kornelom Salátom vytvoria stopérsku dvojicu. "Ak nastúpim, je mi jedno, na ktorom poste. Rozhodne o tom tréner. Prvoradou úlohou bude pomôcť mužstvu k úspešnému výsledku," zopakoval svoj hlavný cieľ pred sobotňajším duelom v Oviede.

 

Gyömbér prišiel na zraz reprezentácie do Senca v dobrej nálade. Nejasnú budúcnosť v druholigovej Catanii vymenil za pôsobenie v slávnom AS Rím, kde bude hosťovať do konca aktuálnej sezóny.

"Novému klubu sa veľmi teším. Rýchlo som sa aklimatizoval, určite mi pomohlo aj to, že v Taliansku som už dva roky a celkom dobre ovládam i jazyk. Hlavná zmena je v tom, že AS je svetový veľkoklub a som tam možno s najlepšími hráčmi v Taliansku," pochvaľoval si prestup do "večného" mesta. Rimania v novej sezóne domácej Serie A najskôr remizovali na ihrisku Hellasu Verona 1:1 a v nedeľu zdolali obhajcu titulu Juventus Turín 2:1.

V oboch zápasoch sedel 23-ročný defenzívny univerzál iba na lavičke náhradníkov. Na svoju príležitosť nastúpiť v drese "vlkov" je však rozhodnutý trpezlivo čakať. "Som profík a je jasné, že by som chcel hrávať čo najčastejšie. Verím však, že pokiaľ budem poctivo trénovať, tak moja šanca príde. Samozrejme, že presadiť sa bude veľmi ťažké, pretože konkurencia v tíme je veľká, ale urobím pre to všetko," dodal.

V kádri AS figurujú viacerí uznávaní hráči z Európy či zo zvyšku sveta. Mená ako Daniele De Rossi, Juan Manuel Iturbe, Gervinho či Edin Džeko vzbudzujú rešpekt, najväčšou hviezdou Rimanov je však nestarnúci Francesco Totti.

"Ľudia v meste ho zbožňujú, je pre nich akýmsi Bohom. Ja som momentálne jeho spoluhráč a som rád, že sa od neho môžem niečo naučiť," povedal mladý Slovák. Jeho odchod z Catanie sa pozdával aj trénerovi Kozákovi, ktorého potešil aj fakt, že Gyömbér už prekonal nedávne zdravotné problémy. "Som rád, že Noro je už zdravotne fit. Je to mladý, talentovaný obranca. V novom klubovom pôsobisku sa dostal do spoločnosti výborných hráčov. Na tréningu môže pracovať v silnej konkurencii. Vieme, že v Catanii to nebolo ideálne, takže som rád, že má budúcnosť teraz vyriešenú," povedal kouč SR.

Kvalifikačný zápas o postup na EURO 2016 Španielsko - Slovensko je na programe v sobotu 5. septembra v Oviede s výkopom o 20.45 SELČ. O tri dni neskôr v Žiline si Kozákovi zverenci v rovnakom čase zmerajú sily s Ukrajinou.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Vojenské drony dokážu so sebou niesť aj zničujúce bomby (ilustračné foto).
Na plynové pole zaútočili dronom: Malo to tragické následky
Ukrajinský vojak v Mariupole
USA oznámili dlhodobú vojenskú pomoc: Na Ukrajinu pôjdu zbrane za 6 miliárd dolárov
Slovenský vicepremiér a minister obrany Robert Kaliňák vystupuje s prejavom na úvod dvojdňovej konferencie v maďarskej metropole.
Kaliňák v Budapešti upozornil na jednu dôležitosť: Európska integrácia zohráva v našej bezpečnosti ...
Tohtoročná víťazka Miss Universe Buenos Aires sa stala Alejandra Rodriquez.
Foto
Miss Universe má šokujúcu víťazku: Takéto niečo tu ešte nebolo! To môže zmeniť históriu
Prezident USA Joe Biden
Čo sa to deje? Biden s Trumpom sa vyhýbajú debatám: Neurčitá odpoveď prezidenta
(ilustračné foto.)
Nakupujete oblečenie cez Shein? Európska únia sprísňuje bezpečnostné pravidlá!
(ilustračné foto).
SHMÚ varuje! Odložte svoje kvety na noc dovnútra: Mrznúť bude na väčšine územia Slovenska
Ilustračné foto
Príznak demencie či Parkinsona, ktorý spozorujete v noci: Ak sa vám deje TOTO, zbystrite
Jany a Vierka sa stali prvý krát rodičmi.
Foto
Najšťastnejší deň v živote Janyho Landla a Vierky Ayisi: Narodila sa im zdravá dcérka!
Lekári mu inak odporučili, aby nepracoval a odpočíval na vidieku.
Britský kráľ vydal oficiálne vyhlásenie: Karol III. oznámil veľké rozhodnutie
Nitrianskych hokejistov prekvapil René Rendy (uprostred).
Zemetrasenie pod Zoborom! V uliciach Nitry prepukli majstrovské oslavy
požiar ilustračne
V hoteli vypukol požiar, hasiči bojovali s plameňmi dlhé hodiny: Najmenej 10 ľudí zomrelo